3 Σεπ 2012

Πτήση Άμστερνταμ – Ρίο με βιοκαύσιμα





Με χρήση βιοκαυσίμου που παρασκευάζεται από μαγειρικό λάδι θα «πετάξει» την Τετάρτη 20 Ιουνίου αεροσκάφος της KLM από το Άμστερνταμ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο όπου πραγματοποιείται η περιβαλλοντική σύνοδος κορυφής Ρίο+20.
Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της εταιρείας πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτήση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ με βιοκαύσιμα από την KLM. «Το Boeing 777-200 στο οποίο επιβαίνει ο Ολλανδός υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιοόπ Ατσμα, απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις 12:01 ώρα Ελλάδας και θα πρέπει να προσγειωθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 23:55» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Γιόοστ Ρούεμπολ προσθέτοντας πως «υπάρχει περίπου 20% βιοκαυσίμου στο αεροσκάφος που πετά για το Ρίο».
Η KLM που είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου του 2011 την έναρξη εμπορικών πτήσεων με αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα μεταξύ Άμστερνταμ και Παρισιού, ισχυρίζεται τώρα ότι είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει εξασφαλίσει εμπορικές πτήσεις με αυτό το είδος του καυσίμου. Το βιοκαύσιμο που καταναλώνεται από τα αεροσκάφη της ολλανδικής εταιρείας γίνεται από λάδι για τηγάνισμα, κυρίως φυτικό, που προέρχεται από εστιατόρια. Την ίδια στιγμή έχουν προγραμματιστεί και άλλες πτήσεις με βιοκαύσιμα για τη σύνοδο Ρίο+20, ανάμεσά τους μια πτήση που αναχώρησε την Δευτέρα από το Μόντρεαλ με προορισμό το Τορόντο, η οποία μετέφερε 66 επιβάτες.


http://www.protothema.gr

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ