1 Οκτ 2012

Ζώντας με τους λύκους



Ζώντας με τους λύκους (1)


Οι Jim και Jamie Dutcher πέρασαν 6 χρόνια ζώντας κοντά σε λύκους, προκειμένου να παρατηρήσουν και να κινηματογραφήσουν την συμπεριφορά αυτών των άγριων ζώων. Το ζευγάρι ζούσε σε μια σκηνή, χωρίς τρεχούμενο νερό ή ηλεκτρισμό, μέσα στην μεγαλύτερη περιοχή που ζουν λύκοι στον κόσμο, στο Idaho των ΗΠΑ.
Οι Dutchers είχαν μια μοναδική οπτική της ζωής της αγέλης, αφού τους δόθηκε η δυνατότητα να πλησιάσουν πολύ κοντά στους λύκους και να αποκτήσουν έναν εξαιρετικό δεσμό μαζί τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους τράβηξαν πολλές μοναδικές φωτογραφίες των λύκων στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ παράλληλα κινηματογραφούσαν ένα ντοκιμαντέρ που έχει ως στόχο να διαλύσει τους μύθος που θέλουν τους λύκους να είναι αδίστακτα τέρατα, και να δείξει ότι πρόκειται για έξυπνα πλάσματα που μπορούν να νιώσουν αγάπη και άλλα συναισθήματα.

Ζώντας με τους λύκους (2)
Ζώντας με τους λύκους (3)
Ζώντας με τους λύκους (4)
Ζώντας με τους λύκους (5)
Ζώντας με τους λύκους (6)
Ζώντας με τους λύκους (7)
Ζώντας με τους λύκους (8)
Ζώντας με τους λύκους (9)
Ζώντας με τους λύκους (10)
Ζώντας με τους λύκους (11)
Ζώντας με τους λύκους (12)
Ζώντας με τους λύκους (13)
Ζώντας με τους λύκους (14)
Ζώντας με τους λύκους (15)
Ζώντας με τους λύκους (16)
Ζώντας με τους λύκους (17)
Ζώντας με τους λύκους (18)


http://www.otherside.gr




Διαβάστε περισσότερα ...

Χωριό στη Σκωτία καλύφθηκε με… αφρό!



Χωριό στη Σκωτία καλύφθηκε με…αφρό! (7)


Με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι του χωριού Footdee κοντά στο Aberdeen της Σκωτίας κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν είδαν τα πάντα να έχουν καλυφθεί από κάτι που έμοιαζε με αφρό. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, δρόμοι, αυτοκίνητα και σπίτια είναι καλυμμένα με ένα μείγμα νερού και άμμου το οποίο από την ένταση των θυελλωδών ανέμων, πήρε την μορφή του αφρού.

Χωριό στη Σκωτία καλύφθηκε με…αφρό! (2)
Χωριό στη Σκωτία καλύφθηκε με…αφρό! (3)
Χωριό στη Σκωτία καλύφθηκε με…αφρό! (4)
Χωριό στη Σκωτία καλύφθηκε με…αφρό! (5)
Χωριό στη Σκωτία καλύφθηκε με…αφρό! (6)
Χωριό στη Σκωτία καλύφθηκε με…αφρό! (1)


 http://www.otherside.gr



Διαβάστε περισσότερα ...

Έντομα μας ξεναγούν στην Ιστορία





Τα έντομα αποτελούν για τους ιατροδικαστές χρήσιμους βοηθούς εδώ και χρόνια. Ειδικά όταν οι τελευταίοι θέλουν να καθορίσουν τη χρονική στιγμή του θανάτου ενός ατόμου.

Αρκετές νέες έρευνες καταδεικνύουν ότι έντομα ηλικίας πολλών χιλιάδων ετών μπορούν να μας διηγηθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες για παλαιότερους πολιτισμούς.

Με τον ίδιο τρόπο που η σύγχρονη πανίδα των εντόμων μπορεί να συνδράμει ιατροδικαστές και αστυνομικούς στην εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες διεπράχθη ένα έγκλημα, έτσι και τα πανάρχαια έντομα μπορούν να μας αποκαλύψουν λεπτομέρειες για παλαιότερους πολιτισμούς.

Στο παρελθόν οι αρχαιολόγοι σπάνια διατηρούσαν τα μικρά έντομα που έβρισκαν ανάμεσα σε σκελετούς και σε κομμάτια αγγείων από ανασκαφές. Όμως τώρα έχουν αντιληφθεί ότι είναι ικανά να συμπληρώσουν τις κενές σελίδες των προϊστορικών μας χρόνων.

Πηγή: scienceillustrated.gr



Διαβάστε περισσότερα ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ