5 Σεπ 2012

Νεαρός επιστήμονας μαζεύει χόρτα στα βουνά και τα μοσχοπουλάει στο εξωτερικό!



tromaktiko.jpg


Ο νεαρός επιστήμονας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, μαζεύει χόρτα στα βουνά, που τα μοσχοπουλάει όχι μόνο σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και στο εξωτερικό! 
Ο ίδιος δηλώνει… τροφοσυλλέκτης ή, κατά το επιστημονικότερον, εξερευνητής και συλλέκτης αυτοφυούς τροφής. 
Κάθε μέρα ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος παίρνει τα βουνά σε αναζήτηση άγριων χόρτων. 
Με σπουδές στα οικονομικά και με μεταπτυχιακό στην Αγγλία,
με εργασία σε πολυεθνική στο Λονδίνο, τα εγκατέλειψε όλα κι έπιασε τις ράχες!.. 

Να τι αναφέρει: “Επτά το πρωί ανεβαίνω στο βουνό και σε είκοσι ώρες τα άγρια χόρτα είναι στο εξωτερικό. 
Τα χόρτα αποθηκεύονται στο παραδοσιακό καλάθι για να περνάει ο αέρας. 
Κερδίζω τόσα ώστε να μην κάνω κανέναν συμβιβασμό. 
Κάποιοι μεγάλοι σεφ σκέφτηκαν ότι δεν είχαν τίποτα να χάσουν, συνεργαζόμενοι μαζί μου. 
Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που μου άνοιξαν τον δρόμο όταν δεν με ήξερε κανείς. Γι’ αυτό με συνδέει μαζί τους κάτι παραπάνω από εκτίμηση: Ενας σεβασμός. 
Αν με πάρουν δέκα η ώρα το βράδυ και μου ζητήσουν να τους βρω πετροκαυκαλήθρες, θα το κάνω με κάθε τρόπο. 
Είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μένα και σε μια άλλη ηθική για την τροφή”.


katoci.com
Διαβάστε περισσότερα ...

Ρόδι, ο καρπός της υγείας και της μακροζωίας





Είναι ο καρπός που δίνει ο Πλούτωνας στην Περσεφόνη για να τη «δέσει» με τον Άδη και το έμβλημα των Ελευσίνιων Μυστηρίων. 
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το έθαβαν μαζί με τους νεκρούς τους, ενώ αποτελεί ένα από τα τρία «ευλογημένα φρούτα» του Bουδισμού. Χρησιμοποιήθηκε ως διακοσμητικό στοιχείο στο ναό του Σολομώντα και στους μανδύες των ιερέων και αναφέρεται στο Άσμα Ασμάτων στην Παλαιά Διαθήκη. Στην ελληνική παράδοση, είναι σύμβολο γονιμότητας και αιωνιότητας (αν και συνδέεται και με το θάνατο), γι’ αυτό σε γάμους και την Πρωτοχρονιά σπάμε ρόδια. Μάλιστα, έχει δώσει το όνομά του στην ισπανική πόλη Γρανάδα. Μυηθείτε κι εσείς στα μυστικά του ροδιού και μάθετε γιατί τόσοι πολιτισμοί και τόσες θρησκείες έχουν το ρόδι ως σύμβολο γονιμότητας και καλοτυχίας.



 Το ρόδι πρωτοεμφανίστηκε στην κεντρική Ασία και συγκεκριμένα στην Περσία. Είναι ένα από τα πρώτα φρούτα καλλιέργειας και η βοτανική ονομασία του είναι Punica granatum. Η ροδιά είναι ένα μικρό φυλλοβόλο δέντρο με γυαλιστερά φύλλα και πορτοκαλοκίτρινα λουλούδια, αν και πολλές φορές μοιάζει με θάμνο. Τα φρούτα της είναι στρογγυλά, κόκκινα (ή κίτρινα, όταν ωριμάσουν) και γεμάτα με σπόρους. Είναι φυτό ανθεκτικό στη ζέστη, στην ξηρασία και στην έλλειψη φροντίδας, και προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά εδάφη.



 
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.



 
Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Ανάμεσα στα άλλα, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, και φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία. Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μακρόχρονη κατανάλωσή του βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης. Επίσης, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην ­επιβράδυνση της ανάπτυξής τους. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, και για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Τέλος, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και του ιού του έρπητα και μειώνει τις ρυτίδες και τα έλκη. 



 
Πέρα από το φυσικό χυμό του ροδιού, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες. 
 Σε 1 λίτρο βραστό νερό, ρίχνετε 1 φλιτζάνι φλούδα ροδιού και βράζετε για 3΄. Περιμένετε να κρυώσει και σουρώ­νετε. Μπορείτε να πίνετε 1 ποτηράκι 10΄ πριν από το φαγητό για 15 ημέρες. Το ρόδι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. 
●  Τα φύλλα της ροδιάς χρησιμοποιούνται, π.χ., σε περιπτώσεις αιμορροΐδων μετά από κάθε κένωση, αλλά και για τον πονόλαιμο. Σε ένα φλιτζάνι νερό, βάζετε 8-10 φύλλα και βράζετε για 10΄. Σουρώνετε και χρησιμοποιείτε στην πρώτη περίπτωση το μείγμα κρύο -για πλύσεις τοπικά κάθε βράδυ-, για όσο διάστημα χρειαστεί, και στη δεύτερη χλιαρό για γαργάρες, 2-3 φορές την ημέρα.




 

Υπάρχουν τρεις ποικιλίες ροδιών, τα γλυκά, τα ημίγλυκα και τα ξινά ρόδια. Ανεξάρτητα, ωστόσο, από τη γεύση που σας αρέσει, προτιμήστε τα βαριά ρόδια με γυαλιστερή και σφιχτή επιδερμίδα. Βέβαια, ακόμη κι όταν η φλούδα τους συρρικνωθεί, το εσωτερικό τους μπορεί να φαγωθεί. 
 
Το καθάρισμα των ροδιών απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά είναι εύκολο. Κόβετε κυκλικά και αφαιρείτε τη φλούδα στο μέρος του κοτσανιού και τη χαράζετε μέχρι το κάτω μέρος, χωρίς να πιέζετε πολύ το μαχαίρι, όπως κάνετε με το πορτοκάλι. Στη συνέχεια, ανοίγετε το ρόδι στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους. › Πώς να τα διατηρήσετε 
Τα ρόδια διατηρούνται πολλές ημέρες εκτός ψυγείου ή σε σκοτεινό μέρος, αν κρεμαστούν μαζί με το κλαδί τους. Αν θέλετε να τα κρατήσετε για αρκετούς μήνες, μπορείτε να τα φυλάξετε στο κάτω μέρος του ψυγείου. Για να τα διατηρήσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, κλεισμένα σε ειδικό δοχείο ή σακουλάκι για τρόφιμα. Έτσι, όποτε χρειάζεστε σπόρους, παίρνετε απλά όσους θέλετε. 
 
Σε πολλές συνταγές, εκτός από τους σπόρους του ροδιού, χρησιμοποιείται και ο χυμός του. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο τρόποι για να πάρετε το χυμό από τους καρπούς: είτε στύβετε τα ρόδια στο στύφτη, όπως κάνετε με τα πορτοκάλια, είτε πιέζετε τους καρπούς σε ένα σουρωτήρι. Μάλιστα, σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση, στη δεύτερη μένουν στο σουρωτήρι και οι μεμβράνες που χωρίζουν τους σπόρους, οι οποίες δίνουν μια ελαφρώς στυφή γεύση στο χυμό.

Πηγή: www.vita.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Από την καλλιέργεια της Ζειάς στην καλλιέργεια του σίτου




ΑΔΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΊΤΟ Ή Ζειά


Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσε­κτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλει­οψηφία "0" ομάδος και οί υπόλοιποι "Α" ομάδος, οί Χάζαροι είναι "Β" ομάδος κ.λπ.Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρε­ασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς "φάρ­μακο σου είναι ή τροφή σου". Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώ­σει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι.
Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν "Αμυγδαλή" ή "Αμύγδαλα". Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό "Αφύπνισις").
Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτείνη - στη­ρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες. Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου.
Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχε­ται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν. Είς τόν εγκέφαλον ώς πρωτεΐνη στηρίξεως κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης μέ αποτέλεσμα, ό,τι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες καί άν είναι, όσο πιό δυνατές και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του και άν του παρουσιάσεις αργότερα, δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ.
Δι’ αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες. Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν, δήθεν, τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών, ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος.
Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων.Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού. Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέ­ροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) δια­σπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.
Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη "στηρίξεως" (συγκόλλησις - σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώ­σεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι' αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα. Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:
"Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων"(Αισχύλος)
Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει ή γλουτένη.Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοι­χεία πού χρειάζεται ό οργανισμός μας, συν τό άμινοξύ "Λυσίνη" τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας, πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας, ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν.
Η Ζειά:
  1. Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά.
  2. Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καίκαταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.
  3. Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήνανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου).
  4. Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει τόανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στηνβιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
Έκτος των ανωτέρω τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού. Έάν δέ φάτε ψωμί ή μακαρόνια άπό Ζειά θά ερωτήσετε, τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν; Θά πάρετε τήν άπάντησιν ότι, του στή­νουν συνεχώς ανδριάντες σέ πλατείες, στην Βουλή, και δίδουν τό όνομα του στις λεωφόρους γιά νά μην τό ξεχάσουν ποτέ.Καί τότε θά διερωτηθήτε, τί φταίει; Νά φταίει άραγε ή μεγάλη πανουργία καί εμπειρία των κοσμοκρατόρων μόνον, ή μήπως ή δουλικότης των μωροφιλόδοξων και λοιπών οργανωμένων στις μυστικές εταιρείες των;
Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, έάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά καί δέν δέχεται τό αντίθετο, όσο καθαρά καί άν απόδειξης τήν πλάνην του.Μέ τό ακαλλιέργητο ΕΓΩ δέν δύναται νά παραδεχθή ότι οί γονείς του έπλανήθησαν, διότι τότε αισθάνεται ότι μειώνεται ή προσωπικότης του καί τό κύρος του, ένώ τό καλλιεργημένο ΕΓΩ, όταν πεισθή ότι έπλανήθη τό παραδέχεται αμέσως μέ ψηλά τό κεφάλι καί υπερή­φανα, διότι έτσι νοιώθει ότι είναι ισχυρό, επειδή επεβλήθη τών ενστί­κτων καί τής μικροπρέπειας.Ερευνώντας ή επιτροπή, πού αναφέραμε πιό πάνω, τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων έμεινε έκπληκτος.
Οί αρχαίοι δέν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι. Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονό­μαζαν πυρρό. Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι. Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρε­φε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.Μόλις οι κοσμοκράτορες έδιάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επι­τροπής, δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα. Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα, για νά ποδηγετήσουν πλήρως εις πρώτον χρόνον τους Έλληνας.
Ενώ τώρα αναμειγνύοντας τους μέ αλλοδαπούς, θέλουν νά τους εξαφανί­σουν τελείως. Ναι άλλα πώς θά τό επιτύχουν αυτό;Αμέσως δίδουν έντολήν είς τόν τέκνον των τον Βενιζέλο νά έπιστρέψη στην Ελλάδα καί νά εξαφάνιση τήν Ζειά. Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοε­ξορίας του, νά άνασκουμπώνεται και νά ορμά σάν λέων κατά τής Ζειάς.Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων, τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους καί τώρα μέ τους αλλοδαπούς επιδιώκουν τόν πλήρη εξαφανισμό τής φυλής των, ένώ συγχρόνως ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολλάρια οι φιλεύσπλαχνοι διά νά μην εξαφανισθούν οί οχιές, κόμπρες, πάντα καί άλλα ζώα καί ερπετά.Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ λεπτομέρειες καί τάς παραμέτρους όλων αυτών καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα καί καλομελετημένα βιβλία "Τό Όλον" καί τό «ΌΛ-ΟΝ» Ένα βιβλίο γιά τήν "ΊΑΣΗ", του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου..
Προς τό τέλος του 1928 ό "Εθνάρχης" μας Βενιζέλος, προφανώς μετά άπό κάποια εντολή, μέ της Αμύνης τά Παιδιά, τυφλά εις τον νουν καί την κρίσιν, και διψασμένα τό πώς νά ευχαριστήσουν καλλί­τερα τόν άρχηγόν των έκήρυξαν τόν πόλεμον κατά της Ζειάς καί, έφορμήσαντες ακαταμάχητοι, ένίκησαν νίκην λαμπράν και εις βραχύτατον χρόνον 4 ετών δεν υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς γιά σπόρο.Είπαν εις τόν λαό ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι' αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία.
Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά ΜΜΕ καί σέ 4 χρόνια έξηφανίσθη η Ζειά.Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Καί σήμερα 2010 καλλιεργεί Ζειά μόνον ένας ό Γ.Α. είς ένα χωριό καί κατασκευάζει μακαρόνια άπό αλεύρι Ζειάς, τά όποια είναι υπερβολικά νοστιμώτερα άπό τά μακαρόνια του σίτου.Τήν έπιθεσίν του κατά τής Ζειάς ό "εθνάρχης" μας τήν ήρχισε μέ τήν αθρόα εισαγωγήν αλεύρων σίτου ύπό τών φίλων του.
Οί φίλοι του έγιναν πάμπλουτοι καί έξέσπασε τότε τό μέγα διά τήν έποχήν και γνωστό ώς "Σκάνδαλο τών αλεύρων". Μέσα είς 4 χρόνια οί Έλλη­νες είχαν ξεχάσει τήν Ζειά τελείως καί οί φίλοι του Βενιζέλου έγιναν δισεκατομμυριούχοι άπό τήν εισαγωγή τών αλεύρων του σίτου."Αν σήμερα θελήσετε νά επαναλάβετε αυτό γιά τό σιτάρι ή κριθάρι ή κάτι άλλο, δέν θά τό πετύχετε ούτε σέ 50 χρόνια. Τόσο πολύ είχε τυφλώσει καί πειθαρχήσει ό Βενιζέλος τους οπαδούς του. Αυτό βέβαια είναι εχθρική ψυχολογία. Θέλουν τους οπαδούς τους τελείως τυφλούς στην σκέψιν καί δούλους. Καί δέν ήρκέσθη μόνον είς τήν έξαφάνισιν του σπόρου ό "εθνάρχης" μας, επέτυχε νά σβήση τήν Ζειά από τήν μνήμην καί τήν γλώσσαν τών Ελλήνων.
Αυτό θά πή τέλειον έγκλημα. Αποδείξεις:Εσείς έγνωρίζατε τήν λέξιν Ζειά πριν λίγα χρόνια, όταν ήρχισε νά προβάλεται άπό εμάς στά κανάλια; Εύρήκατε τήν λέξιν σέ λεξικό πού συντάχθηκε μετά τό 1930; Δεν θά τήν εύρητε, μήν ψάχνετε. Άλλα και αν κάπου τήν εύρητε, θά τήν έξηγεί ώς ζωοτροφή... Μόνον εις τυχόν ανατυπωθέντα παλαιά λεξικά θά τήν εύρητε, ή εις τό των Άγγλων "LINDELL & SCΟΤΤ", τό όποιον δέν τήν εξηγεί σωστά.Εις τό "ΗΛΙΟΣ" πού είναι πιο ενήμερο και σοβαρό λεξικό γράφει:
Ζειά ή Ζέα... τήν Ζέαν τήν μάϊδα πού είναι ό γνωστός αραβόσιτος και κοινώς αραποσίτι". Αραβόσιτος όμως είναι κοινώς τό Καλαμπόκι.
Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό.
Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά. Αν άπό άπόστασιν 50-1ΟΟμ. κοιτάζεις τήν Νερατζιά είναι όμοια μέ τήν πορτοκαλιά. Καί τό νεράτζι μέ τό πορτοκάλι, ένώ έξωτερικώς είναι όμοια, εις τήν πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές εις τά συστατικά των. Αυτό ακριβώς συμβαίνει καί μέ τους σπόρους της Ζειας και του Σιταριού. Δέν θά έκανε ό Ι. Πασσάς αυτό τό λάθος, έάν δέν έξηφάνιζε και τήν βιβλιογραφία περί Ζειά ό "εθνάρχης" μας, όπως ό Σαούλ - Παύλος τήν βιβλιογραφία των αρχαίων Ελλήνων.
Εκεί όμως πού έμεινα εμβρόντητος είναι όταν διάβασα τήν "Οδύσσεια" ραψωδία δ (4)-603-604, τό αρχαίο: "Ω έν μέν λωτός πολύς, έν δέ κύπειρον πυροί τε ζειαί τε ίδ' εύρυφυές κρίλευκον". Ό Κ. Δούκας ερμηνεύει: "όπου υπάρχει τριφύλλι πολύ, καί κύπερι, καί σιτάρια καί ζωοτροφές κι εύρύφυτο κριθάρι λευκό". Πώ! Πω!... Ό κ. Δούκας ό έκλεκτώτερος ερμηνευτής έκανε λάθος; Ένώ οί "Ελληνες χρησιμοποιούσαν πυρούς (σιτάρια) γιά ζωοτροφές καί τήν ζειά γιά ψωμί, ερμήνευσε τήν ζειά ώς ζωοτροφές, διότι ό Βενιζέλος είχε εξα­φανίσει από τήν βιβλιογραφίαν καί άπό τήν μνήμην τών Ελλήνων τήν ζειά ή ζέα.Τό δημητριακό Ζειά η φύσις τό έδώρισε είς τους λαούς του Αιγαίου.
Αργότερα οί Έλληνες μετανάστες τό μετέφεραν καί είς άλλες χώρες. Τό σιτάρι ήτο φυσικό δημητριακό τών βορείων περιοχών. Οί Έλληνες τό έφεραν είς τήν Ελλάδα καί τό έκαλλιέργησαν ώς ζωοτροφή, αρκετά χρόνια πρό του Τρωικού Πολέμου, όταν ήρχισαν τό εμπόριο μέ τις βορεώς του Ευξείνου Πόντου χώρες.Οι Βόρειοι λαοί αντί χρημάτων, που δέν είχαν, έπλήρωναν τα είδη πού ήγόραζαν άπό τους Έλληνας έμπορους μέ σιτάρι και έτσι ήλθε εις την Ελλάδα τό σιτάρι.Εις τό διαδίκτυο, έάν γράψετε τήν λέξιν "Ζειά", θά εκπλαγείτε.
Θά διαβάσετε πάρα πολλά, εις τήν παράγραφο "ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ" (ύμνοι Όρφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι), διαβάζουμε: «Ή πόλη τών Αθηνών ονομα­ζόταν και Ζείδωρος, διότι έπί του εδάφους της έκαλλιεργειτο έκτος άπό τήν έλαία και τό δημητριακό ζειά. Τό ζειά μέ τό ζήτα δηλώνει ζωή, μέ τό εψιλον γιώτα τήν μακρά πορεία και μέ τό άλφα που είναι τό πρώτο στοιχείο τό άριστον, τήν παρουσία του Αιθέρα (τό στοιχείο πού βρίσκεται παντού και δομεί τά πάντα είναι ό Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία».Τήν Ζειά φορτωεκφόρτωναν άπό ένα λιμάνι του Πειραιώς που έξ αυτής έλαβε τό όνομα Ζέα, και μέχρι σήμερα τό λιμάνι ονομάζεται Ζέα.
Και τώρα πώς επεβλήθη ή ζειά νά ερμηνεύεται εις ορισμένα λεξικά ώς ζωοτροφή. Εις τό διαδίκτυο χειριζόμενοι τήν λέξιν "Ζειά" εις τήν ΙΛΙΑΔΑ - ραψωδία Ε, στίχοι 121-240 διαβάζουμε: «...παρά δέ σφίν έκάστω δίζυγες ίπποι έστάσι κρί λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας» (195). Πιό κάτω ό μετα­φραστής, ελαφρά τή συνειδήσει, ή καλοπληρωμένος μεταφράζει: «...εις κάθε αμάξι είναι σιμά ζευγαρωτά πουλάρια, στέκουν και τρώγουν τήν ζειά και τό λευκό κριθάρι». Έδώ δολοφονείται ή Ζειά, διότι ό μεταφραστής, μεταφράζει τήν ζωοτροφή "όλύρας" εις "ζειά". Οι μεταγενέστεροι αντιγράφουν από αυτό ζειά = όλύρας = ζωοτροφή, ένώ ό Όμηρος εγνώριζε και τά δύο, ζειά και όλύρας, και έγραφε πάντα τό ορθόν, αυτό που ήθελε και έπρεπε νά διδάξη. Έδώ γράφει σαφώς: «κρι λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας». Όχι ζειά, όπως ελαφρά τήν συνείδησιν και βαρυτάτην άγνοια γράφουν οι μεταφρασταί.Από τις έρευνες που έκανα, κατέληξα ότι όλύρα ώνόμαζαν τόν σημερινόν "Οροβον κοινώς ρόβην ή τό ρόβι.
Πρόκειται διά τήν πιό δυνατή και αγαπητή εις τά ζώα τροφή. Ομοιάζει μέ τό βίκο (άγριαρακά). Είναι ή πιό θρεπτική τροφή τών ζώων, άλλα είναι βλαβερή διά τόν άνθρωπον.Ή όλύρα εκαλλιεργείτο από αρχαιοτάτων χρόνων εις την Ελλάδα ως ζωοτροφή. Ήτο μεσογειακό φυτό (Λεξικό "ΗΛΙΟΣ", λήμμα Όροβος). Είναι λογικόν νά κατάληξη μέ τόν χρόνο ή όλύρα εις όροβο. Εις τό λεξικό "LINDELL & SCΟΤΤ" θά τήν βρήτε ώς Σίκαλιν η Αγριοσίκαλιν, αυτήν τήν σύγχυσιν έκαλλιέργησαν οι φιλέλληνες... διά νά ξεχά­σουμε τήν Ζειά.Ή Ζειά καλλιεργείται σήμερα εις πολλές χώρες τής Ευρώπης και εις τόν Καναδά εις μεγάλην εκτασιν, φέρει δέ όνομα ανάλογο τής γλώσσης έκαστης χώρας. Οι Ιταλοί τήν ονομάζουν Faro, οί Γερμανοί Dingel, κ.τ.λ. Οί Έλληνες εισάγουμε σήμερα αλεύρι Ζειά άπό τήν Γερμανία μέ τό όνομα Ντίνγκελ, ώς μή περιέχον γλουτένη, αντί 6,45 Εύρώ, ήτοι τό αγοράζουμε Δέκα φορές άκριβώτερα άπό τό σιταρένιο.
ΠΗΓΗ: Γ. Γ. ΑΫΦΑΝΤΗΣ «Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ» ΣΣ. 443-451

http://www.thermopilai.org
Διαβάστε περισσότερα ...

Rudyard Kipling, 1865-1936, Άγγλος συγγραφέας




Το θηλυκό των ειδών είναι πιο θανατηφόρο από το αρσενικό.
Rudyard Kipling, 1865-1936, Άγγλος συγγραφέας




http://www.gnomikologikon.gr
Διαβάστε περισσότερα ...

Φυτά που καθαρίζουν τον αερα








Επιστήμονες της ΝΑΣΑ ανακάλυψαν ότι φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να καθαρίσουν και να φιλτράρουν τον αέρα του σπιτιού και του γραφείου μας.Πέρα από την αισθητική που προσφέρουν στο χώρο μας, λειτουργούν παράλληλα και ως ασπίδα εναντίων επικίνδυνων τοξικών εσωτερικών ρύπων καθώς όλα τα φυτά συμβάλλουν στο φιλτράρισμα του αέρα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να μειώσουν τους ρύπους σε ποσοστό 75%. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, συντελούν στη βελτίωση της υγείας μας. Μπορούν να μειώσουν κατά 25 με 30% τα κρυολογήματα, τον ερεθισμένο λαιμό, το βήχα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα.

Σε χώρους με οθόνες και υπολογιστές η αλόη οπώς και οι κάκτοι μπορούν να απορροφήσουν την ακτινοβολία που εκπέμπουν, φιλτράροντας τον αέρα που αναπνέουμε.
Οι χημικές ουσίες (φορμαλδεΰδη ) που διαχέουν τα ξύλα  μπορούν να απορροφηθούν από φυτά όπως ο πόθος και το σπαθίφυλλο

 Σε χώρους που συγκεντρώνεται πολύ μονοξείδιο του άνθρακα μπορούμε να τοποθετήσουμε ορχιδέες, οι οποίες απορροφούν έως και το 96% του μονοξειδίου του άνθρακα.

Η  ζερμερα, οι δρακαινες, το χρυσάνθεμο, το φιλοδενδρο καθως και το αγλαόνημα
ευνοούν την ηρεμία και τη χαλάρωση, απορροφούν το θόρυβο και τη σκόνη, βοηθούν ακόμη τους ασθενείς για ταχύτερη ανάρρωση με λιγότερα φάρμακα.

Τα συνιστώμενα φυτά για το σπίτι είναι τα ακόλουθα:

Φιλόδεντρο καρδιόφυλλο-(Philodendron scandens 'oxycardium', heartleaf philodendron)
ΦιλόδεντροΒουργουνδίας-Philodendron domesticum, elephant ear philodendron
ΔράκαιναΜασαντζιάνα-Dracaenafragrans 'Massangeana', cornstalk dracaena
Κισσός μικρόφυλλος-Hedera helix, English ivy
Χλωρόφυτοτοεύκομον-Ιπτάμενος Ολλανδός-Chlorophytum comosum, spider plant
Δράκαινα"Janet Craig"-Dracaena deremensis 'Janet Craig', Janet Craig dracaena
Δράκαινα"Warneckii"-Dracaenaderemensis 'Warneckii', Warneck dracaena
Φίκος Μπέντζαμιν-Ficus benjamina, weeping fig
Πόθος-Scindapsus aures ή Epipremnum aureum, golden pothos or Devil's ivy
Σπαθίφυλλο-Spathiphyllum 'Mauna Loa', peace lily
Φιλόδεντρο-Selloum philodendron (Philodendron bipinnatifidum, syn. Philodendron selloum)
Αγλαόνημα-Aglaonema modestum, Chinese evergreen
Χαμαιδώρεα – Μπαμπού-Chamaedorea sefritzii, bamboo or reed palm
Σανσεβιέρια-Sansevieria trifasciata, snake plant
Δράκαινα Μαρτζινάτα-Dracaena marginata, red-edged dracaena
Χρυσάνθεμο-Pot Mum ή Florist's Chrysanthemum (Chrysantheium morifolium)
Ζέρμπερα Μαργαρίτα-Gerbera Daisy ή Barberton daisy (Gerbera jamesonii)
Φίκος-Rubber Plant (Ficus elastica)


Η επιλογη ειναι δική σας!!

Διαβάστε περισσότερα ...

Άρνικα - Arnica montana








Η άρνικα φύεται στα ορεινά και αλπικά λιβάδια της Κεντρικής Ευρώπης σε όξινα κυρίως εδάφη.
Η  άρνικα είναι ένα γένος που απαριθμεί περίπου τριάντα ποώδη πολυετή είδη που ανήκουν στην οικογένεια του ηλίανθου.
Το όνομά της προέρχεται από την ελληνική λέξη "αρνάκι" λόγω των μαλακών και χνουδωτών λουλουδιών και φύλλων  της.
Ο Διοσκουρίδης την ανέφερε ως το "άλκιμο βότανο", πληροφορία την οποία συναντάμε στα γραφτά κείμενα του Ιταλού γιατρού και βοτανολόγου Pierandrea Mattioli.
Η άρνικα είναι σπάνιο είδος, αλλά κατά τόπους μπορεί να την βρούμε να γεμίζει λιβάδια με τα καταπράσινα οδοντωτά και ελαφρώς χνουδωτά φύλλα της και τα πανέμορφα πορτοκαλοκίτρινα λουλούδια της που κιτρινίζουν τα λιβάδια και τους χερσότοπους όλον τον Ιούνιο και τον Αύγουστο που είναι και η εποχή της ανθοφορίας της. Λόγω της σπανιότητάς της η άρνικα σε πολλά μέρη είναι προστατευόμενο φυτικό είδος και καλλιεργείται ειδικά για φαρμακευτικές χρήσεις.
Στην Αρχαία Ελλάδα έχουμε αναφορές και στον Διοσκουρίδη και στον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο.
Αν και ο θεραπευτικός της μηχανισμός παραμένει άγνωστος, γεγονός είναι ότι έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Περιέχει βηταΐνη, χολίνη, τριμεθυλαμίνη, υδατάνθρακες (Mucilage, ινουλίνη), κουμαρίνες (Scopoletin, umbelliferone), φλαβονοειδή (Betuletol, eupafolin, flavonol, γλυκουρονίδια, kaempferol, luteolin, quercetin, spinacetin tricin), τριτερπενοειδή (σεσκιτερπένια, arnifolin, helenalin), πτητικά έλαια (Thymol), Arnicin, καφεϊκό οξύ, καροτενοειδή, φυτοστερόλες, ρητίνη, τανίνη.
Την άρνικα χρησιμοποιούμε για την θεραπεία του μετεγχειρητικού πόνου και οιδήματος, στην οστεοαρθρίτιδα, στις νευραλγίες, στα αιματώματα, στα διαστρέμματα, στους μώλωπες, στις θλάσεις, στους πόνους των αρθρώσεων και των μυών, στην  φλεβίτιδα, στα κρυοπαγήματα, στα τσιμπήματα των εντόμων και τους δοθιήνες.
Επίσης η Άρνικα χρησιμοποιείται για μασάζ πριν από κάθε άθληση, μετά από την άθληση και μετά από μια κουραστική μέρα και μια επίπονη εργασία. Γίνεται επάλειψη με λάδι ή αλοιφή άρνικας ή τοποθετούνται κομπρέσες εμποτισμένες με λοσιόν άρνικας.
Προφυλάξεις: Δεν την χρησιμοποιούμε ποτέ εσωτερικά, δεν την χρησιμοποιούμε σε πληγές και δεν την χρησιμοποιούμε αν είμαστε αλλεργικοί.

http://www.emedi.gr/




Διαβάστε περισσότερα ...

Περιβαλλοντικοί πρόσφυγες: ένα νέο πρόβλημα!





 Εκτός από τους παράνομους μετανάστες, ένα νέο «είδος» προσφύγων, οι περιβαλλοντικοί, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 50.000.000 μέχρι το τέλος του 2020, μετά την έλλειψη τροφής που πυροδοτείται από την κλιματική αλλαγή.

 «Το 2020, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προβλέψει ότι περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα γίνουν περιβαλλοντικοί πρόσφυγες» είπε η Κριστίνα Τιράδο, καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια.

  «Όταν οι άνθρωποι δεν ζουν σε βίωσιμες συνθήκες, μεταναστευουν» είπε η καθηγήτρια προθέτοντας πως η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια των τροφών όσο και στην ποσότητα τους.

 Ήδη οι χώρες του νότου βιώνουν τις επιπτώσεις αυτές. Η έλλειψη νερού και κατά συνέπεια καλλιέργειας και άρα τροφής έχει πυροδοτήσει μια μαζική φυγή των Αφρικανών προς τη Βόρεια Ευρώπη.

 «Δεν είναι μόνο πολιτικοί οι λόγοι για τους οποίους ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της Βόρειας Αφρικής. Είναι η φτώχεια που μαστίζει τις χώρες αυτές λόγω της έλλειψης παραγωγής τροφίμων από τις αλλαγές στο κλίμα τους», επισημαίνει η Ewen Todd του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

  «Ήδη οι Αφρικανοί προωθούνται στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά θα δούμε στο μέλλον μεγάλα κύματα προσφύγων να προωθούνται βόρεια, εκεί όπου υπάρχει ακόμα νερό», προσθέτει η Τοντ.


imerisia.gr
Διαβάστε περισσότερα ...

Απλά αλλά θαυματουργά φυσικά καθαριστικά






10 απροσδόκητα φυσικά καθαριστικά που υπάρχουν στηνκουζίνα και το μικρό οικιακό μας φαρμακείο
Η φύση έχει μια λύση για όλα τελικά. Οι παρακάτω δέκααπλές προτάσεις του αμερικανικού περιοδικού REAL SIMPLE, κάνουν την ζωή μας ευκολότερη κάθε μέρα και μαςθυμίζουν τις θαυματουργές συνταγές της γιαγιάς που έχειτην λύση σε κάθε πρόβλημα. Επίμονοι λεκέδες, θαμπάχρώματα, μαυρισμένα σκεύη και βρώμικος νεροχύτης. Μηνανησυχείτε για όλα υπάρχουν λύσεις και μάλιστα μέσα στοσπίτι μας...
• Λευκό ψωμί
Θέλετε να καθαρίσετε την ελαιογραφία που έχετε στοντοίχο του σαλονιού, χωρίς να θαμπώσει το χρώμα.Χρησιμοποιείστε ψίχα λευκού ψωμιού και με απαλέςκινήσεις περάστε την επιφάνεια του πίνακα. Η σκόνη και ηλιπαρότητα θα εξαφανιστούν, αφήνοντας τον πίνακακαθαρό και τα χρώματα πιο ζωηρά.
• Κέτσαπ
Τα τηγάνια σας έχουν μαυρίσει; Υπάρχει λύση! Αφαιρέστετην μαυρίλα από τα χάλκινα και ορειχάλκινα σκεύη τηςκουζίνας με κέτσαπ. Bάλτε επάνω σε καθαρό πανί κέτσαπκαι τρίψτε τηγάνια και κατσαρόλες. Μέσα σε λίγα λεπτά θαεπανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα. Ξεπλύνετε με ζεστόνερό, σκουπίστε τα αμέσως με μια πετσέτα και έγιναν σανκαινούρια!
• Ρύζι
Καθαρίστε το εσωτερικό βάζων και μπουκαλιών με λεπτόλαιμό χρησιμοποιώντας ένα τρόφιμο που υπάρχει σε κάθεσπίτι. Γεμίστε τα τρία τέταρτα με ζεστό νερό και ρίξτε μέσαμια γεμάτη κουταλιά ρύζι (ξερό, όχι μαγειρεμένο). Κλείστετο στόμιο με το χέρι σας και ανακινείστε καλά με δύναμη.Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
• Πλιγούρι βρώμης
Το γνωστό μας κουάκερ, μπορεί να γίνει το καλύτεροσκραμπ για τα πολύ βρώμικα χέρια. Αναμείξτε το πλιγούριβρώμης με λίγο νερό προκειμένου να φτιάξετε μια πηχτήπάστα κι έπειτα τρίψτε τα χέρια σας. Ξεπλύνετε καλά μεμπόλικο νερό.
• Τσάι
Έχετε σκουριασμένα εργαλεία για το σπίτι, τον κήπο ή τοτζάκι; Η λύση είναι το μαύρο τσάι. Βράστε αρκετές δόσειςαπό μια δυνατή ποικιλία μαύρου τσαγιού και γεμίστε μιαλεκάνη. Φροντίστε να χωράει μέσα τα εργαλεία και να τασκεπάζει. Βυθίστε τα μέσα για λίγες ώρες, κατόπινσκουπίστε τα με ένα πανί. Προσοχή, φορέστε γάντια γιατίτα χέρια σας θα γεμίσουν λεκέδες.
• Γλυκερίνη
Απολαύσατε ένα ρομαντικό δείπνο με αναμμένα κεριά καιτο επόμενο πρωί εκτός από τα πιάτα στον νεροχύτη, έχουνμείνει και τα λερωμένα κηροπήγια. Αφαιρέστε όσο από τολιωμένο κερί είναι δυνατόν χωρίς να κάνετε γρατσουνιέςστο κηροπήγιο. Στην συνέχεια μουσκέψτε ένα πανί σεγλυκερίνη και τρίψτε το μέχρι να φύγει.
• Ανθρακούχο νερό
Κάντε τον νεροχύτη σας να λάμψει ξανά! Βρέξτε ένα πανίμε ανθρακούχο νερό και περάστε τον ανοξείδωτο νεροχύτηή όποιο ανοξείδωτο σκεύος έχει χάσει την λάμψη του.Μόλις περάσετε την επιφάνεια, καθαρίστε με ένα στεγνόπανί.
• Οξυζενέ
Απολυμάνετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας μεοξυζενέ. Βουτήξτε σε οξυζενέ μια μπατονέτα για νασαρώσετε τις περιοχές ανάμεσα στα πλήκτρα. Προσέξτε ναμην στάζει το οξυζενέ γιατί θα προκαλέσει προβλήματαστην λειτουργία του πληκτρολογίου. Για τον ίδιο λόγοαποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πετσέτα.
• Οινόπνευμα
Αφαιρέστε μόνιμους λεκέδες από φινιρισμένα ξύλιναπατώματα ή πάγκους κουζίνας με οινόπνευμα. Μην ρίξετεαπευθείας οινόπνευμα επάνω στο ξύλο. Εφαρμόστε τοεπάνω σε ένα κομμάτι βαμβάκι κι έπειτα σκουπίστεπροσεκτικά τον λεκέ, χωρίς να ασκείτε μεγάλη πίεση.
• Κορνφλάουρ
Πατήσατε γράσα και τα φέρατε μέσα στο σπίτι γεμίζονταςλεκέδες τα χαλιά και τις μοκέτες. Μην ανησυχείτε, τηνκατάσταση θα σώσει το κορνφλάουρ. Καλύψτε μεκορνφλάουρ τους λεκέδες και αφήστε το για 15 - 30 λεπτά.Κατόπιν, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα και οι λεκέδεςθα έχουν εξαφανιστεί.

http://antigrafeus.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα ...

Λευκή μελιά - Fraxinus americana








Το όνομα άσπρη μελιά προέρχεται από το χρώμα της κάτω πλευράς των φύλλων του δέντρου που έχει ελαφρύτερο  χρώμα από την πάνω. Η λευκή μελιά ευδοκιμεί στις υγρές ορεινές περιοχές της Βόρειας Αμερικής.
Το ξύλο της είναι άσπρο και αρκετά πυκνό και στην Αμερική χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ροπάλων του μπέιζμπολ και για λαβές εργαλείων. Το ξύλο είναι επίσης κατάλληλο για  έπιπλα και το δάπεδα. Οι ξυλουργοί  χρησιμοποιούν την ξυλεία, κυρίως για εσωτερικές χρήσεις, λόγω της υψηλή φθαρτότητάς της, όταν έρθει  σε επαφή με το χώμα του εδάφους. Επίσης χρησιμοποιείται για να φτιαχτούν παγίδες αστακού, ηλεκτρικές κιθάρες, καθώς και  τόξα, αν επεξεργαστεί σωστά. Επίσης χρησιμοποιείται ως καλλωπιστικό δέντρο στη Βόρεια Αμερική.
Στην ιατρική χορηγείται σε ινομυώματα, πρόπτωση και όγκους μήτρας.
Στην ομοιοπαθητική ανήκει στα οργανικά φάρμακα πρώτου βαθμού, τονώνει την μήτρα ακόμη και σε σοβαρές περιπτώσεις όπως όγκους με αίσθηση καθοδικής πίεσης.
Επίσης χρησιμοποιείται για πληγές στα χείλη από πυρετό, κράμπες στα πόδια, ρίγη και εξάψεις και στο βρεφικό έκζεμα.
Είναι αποτελεσματικό για τον πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, για την  κατάθλιψη, την ανησυχία και το  άγχος και στη γυναίκα  για την λευκόρροια και την δυσμηνόρροια.
Δοσολογία:  Δέκα με δεκαπέντε σταγόνες βάμματος, τρεις φορές την ημέρα.
Βιβλιογραφία
  1. White Ash, Niche Timbers
  2. Boericke, W. (2004): Handbunch der homoopathischen Materia medica, Karl F. HaugVerlag Stuttgart



Διαβάστε περισσότερα ...

SOS για τη Γη: καταναλώνουμε με επικίνδυνους ρυθμούς τους πόρους μας!






 Η αποψίλωση των δασών, η υπεραλίευση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ανεξέλεγκτη δόμηση υπονομεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών. Ετσι, σαν να μην έφτανε ο παγκόσμιος εφιάλτης του χρέους, ο πλανήτης μας απειλείται άμεσα με Οικολογική Χρεοκοπία!
  Μέχρι σήμερα έχουμε ήδη καταναλώσει το 100% των πόρων που μπορεί να παραγάγει ο πλανήτης σε ένα έτος και έως το τέλος του 2011 θα έχουμε καταναλώσει το 135%. Αν συνεχιστεί αυτή η πρακτική, το 2050 τα 9 δισ. ανθρώπων θα χρειάζονται και μία... δεύτερη Γη! Διαβάστε σχετικά στο  Βρείτε άμεσα μια δεύτερη Γη!

  Η βρετανική οργάνωση Global Foot Network, που συνεργάζεται με την WWF, έχει κηρύξει την 27η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Υπέρβασης των Δυνάμεων της Γης (Earth Overshoot Day). Αυτό σημαίνει ότι ξοδέψαμε ήδη το 100% των φυσικών πόρων που μπορεί να δημιουργήσει ο κόσμος μέσα στη χρονιά που διανύουμε και έως το τέλος του 2011 θα έχουμε καταναλώσει το 135%, "κλέβοντας" πόρους από τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενεές.

  Τι συνεπάγεται στην πράξη το Παγκόσμιο Οικολογικό Χρέος (που συνδέεται άμεσα με τη χρηματοοικονομική απληστία); Οτι αποψιλώνουμε περισσότερα δάση από όσα μας προστατεύουν από την κλιματική αλλαγή, διαταράσσουμε επικίνδυνα τα θαλάσσια συστήματα με την υπεραλίευση, στραγγίζουμε τους υδάτινους πόρους της Γης για ύδρευση, άρδευση και υδροηλεκτρική ενέργεια, τσιμεντώνουμε ανεξέλεγκτα ελεύθερες εκτάσεις για να επεκτείνουμε τις πόλεις και "φλομώνουμε" την ατμόσφαιρα με τις εκπομπές βιομηχανικών ρύπων.

  Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε το 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός των 9 και πλέον δισεκατομμυρίων θα χρειάζεται μία... δεύτερη Γη για να διατηρήσει αυτόν τον παράλογο τρόπο ζωής. Ενδεικτικά, σήμερα η ετήσια εξόρυξη και χρήση πρώτων υλών φτάνει τα 60 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, δηλαδή 50% πάνω σε σχέση με το 1980.

http://www.pyles.tv
Διαβάστε περισσότερα ...

Φτιάξτε τα δικά σας σπορεία από εφημερίδα




Πώς μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα, ανέξοδα και οικολογικά μικρά σπορεία, που όταν τα φυτά σας μεγαλώσουν μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο χώμα, χωρίς να τα βγάλετε από την κατασκευή σας- αφού είναι χάρτινη. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μια εφημερίδα και μια άδεια κονσέρβα για το καλούπι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κονσέρβα από σάλτσα ντομάτας.
Κόψτε ένα φύλο εφημερίδας στα δυο και διπλώστε την σε τρίτα.
Τυλίξτε την εφημερίδα γύρω από την κονσέρβα από την επάνω πλευρά. Όχι πολύ σφιχτά, καθώς θα πρέπει να το τραβήξετε προς τα έξω.
Ασφαλίστε το με ταινία.
Διπλώστε την άκρη στην κάτω πλευρά, που θα είναι η βάση, όπως φαίνεται παρακάτω.


Στερεώστε με ταινία και τραβήξτε το έξω από την κονσέρβα.
Γεμίζουμε τα γλαστράκια με χώμα, ή λάσπη από το κομπόστ που φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Κρατήστε τα σπόρια υγρά, όχι μούσκεμα, μέχρις ότου είναι έτοιμα να φυτευτούν και να μπουν σε γλάστρα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα φτιάξετε με διαφορετικά χαρτιά.
Καλή κηπουρική!
Πηγή: lindycottagehill.com
Διαβάστε περισσότερα ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ