5 Αυγ 2012

Αγρότες κινδύνευσαν από επέλαση αγριόχοιρων!



Αγρότες κινδύνευσαν από επέλαση αγριόχοιρων!

Πραγματικός  εφιάλτης έχουν γίνει για τους  αγρότες της Ελασσόνας οι καθημερινές επιδρομές αγριογούρουνων στις καλλιέργειες, καθώς βλέπουν την παραγωγή τους να γίνεται… τροφή για τα κοπάδια. Δυο από αυτούς, μάλιστα, κινδύνευσαν σοβαρά όταν βρέθηκαν μπροστά στην επέλαση μιας αγέλης αγριόχοιρων!
Τα ογκώδη  ζώα που παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους όταν τρέχουν είχαν ξεκινήσει μια νέα επιδρομή, αλλά δεν είδαν το αυτοκίνητο με τους δυο γεωργούς και έπεσαν με ορμή πάνω του! Οι επιβάτες είδαν το χάρο με τα μάτια τους, αλλά σώθηκαν χωρίς τραύματα. Το αυτοκίνητό τους, όμως, υπέστη μεγάλες ζημιές από τα χτυπήματα που δέχθηκε! Το ίδιο συνέβη και σε ένα άλλο αυτοκίνητο, που η αγέλη έπεσε πάνω του μέσα στη νύχτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετά αγριογούρουνα.
Οι κάτοικοι στα χωριά Σαραντάπορο και Λιβάδι βρίσκονται σε απόγνωση από τις επιδρομές αγριογούρουνων που κατεβαίνουν σε μεγάλες ομάδες από το βουνό αναζητώντας τροφή και πέφτουν με μανία στα χωράφια με τις καλαμποκιές, καταστρέφοντας ολόκληρη την παραγωγή που με κόπο δημιούργησαν οι αγρότες. Πριν από λίγες ημέρες, αγέλη αγριογούρουνων είχε καταστρέψει τις καλλιέργειες και στο Νέο Μοναστήρι του δήμου Κιλελέρ.

protothema.gr

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ