15 Σεπ 2012

Τα ελιξίρια της ζωής (Αιθέριο Έλαιο λεβάντας)




Οι τρεις Σωματοφύλακες

Όταν ήμασταν μικρές και διαβάζαμε παραμύθια, το να έχεις μαγικές δυνάμεις ήταν πάντα ένα ταλέντο που μας συνέπαιρνε, το να μπορείς να πετάξεις, να είσαι δυνατός, να φτιάχνεις μαγικά φίλτρα. Να είσαι αιώνια όμορφη.
Μεγαλώσαμε και μάθαμε ότι τα μαγικά φίλτρα που σώζουν δεν υπάρχουν και ότι η αιώνια ομορφιά είναι ουτοπία. Όμως, που και που, τυχαία, διαβάζοντας, ενώ ψάχναμε για κάτι άλλο, ή σε μια απρόσμενη συνάντηση, ακούμε κάτι που μας κινεί την περιέργεια.
Κάτι που είχαμε ξανακούσει από κάπου αλλού.
Και αρχίζουμε να ψάχνουμε.
Για να ανακαλύψουμε με μεγάλη ευχαρίστηση ότι τα μαγικά ελιξίρια, τελικά, υπάρχουν.
Απλά δεν ξέραμε που να κοιτάξουμε.
Στο φαρμακείο πρώτων βοηθειών του αυτοκίνητου  και των σπιτιών, υπάρχουν συνήθως τα συνηθισμένα : ιώδιο, οξυζενέ, οινόπνευμα, χανζαπλάστ, γάζες, αμμωνιακό παρασκεύασμα για τα τσιμπήματα εντόμων κλπ…
Στο δικό μας σπίτι , είχαμε κυρίως «πηλό», μια πράσινη λάσπη που η μητέρα μου έβγαζε από το ψυγείο για να βάλει σε κάθε πληγή, κόψιμο ή κάψιμο. Ο πόνος εξαφανιζόταν αμέσως, το αίμα κοβόταν μαχαίρι  και δεν έκανα ποτέ φουσκάλες… Άλλο ένα  «περίεργο-που- δεν -έχουν- τα- άλλα-σπίτια», ήταν το αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο βάζαμε στις γρατζουνιές. Ήταν τα μαγικά «φίλτρα» μου, όπως τα ονόμαζα και μεγαλώνοντας, αποφάσισα, -όταν έγινα με την σειρά μου μητέρα- να το ψάξω λίγο πιο βαθιά.
Δεν ήταν φάρμακα, ούτε βοηθήματα διατροφής, ήταν φυσικές ύλες που βρίσκεις σε κάθε φαρμακείο
Σαν αποτέλεσμα, είχα πάντα μια αλατιέρα γεμάτη σκόνη πράσινου αργίλου για να ανακουφίσω το μωρό μου που είχε συγκαεί και να το βοηθήσω στην ανάπλαση της ευαίσθητης επιδερμίδας του. Ο παιδίατρος αναρωτιόταν μήπως αυτό δημιουργούσε «πετραδάκια», αλλά δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα, ίσα – ίσα έβλεπα τον ερεθισμό της που μερικές φορές έμοιαζε με  πληγή, να εξαφανίζεται μέσα σε μια μέρα.
Η λεβάντα δε, ήταν πάντα στην τσάντα, έτοιμη να με ανακουφίσει από πονοκεφάλους, χαλάρωνε το μωρό και το καλοκαίρι έδιωχνε τα κουνούπια μακριά μας.
Όσο για το κουκούτσι από γκρέιπφρουτ…είναι απλά ένα μικρό θαύμα.

 Α. Αιθέριο Έλαιο λεβάντας.

Ομορφιά
Για το μπάνιο
3 κουταλιές αποξηραμένα λουλούδια λεβάντας
1-1/2 κούπα γάλα, ή κρέμα γάλακτος
1/3 κούπας μέλι (Αν βρείτε μέλι απο άλφαλφα, είναι το πιο ελαφρύ που επιτρέπει  στο χαλαρωτικό άρωμα της λεβάντας να περάσει)
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
Βάλτε τα λουλούδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε το γάλα και το μέλι σε ένα γυάλινο βάζο. Ανακατέψτε αφού βάλετε τις δυο σταγόνες αιθέριου ελαίου. Για δυο χρήσεις. Φυλάσσεται στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα. Ανακινήστε πριν την χρήση.
Υγεία
Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει τις εξής ιδιότητες( αποτοξινωτική, ενισχύει το ανοσοποιητικό, αναλγητική, αποχρεμπτική) και χρησιμοποιείται  από πολλους εναλλακτικούς, σαν βοήθημα σε πολλές περιπτώσεις όπως:
• Τσιμπήματα εντόμων, τσουχτρών, σκορπιών
• Καψίματα, κοψίματα, άφθες, ψωρίαση
• Athletes foot
• Πληγές, έκζεμα, Έρπη, ακμή
• Πονοκέφαλοι και ημικρανίες
• Βρογχίτιδες, λαρυγγίτιδες, ιγμορίτιδες, ωτίτιδες, ρινίτιδες
• Ρευματικά
• Μελαγχολία
Στις Άλπεις, πολλοί κυνηγοί γνωρίζουν τις θαυματουργές ιδιότητες του Ε.Ε λεβάντας. Η ιστορίες λένε ότι αν μια οχιά δαγκώσει το σκυλί τους, κόβουν λεβάντα, και τρίβουν μ’ αυτήν το δάγκωμα. Το δηλητήριο εξουδετερώνεται αμέσως.
Η αντισηπτική της δράση είναι μεγαλύτερη από αυτή του Phenol, Cresol και του gaοacol.
Σε αναλογία 4, 5% to αιθέριο έλαιο λεβάντας σκοτώνει τον βάκιλο του Eberth (τύφου) και του σταφυλόκοκκου.
Στα 5% καταστρέφει τον βάκιλο του Loeffler (Διφθερίτιδα).Καθηγητές Morel και Rochais, 1926.
Το αιθέριο έλαιο Λεβάντας σκοτώνει τον βάκιλο της  φυματίωσης, σε δοσολογία 0,02%.Καθηγητες Courmont, Morel, Bay, 1928.
Οι αναθυμιάσεις σκοτώνουν τον πνευμονόκοκκο και τον αιμολυτικό  στρεπτόκοκκο σε 12 με 14 ώρες.
Από το βιβλίο του  Dr Jean Valnet «L’aromathιrapie »
Εξωτερική χρήση
Δεν έχει παρενέργειες εφόσον δεν είναι φάρμακο(εκτός αν υπάρχει πρόβλημα άσθματος) και  χρησιμοποιείται στα παιδιά (αν και καλύτερα να είναι διαλυμένη με κάποιο έλαιο όπως αμυγδαλέλαιο. Η δοσολογία είναι ίδια με την ηλικία τους…5 σταγόνες αν είναι 5 χρονών, 8 σταγόνες αν είναι 8 κλπ) .
Όταν νιώθουμε νευρικότητα βάζουμε 20 σταγόνες στο μπάνιο μας, η λεβάντα φέρνει ύπνο και χαλαρώνει.
Σε περιπτώσεις ωτίτιδας  βάζουμε 2 σταγόνες σε λεπτό βαμβακερό ύφασμα και το ακουμπάμε στην είσοδο του αυτιού μέχρι να πάμε στον παιδίατρο. Δεν βάζουμε απευθείας αν δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι το αυτί.
Σε περιπτώσεις κεφαλαλγίας βάζουμε λίγες σταγόνες στα μηνίγγια, τον αυχένα και τους καρπούς και τρίβουμε απαλά.
Μην βάζετε στην μαξιλαροθήκη, μπορεί να έρθει σε επαφή με τα μάτια. Βάλτε καλύτερα λίγο σε ένα χαρτομάντηλο και κρατήστε το όσο επιθυμείτε κοντά στην μύτη σας.
Στις πληγές, βάζουν Ό κούπας νερό και 4 σταγόνες λεβάντας. Με μια γάζα, η απ’ ευθείας ρίξιμο πάνω στην  μικρή πληγή.
Η λεβάντα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Να φυλάσσεται πάντα σε σκούρο γυάλινο μπουκαλάκι. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας δεν έχει το χρώμα του φυτού(βιολετί) αλλά ένα ελαφρύ κίτρινο πράσινο χρώμα. Οι έγκυες και τα παιδιά κάτω των 8 πρέπει να την χρησιμοποιούν διαλυμένη σε έλαιο (αμυγδάλου, αβοκάντο, σησάμι κλπ).
 Συνεχίζεται με την πράσινη αργίλιο και  απόσταγμα κουκουτσιών γκρέιπφρουτ

(*) Το άρθρο αυτό, βασισμένο σε βιβλιογραφία, έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνει την γνώμη του ιατρού σας. Για οποιαδήποτε ιατρική, θεραπευτική ή/ και προληπτική χρήση,  συζητήστε  με τον θεράποντα ιατρό σας.
Βιβλιογραφία/ πηγές: Healing power of clay- R Dextreit
“Huiles essentielles – 2000 ans de dιcouvertes aromathιrapeutiques pour une mιdecine d’avenir” de Dominique Baudoux
” Les huiles essentielles pour votre santι” de G. Roulier
” Les cahiers pratiques de l’aromathιrapie franηaise – Pιdiatrie” de Dominique Baudoux
Lettres d’informations Aroma-News de l’association NARD
” L’aromathιrapie – Se soigner par les huiles essentielles” de Dominique Baudoux
Argilotherapie: les argiles et leur complements naturels-JF Olivier
Argile, Medecine Ancestrale –P. Andrianne
http://biogassendi.ifrance.com/argilefr.htm#..#..Secrets et merveilles du pamplemousse” ιcrit par Shalila Sharamon et Bodo Baginski
 fe-mail.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

Πόσο καλό κάνει το τσάι στην υγεία μας;




Τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα με λίγο ημι-άπαχο γάλα μας δίνει το 21% της αναγκαίας ημερησίας πρόληψης ασβεστίου.
Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση τσαγιού μειώνει τον κίνδυνο καρδιολογικών παθήσεων.
Το μαύρο τσάι βοηθάει τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2. Μειώνει το οξειδωτικό στρες.
Αυξάνει την πρόσληψη φλαβονοειδών τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά το 20% (έρευνα που έγινε σε 110.000 ανθρώπους).
Είναι εξίσου ενυδατικό όσο το νερό.

Zougla.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

Πώς ο σκύλος έγινε πιστός φίλος πριν από 30.000 χρόνια





Ο σκύλος για περισσότερα από 30.000 χρόνια είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Κάτω από ποιες συνθήκες όμως αυτός ο λύκος έγινε… αρνάκι;
Πότε το άλογο, η αγελάδα και η κατσίκα έγιναν οικόσιτα; Η πρώτη γάτα εξημερώθηκε τελικά στην Αίγυπτο ή στην Κύπρο; Τα τελευταία χρόνια οι αρχαιολόγοι και κυρίως οι αρχαιοζωολόγοι αναθεώρησαν πολλές από τις επιστημονικές τους απόψεις, αλλά και τις εκτιμήσεις τους για την εξημέρωση των ζώων από τον άνθρωπο.

Στη δεκαετία του ’90 ο σκύλος αποτέλεσε ιδιαίτερο αντικείμενο συζήτησης μεταξύ επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, για τα γενετικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά του. Ο κοινός σκύλος (canis familiaris) έχει έναν μοναδικό πρόγονο, τον λύκο-σκύλο (canis lupus) ή αλλιώς τον κοινό γκρίζο λύκο. Αυτό ήταν το πρώτο τεκμηριωμένο δεδομένο, ενώ το δεύτερο είναι ότι ο σκύλος υπήρξε το πρώτο κατοικίδιο του ανθρώπου, χωρίς όμως να προσδιορίζονται με ακρίβεια ο χρόνος εξημέρωσής του και η αποκοπή και ανεξαρτητοποίησή του από την αγέλη.


Η παρουσία του σκύλου στην Ευρώπη τοποθετείται πριν από περίπου 18.000 χρόνια, όμως η εξημέρωσή του έχει τις ρίζες της στην ανώτερη παλαιολιθική περίοδο, όπως δείχνουν πρόσφατα ευρήματα. Πρόκειται για δύο κρανία σκύλων που βρέθηκαν στην Κεντρική Ρωσία και τοποθετούνταν πριν από περίπου 17.000 χρόνια. Ωστόσο, μια σύγχρονη εξέταση που έγινε με ραδιενεργό άνθρακα έδειξε ότι τα κρανία χρονολογούνται πριν από 32.000 χρόνια!


Αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η παρουσία του σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρώπη τοποθετείται πριν από 36.000 χρόνια δείχνει ότι ο σκύλος διαφοροποιήθηκε από τον λύκο πολύ πιο νωρίς από όσο πίστευαν οι επιστήμονες. Παράλληλα, ίσως να εξημερώθηκε πολύ γρήγορα και σε πάρα πολλά σημεία της Γηραιάς Ηπείρου συγχρόνως. Νέα ευρήματα οδηγούν, μάλιστα, στο συμπέρασμα ότι σκύλοι βοηθούσαν και στη μεταφορά αντικειμένων αλλά και ανθρώπων, όπως συμβαίνει ακόμα και σήμερα με τα έλκηθρα.


Η ΠΑΛΑΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗ. Τα σενάρια για την εξημέρωση των ζώων έχουν εγείρει πολλά ερωτήματα αλλά και διαφωνίες μεταξύ αρχαιολόγων και γενετιστών που κορυφώθηκαν τη δεκαετία του 1990. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, ωστόσο, άνοιξαν ακόμη περισσότερα ζητήματα γύρω από το θέμα της εξημέρωσης. Η μελέτη του πυρηνικού και του μιτοχονδριακού DNA έδωσε πρόσβαση σε νέες πληροφορίες και στοιχεία για την εξέλιξη της εξημέρωσης των ζώων. Ακόμη και το χρώμα στο τρίχωμα αποδείχτηκε ότι σχετίζεται με τα στάδια της εξημέρωσης, τόσο στα άλογα όσο και στους σκύλους.


Το ίδιο συμβαίνει και στην εξέταση της μεταβολής των γονιδιωμάτων, η οποία δείχνει ότι η εξέλιξη των ζώων δεν επηρεάστηκε μόνο από τη σεξουαλική επιλογή, αλλά και από τις επεμβάσεις του ανθρώπου προκειμένου να εξημερώσει τα ζώα. Ομως αυτές οι μελέτες απέχουν πολύ ακόμη από τη δυνατότητα γενίκευσης των συμπερασμάτων ώστε να προχωρήσει η παλαιογενετική με αυτά τα εργαλεία στην αναζήτηση της εξέλιξης της εξημέρωσης των ζώων παγκοσμίως.
Αλλα στάδια δείχνουν να πέρασαν ορισμένα άγρια ζώα πριν γίνουν κατοικίδια στη Συρία και την Τουρκία, άλλα στάδια στη Ρωσία και άλλα στην Κύπρο. Ανάλογα διαφέρουν και οι χρονικές περίοδοι μεταξύ των διαφορετικών τόπων εξημέρωσης. Ωστόσο, κοινός τόπος της εξημέρωσης των ζώων σε όλο τον κόσμο είναι οι αγροτικές καλλιέργειες και η γεωργία γενικότερα.


ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ. Η εμφάνιση της γεωργίας προϋποθέτει την εξημέρωση και υπήρξε ο πρώτος τρόπος προσέγγισης της εξέλιξής της, αν και η εξημέρωση προηγήθηκε της γεωργίας ως εξής:


Από τη μεσολιθική περνάμε στη νεολιθική περίοδο (περίπου 8000 με 3000 π.Χ., ανάλογα με την περιοχή). Στη μεσολιθική περίοδο, ο σύγχρονος άνθρωπος (homo sapiens) είχε οργανώσει το κυνήγι και το ψάρεμα. Όμως, παρά την καλή οργάνωση, το κυνήγι συνεχίζει να του δημιουργεί προβλήματα.


Όταν τελειώσουν τα θηράματά του, είναι αναγκασμένος να μετακινηθεί και η μετακίνηση είναι δύσκολη. Πρέπει να μαζέψει όλα του τα πράγματα και να τα κουβαλήσει στον ώμο, μέχρι να βρει έναν άλλο κατάλληλο τόπο για να εγκατασταθεί. Όσο οργανώνεται, τόσο περισσότερα πράγματα έχει να κουβαλάει στη μετακίνηση (εργαλεία, όπλα, σκηνές, γούνες, δέρματα, σκεύη). Οι απώλειες που είχε η ομάδα των ανθρώπων-νομάδων κατά τη μετακίνηση ήταν πολλές. Εργαλεία και σκηνές καταστρέφονταν, ακόμη και μέλη της ομάδας πέθαιναν. Τα προβλήματα που δημιουργεί η μετακίνηση πιέζουν και προτρέπουν τον άνθρωπο να βρει μια λύση, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί μόνιμα σε έναν τόπο.

  • Η λύση που βρίσκει είναι η ακόλουθη:
Εξημερώνει κάποια ζώα (πρόβατα, γουρούνια, κατσίκια, αγελάδες) και αρχίζει να τα εκτρέφει. Έτσι έχει πάντα φαγητό.
Έχοντας διασφαλίσει την τροφή του, μπορεί πλέον να εγκατασταθεί μόνιμα στον ίδιο τόπο (πάντα ο τόπος αυτός είναι κοντά σε νερό).
Την ίδια περίοδο ανακαλύπτει και την καλλιέργεια των φυτών και γίνεται γεωργός.
Αντί να συλλέγει καρπούς και σπόρους από τη φύση, αποφασίζει να κάνει τη δική του παραγωγή, την οποία και ελέγχει.
Κατασκευάζει εργαλεία (άροτρα) για να οργώσει τη γη, δηλαδή να ανακατέψει το χώμα έτσι ώστε να γίνει μαλακό.
Εξημερώνει το άλογο και το βόδι για να τον βοηθήσουν στο όργωμα.
Σπέρνει, ποτίζει, σκαλίζει, ξεβοτανίζει, θερίζει και συνεχίζει την εκτροφή των ζώων (κτηνοτροφία).
Κτηνοτροφία σημαίνει εξημέρωση και συστηματική εκτροφή ζώων, με στόχο τον έλεγχο και την αύξηση της παραγωγής.
Με τον τρόπο αυτό, είδη άγριων ζώων γίνονται οικόσιτα, ώστε να προσφέρουν σε μόνιμη βάση τα προϊόντα τους, που αποτελούν βασικά είδη διατροφής του ανθρώπου.
Κρέας, γάλα, δέρμα, μαλλί και οστά (πρώτη ύλη για την κατασκευή εργαλείων) ήταν τα προϊόντα που παρείχαν τα πρώτα οικόσιτα ζώα.
Τα βοοειδή, λόγω της φυσικής δύναμης και αντοχής τους, χρησιμοποιήθηκαν επιπλέον και σε διάφορες εργασίες, αλλά και ως μεταφορικά μέσα.
Από την 4η χιλιετία π.Χ., που αρχίζει στη Νότια Μεσοποταμία η καλλιέργεια της γης με άροτρο, τα βοοειδή είναι βασικοί αρωγοί στη γεωργία.
Από την 5η χιλιετία π.Χ. συναντάται είδος γρήγορου σκύλου, ειδικά εκπαιδευμένου για το κυνήγι, ανάλογο με αυτό που συντροφεύει σήμερα τους Βεδουίνους.
Η κτηνοτροφία μαζί με τη γεωργία χαρακτηρίζουν την οικονομία της νεολιθικής εποχής.
Λύκοι και σκύλοι ήταν τα πρώτα είδη άγριων ζώων που συνόδευαν τους κυνηγούς της Κεντρικής Ευρώπης κατά την ανώτερη παλαιολιθική εποχή (γύρω στο 13000 π.Χ.).
Ο σκύλος εξημερώθηκε και έγινε κατοικίδιο ζώο-συνοδός του ανθρώπου στην Εγγύς Ανατολή γύρω στο 10000 π.Χ.


 [ΤΑ ΝΕΑ]


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

Τσιγάρα από τον κήπο σου ...

Ο Μήτσος Μάνταλος από την Πρασιά Ευρυτανίας είναι ένας σύγχρονος αυτάρκης, άνθρωπος. Ζει και πορεύεται καλλιεργώντας λίγα τετραγωνικά γης




Σπανίζουν πλέον οι περιπτώσεις ανθρώπων που ζουν σήμερα εκτός αγοράς ή πιο σωστά, που καταφέρνουν να μην εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτή. Το γεγονός μπορεί να εκληφθεί ως ακούσια ή και εκούσια πολλές φορές περιθωριοποίηση, αλλά όπως και να είναι, σημασία έχει πως τη ζωή αυτών των απλών ανθρώπων χαρακτηρίζει ακόμη το παλιό μοντέλο επιβίωσης που ως στόχο είχε μόνο την δια του προσωπικού μόχθου αυτάρκεια και επάρκεια των παραγόμενων αγαθών για ένα μόνο έτος. Σημειώνουμε πως το παραγωγικό έτος γι’ αυτούς τους ανθρώπους ακολουθεί πιστά τη ροή του χρόνου και οπωσδήποτε επηρεάζεται και εξαρτάται πολλές φορές από τον άστατο καιρό και τις ιδιοτροπίες του.Χαρακτηριστική περίπτωση αυτής της στάσης ζωής είναι ο Μήτσος (Δημήτρης) Μάνταλος, ο οποίος με τη γυναίκα του Διαμάντω και τους γιούς του, Θωμά και Πάνο που ασχολούνται με την κτηνοτροφία κατοικούν στο μικρό συνοικισμό Λαγκάδα του Προδρόμου Πρασιάς .
Όλη του τη ζωή ο Μήτσος διακατείχετο από μια ...
αρχαϊκή έννοια γύρω από τη ελευθερία και γι’ αυτό, σαν έφυγε κάποτε να δουλέψει στα εργοστάσια της Βοιωτίας, τα βρόντηξε όλα και επέστρεψε στο χωριό όπου δούλεψε και έζησε μέχρι σήμερα σαν αγρότης, κτηνοτρόφος, κτίστης, πεταλωτής και άλλα σχετικά και κύριο μέλημά πάντα ήταν η αυτάρκεια του σπιτιού σε τρόφιμα.
Μεταξύ των άλλων όμως, ο Μήτσος είναι ο μόνος, που μέσα σε αυτή την άποψη για την ιθαγενή ελευθερία καλλιεργούσε πάντα και καπνό για λογαριασμό του. Έτσι στην άκρη του κήπου, ο Μήτσος φυτεύει την άνοιξη νεαρά φυτά που έχει μεγαλώσει ο ίδιος με πολλή φροντίδα στο φυτώριο και από εκεί και πέρα, τα παρακολουθεί να αυξαίνουν το μπόι τους και είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να τα προστατεύσει από χαλάζι η χοντρή βροχή. Σαν ωριμάσουν τα φύλλα, αρχίζει και τα κόβει ένα – ένα και τα ξεραίνει σε μια ειδική εγκατάσταση. Αφού τελειώσει η ξήρανση τα δένει σε μικρές αρμαθιές και τα κρεμάει ψηλά στην αποθήκη απ’ όπου μια φορά την ημέρα, τραβάει μερικά και τα ψιλοκόβει με ένα μαχαίρι – ξυράφι και τυλίγει τσιγάρα με μια μηχανή.
Παλαιότερα τα τύλιγε με τα δάχτυλα, αλλά προτιμάει αυτόν τον τρόπο γιατί τα γίνονται πιο σφιχτά και οπωσδήποτε πιο ευπαρουσίαστα για να τα προσφέρει και στους φίλους του.Το κόψιμο του καπνού είναι μια ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας του Μήτσου και το απολαμβάνει σαν μια μικρή χαρά της ζωής, όπως εξάλλου και το φρέσκο τσιγάρο.
Πέρα από αυτό όμως, ούτε το εισόδημά του επηρεάζεται από τη φορολογία και βεβαίως, όταν το ανάβει το «στριφτό» του ευωδιάζει η μικρή αυλή από πραγματικό καπνό. 

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.
Διαβάστε περισσότερα ...

Η καρδιά του ήλιου



Η καρδιά του ήλιου


Κηπουρός βρήκε ρομαντικό σημάδι στο κέντρο ενός ηλίανθου

Ο ερασιτέχνης κηπουρός Mark MacDonald δεν είχε δοκιμάσει να φυτέψει ξανά ηλίανθους. Και όταν ανακάλυψε ότι ένα από αυτά είχε το σημάδι της καρδιάς στο κέντρο του, το θεώρησε καλό οιωνό και αποφάσισε να το φωτογραφίσει!

Ο 33χρονος καλλιτέχνης βέβαια δήλωσε ότι δεν προτίθεται να το χαρίσει πουθενά αλλά να το κάνει «θέμα» στον επόμενο πίνακά του!

Κι όσο κι αν ο ίδιος κράτησε σπόρο από το φυτό για να δει αν του χρόνου θα μπορέσει να δημιουργήσει ξανά ακόμη ένα «ρομαντικό-ήλιο», ο Nick Wray από το βοτανικό κήπο του πανεπιστημίου του Bristol ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σχήμα ήταν μάλλον αποτέλεσμα ανεπαρκούς επικονίασης από έντομα, όπως οι μέλισσες, εξαιτίας της αυξημένης υγρασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!




http://www.newsbeast.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.
Διαβάστε περισσότερα ...

Όταν η φύση οργιάζει...



Όταν η φύση οργιάζει...


Υπάρχουν «βρώμικα» μυαλά και όχι «βρώμικα» φυτά



















http://www.newsbeast.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.
Διαβάστε περισσότερα ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ