8 Αυγ 2012

Ένα τσαμπί σταφύλι θεϊκό



Ένα τσαμπί σταφύλι θεϊκό
Σταφύλια σκέτη γλύκα. Σε πολλές ποικιλίες, για όλα τα γούστα. Θεϊκά φρούτα του καλοκαιριού. Θυμήσου μόνο ότι τα τιμούσαν ιδιαιτέρως θεοί και αυτοκράτορες για τις ανανεωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητές τους.

Ένα φλιτζάνι την ημέρα γεμάτο ρόγες σταφυλιού θα σε κάνει να ξανανιώσεις.

Τα σταφύλια είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και μεταλλικά άλατα, με αποτέλεσμα να αποτοξινώνουν και να δίνουν λάμψη στο δέρμα. Περιέχουν ασβέστιο, σίδηρο (κυρίως τα μαύρα), μαγνήσιο, βιταμίνες  Β και Α καθώς  και πολυφαινόλες, που έχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες δρώντας κατά των ελευθέρων ριζών -  και μάλιστα πιο δυναμικά από τη βιταμίνη Ε! Συγκεκριμένα  η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό το οποίο ανήκει στην κατηγορία των πολυφαινολών (βρίσκεται στις σταφίδες και στο κρασί), μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος. Επίσης τα σταφύλια είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C και εμποδίζουν την οξείδωσή της. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπραΰνουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Επιπλέον, επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση σταφυλιών συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και εμφυσήματος (χρόνια αποφρακτική πάθηση των πνευμόνων), όπως και  η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού, κυρίως στους άντρες καπνιστές.

Μερικά χρήσιμα:
  • Πρέπει να ξεπλένεις καλά τις ρόγες κάτω από άφθονο νερό, γιατί σχεδόν όλα τα φρούτα ψεκάζονται με μικροβιοκτόνα.
  • Το σταφύλι τρώγεται και παγωμένο. Βάλε σταφύλια στην κατάψυξη και κατανάλωσέ τα κάθε φορά που θέλεις κάτι γλυκό και δροσερό για να ικανοποιήσεις μια ακατανίκητη λιγούρα.
  • Ένα φλιτζάνι σταφύλια έχει 240 θερμίδες.



www.agrotikabook.gr

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ