22 Ιαν 2013

Φωτεινές στήλες: ένα ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο



Μερικές φορές κατά τη διάρκεια ψυχρού καιρού εμφανίζονται κάθετες στήλες φωτός που φαίνονται σαν ακτίνες προς τον ουρανό. Αυτές οι παράξενες στήλες ονομάζονται «Light Pillars» και δημιουργούνται από την αντανάκλαση του φωτός σε κρυστάλλους πάγου. Το φως μπορεί να προέλθει από τον Ήλιο (συνήθως σε χαμηλή προς τον ορίζοντα θέση), από τη Σελήνη ή από γήινες πηγές φωτός όπως τα φώτα του δρόμου. Το φαινόμενο συμβαίνει κυρίως σε πολικές περιοχές.
Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από αυτό το φαινόμενο…
Διαβάστε περισσότερα ...

Δείτε πόσο θα ήταν το νερό όλης της Γης αν το συγκεντρώναμε σε μία σφαίρα!


νερό
Μια ενδιαφέρουσα εκτίμηση έκαναν ειδικοί της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ για τον όγκο του νερού στη Γη. Υποστηρίζουν ότι ολο το νερό του πλανήτη θα μπορούσε να χωρέσει σε μια σχετικά μικρή φούσκα. Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση η φούσκα αυτή θα είχε διάμετρο 1384 χλμ.
Η εκτίμηση αφορά το νερό των ωκεανών, των ποταμών των λιμνών αλλά και των υπόγειων αποθεμάτων νερού. Στον υπολογισμό συμπεριλήφθηκε και η ποσότητα του νερού που εκτιμάται ότι υπάρχει σε κάθε μορφή στον πλανήτη: στους παγετώνες, στην ατμόσφαιρα (νέφη, υδρατμοί κλπ) ακόμη και στους ζωντανούς οργανισμούς. Η εκτίμηση δείχνει ότι αν και το νερό καλύπτει το 70% της επιφάνειας της Γης, η μάζα του είναι δυσανάλογα μικρή.


endiaferonta
Διαβάστε περισσότερα ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ