5 Αυγ 2012

5 τρόποι για να στηρίξετε τις ντοματιές σας




Όσο οι ντομάτες σας μεγαλώνουν, επεκτείνονται ακανόνιστα σε όλες τις κατευθύνσεις. Γιατί να χρησιμοποιείτε ακριβούς τρόπους για να τις στηρίξετε; Οι κατασκευές που θα στηρίξουν τις ντομάτες σας, θα βοηθήσουν στο να μπορείτε να μαζεύετε περισσότερους καρπούς, αφού το φυτό δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος και δεν χάνει, ακουμπώντας το, εν δυνάμει καρπούς και φυσικά στο να κερδίσετε πολύτιμο χώρο.
1) Στηρίξτε τα
Χρησιμοποιήστε ότι στηρίγματα έχετε, ξύλινα, μπαμπού, μεταλλικά, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ψηλά. Αυτή είναι η πιο εύκολη μέθοδος, παρόλο που θα πρέπει να τα δένετε τακτικά, για όσο διάστημα μεγαλώνουν, αλλά είναι πρακτική και οικονομική.
2) Φράξτε τα
Εάν έχετε ήδη ένα φράχτη στον κήπο σας μπορείτε να στηρίξετε τις ντομάτες σας πάνω του, όπως κάνουν στα αμπέλια. Αν δεν έχετε ήδη φράχτη, αλλά σας αρέσει, μπορείτε να αγοράσετε έναν απλό, από αυτούς που χρησιμοποιούν για τα αναρριχώμενα φυτά.
3) Εγκλωβίστε τα
Αυτές οι κωνικές κατασκευές είναι φθηνές και εύκολες να τις φτιάξετε με μαλακό, χοντρό σύρμα. Είναι πρακτικές γιατί μπορούν να στηρίξουν μεγάλο βάρος, των καρπών, στο επάνω μέρος του φυτού, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά σταθερές, βάζοντας μεγάλο μέρος τους μέσα στο έδαφος.
4) Εγλκωβίστε τα- πρόταση μέγιστης ασφάλειας!
Υπάρχουν κλουβιά και κλουβιά. Αυτοί οι πύργοι για ντομάτες, ανθεκτικά κλουβιά υψηλής αντοχής, βρίσκονται έτοιμα στην αγορά και θα τα κρατήσετε για αρκετά χρόνια. Μπορείτε, αν πιάνουν τα χέρια σας, να τα κατασκευάσετε και μόνοι σας και θα σας απαλλάξουν από το άγχος της στήριξης μια για πάντα.
5) Κρεμάστε τα
Για ποιο ανεπτυγμένες φάρμες και μεγαλύτερη παραγωγή, το σύστημα με πασσάλους και δίχτυα για τη στήριξη, είναι η πιο αποτελεσματική και οικονομική λύση, καθώς τα φυτά στηρίζοντα και κάθετα και οριζόντια.


Πηγή: http://cityfarmer.gr



ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ