13 Οκτ 2012

Ζωντανές ή νεκρές τροφές;




Όταν η τροφή μαγειρεύεται πάνω από 48 βαθμούς C για 3 λεπτά ή περισσότερο, η πρωτεΐνη πήζει, η ζάχαρη καραμελώνεται, οι φυσικές ίνες καταστρέφονται, που σημαίνει ότι θα κάνει περισσότερη ώρα να περάσει μέσα από την εντερική οδό, 30-50% από τις βιταμίνες και τα μέταλλα καταστρέφονται και το 100% από τα ένζυμα επίσης καταστρέφονται. 

Το μαγειρεμένο φαγητό μειώνει τα ένζυμα του σώματος και αποστραγγίζει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε και να διορθώσουμε τα κύτταρα και τα οργανικά συστήματα και ελαττώνει την διάρκεια της ζωή μας.

Η Dr. Virginia Vetrano γράφει για έναν οργανισμό που ισχυρίζεται ότι ο ερεθισμός από τα υπερβολικά ζεστά φαγητά, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Η Dr. Vetrano επίσης γράφει ότι ''Το ζέσταμα οποιουδήποτε φαγητού, καταστρέφει πολλές από τις βιταμίνες του, τα μέταλλα και τις πρωτεΐνες που περιέχει και δημιουργεί δηλητηριώδη ανόργανα οξέα. Η μη μαγειρεμένη δίαιτα είναι υγιεινότερη.

Η Marilyn Willison από το Ιπποκράτειο κέντρο, γράφει, ''Δεν πρέπει να μαγειρεύουμε το φαγητό μας. Κατά την διάρκεια αυτής της φαινομενικά ακίνδυνης διαδικασίας, τα ζωτικά ένζυμα καταστρέφονται, οι πρωτεΐνες πήζουν (γίνονται έτσι δύσκολες στο να αφομοιωθούν), οι βιταμίνες επί το πλείστον καταστρέφονται με το υπόλοιπο τους να μετατρέπεται σε μορφή τέτοια που είναι δύσκολο για το σώμα να χρησιμοποιήσει, τα φυτοφάρμακα αλλάζουν την δομή σε ακόμη πιο τοξικούς συνδυασμούς, το πολύτιμο οξυγόνο χάνεται, και ελεύθερες ρίζες παράγονται. Σύμφωνα με τον Viktoras Kulvinskas, οι θρεπτικές απώλειες μπορεί να είναι 80% ή και παραπάνω. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι μαγειρεμένες πρωτεΐνες είναι 50% λιγότερο πιθανό να αφομοιωθούν από το σώμα.''

Ο Dr. Francis M. PottengerJr., έγραψε για τα πειράματά του με 900 γάτες σε μια περίοδο 10 χρόνων. Ο Pottenger τάϊσε μερικές από τις γάτες ωμό κρέας, και κάποιες άλλες, τις τάϊσε μαγειρεμένο κρέας. Έγραψε, ''Οι γάτες που έφαγαν μαγειρεμένο κρέας ήταν οξύθυμες. Οι θηλυκές ήταν δύσκολο να τις πιάσεις, περιστασιακά δάγκωναν τον φύλακα...'' Οι γάτες που έφαγαν μαγειρεμένο κρέας υπέφεραν από ''πνευμονία, εμπύημα, διάρροια, οστεομυελίτιδα, καρδιακές κακώσεις, πρεσβυωπία και μυωπία(ασθένειες του ματιού), ασθένειες του θυροειδούς, νεφρίτιδα, ορχίτιδα, ωοθηκικές φλεγμονές, αρθρίτιδα και πολλές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.''

Κανένα μαγειρεμένο φαγητό δεν είναι καλό. Οι μαγειρεμένες τροφές ενεργούν κακόβουλα με το να εξαντλούν την ενέργεια του σώματος, να αναστέλλουν την θεραπεία μας και να ελαττώνουν την εγρήγορση, την ικανότητα και την παραγωγικότητά μας.

Οι μαγειρεμένες τροφές καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, η θερμοκρασία του μαγειρέματος καταστρέφει τις βιταμίνες, τα ένζυμα, τα μέταλλα, τα νουκλεϊκά οξέα, την χλωροφύλλη, και καταστρέφει τα λίπη, κάνοντάς τα δύσπεπτα. Η λιπαρή ύλη γίνεται ένα τοπικό ερεθιστικό.

Η υψηλή θερμοκρασία αποδιοργανώνει την δομή της πρωτεΐνης, οδηγώντας σε ανεπάρκεια κάποιων βασικών αμινοξέων. Το ινώδες ή ξυλώδες στοιχείο της τροφής (κυτταρίνη) αλλάζει εντελώς από την φυσική του κατάσταση με το μαγείρεμα. Όταν αυτό το ινώδες στοιχείο μαγειρεύεται, χάνει την ιδιότητά του να καθαρίζει τον πεπτικό σωλήνα. Η ινώδης ύλη μεταμορφώνεται από την φυσική της κατάσταση σε δηλητήριο. Η ωμή τροφή έχει την καλύτερη ισορροπία νερού, θρεπτικών ουσιών και ινών για τις ανάγκες του οργανισμού.

Το μαγείρεμα επιτρέπει στα ανόργανα στοιχεία να εισέλθουν στο αίμα, να ρέουν μέσα από το σύστημα, να κατακάθονται στις αρτηρίες και στις φλέβες και να αποδυναμώνουν τα νεύρα. Μετά το μαγείρεμα, το σώμα χάνει την ευλυγισία του, οι αρτηρίες χάνουν την ευκαμψία τους, τα νεύρα χάνουν την δύναμη να διαβιβάζουν εντυπώσεις, ο νωτιαίος μυελός γίνεται σκληρότερος, οι ιστοί καθ' ολοκληρίαν μικραίνουν, και τα ανθρώπινα όντα γερνούν πρόωρα. Σε πολλές περιπτώσεις αυτή η ύλη εναποθηκεύεται στα διάφορα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας μεγέθυνση των αρθρώσεων. Σε άλλες περιπτώσεις, το εναπόθεμα συσσωρεύεται σε ένα ή περισσότερα εσωτερικά όργανα, συσσωρεύοντας το τελικά γύρω από τις βαλβίδες της καρδιάς.

Το ωμό φαγητό χωνεύεται εύκολα, απαιτώντας μόνο 24-36 ώρες για την διακίνησή του από την πεπτική οδό, σε σύγκριση με τις 40-100 ώρες για το μαγειρεμένο φαγητό. Αυτό αυξάνει την απειλή της αποσύνθεσης και της ασθένειας. Όταν τρώτε μαγειρεμένους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη, τρώτε πολυάριθμα μεταλλαξογενή (καρκινογενή) προϊόντα που προκαλούνται από το μαγείρεμα.

Ο Dr. Karl Elmer πειραματίστηκε με κορυφαίους αθλητές στην Γερμανία, δημιουργώντας βελτίωση στην απόδοσή τους αλλάζοντας την δίαιτά τους με ωμές τροφές. Οι ωμές τροφές σας εφοδιάζουν με περισσότερη δύναμη, ενέργεια και ζωτικότητα.
Με τις ωμές τροφές, το μυαλό (η μνήμη και η δύναμη της συγκέντρωσης) θα καθαρίσει. Θα είστε σε περισσότερη εγρήγορση, θα σκέφτεσαι ταχύτερα και πιο λογικά.

Οι ωμές τροφές δεν θα σας αφήσουν μ΄ένα συναίσθημα κούρασης μετά το γεύμα. Υπάρχει μια τάση υπνηλίας μετά από μαγειρεμένη τροφή. Οι ωμές τροφές απαιτούν λιγότερο συνολικό ύπνο και επιτυγχάνουν έναν περισσότερο ξεκούραστο ύπνο.

Όταν επεξεργαζόμαστε τις τροφές με την φωτιά, χάνουμε πάνω από το 97% από τις διαλυτές στο νερό βιταμίνες (βιταμίνες B και C) και πάνω από το 40% από τις διαλυτές σε λιπίδια βιταμίνες (A, D, E και K). Χρειαζόμαστε μόνο την μισή ποσότητα πρωτεϊνών αν τρώμε ωμές πρωτεϊνούχες τροφές, παρά με πρωτεϊνούχες τροφές που μαγειρεύονται. Η θερμοκρασία επίσης αλλάζει τα λιπίδια. Αυτά τα αλλαγμένα λιπαρά ενσωματώνονται στην κυτταρική μεμβράνη και παρεμβαίνουν στην αναπνοή του κυττάρου, προκαλώντας αύξηση του καρκίνου και ασθενειών της καρδιάς.

Μετά την μαγειρεμένη τροφή, το αίμα αμέσως δείχνει μια μεγάλη αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι στην πρώτη γραμμή της άμυνας και, συλλογικά, κοινώς ονομάζονται ''το ανοσοποιητικό σύστημα''. Αυτός ο αυθόρμητος πολλαπλασιασμός των λευκών αιμοσφαιρίων πάντοτε λαμβάνει χώρα σε φυσιολογικό αίμα αμέσως μετά την εισαγωγή επικίνδυνων μολύνσεων ή δηλητηρίων στο σώμα αφού τα λευκά αιμοσφαίρια είναι οι μάχιμοι οργανισμοί του αίματος. Δεν υπάρχει κανένας πολλαπλασιασμός λευκών αιμοσφαιρίων όταν τρώγεται ωμό φαγητό. Η αδιάκοπη καθημερινή μάχη ενάντια στις τοξικές ουσίες των μαγειρεμένων φαγητών εξαντλούν άσκοπα την δύναμη και την ζωτικότητα του σώματος, επιπλέον προκαλεί ασθένειες και την σύγχρονη μείωση της ζωής.

Οι μαγειρεμένες τροφές γρήγορα ζυμώνονται και σαπίζουν στον εντερικό σωλήνα. Σε μια διατροφή με ωμές τροφές θα βιώσετε την απαλοιφή της δυσοσμίας του σώματος και του στόματος. Το μαγειρεμένο φαγητό προκαλεί αλλεργίες.

Αν ανατρέξετε σε αρχαία χειρόγραφα και θρησκευτικές γραφές, θα διαβάσετε ότι στην Εδέμ, οι άνθρωποι δεν έτρωγαν μαγειρεμένο φαγητό με ''φλεγόμενη φωτιά''. Στην πραγματικότητα, Κινέζικες, Αιγυπτιακές, Ινδικές και Εβραϊκές αφηγήσεις, μαρτυρούν ότι οι άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο επειδή χρησιμοποίησαν την φωτιά για να μαγειρεύουν την τροφή.
O Μαθουσάλας, όπως υποστηρίζεται, επειδή έτρωγε μόνο ωμές τροφές, έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η Bhagavad Gita λέει, ''οι αγνοί άνθρωποι τρώνε ό,τι οι φωτεινές δυνάμεις της φύσης τους αφήνουν μετά την προσφορά σε αυτήν. Αλλά οι ασεβείς, ακόμα κι αν μαγειρεύουν καλό φαγητό, αμαρτάνουν τρώγοντάς το.'' Μιλάνε για την προβληματική υγεία που προκαλείται στο άτομο, την φυλή και τον κόσμο με το μαγείρεμα των τροφών με την φωτιά.

Στο ευαγγέλιο της Ειρήνης των Εσσαίων, ένα αρχαίο Αραμαϊκό χειρόγραφο των Εσσαίων του τρίτου αιώνα, ο Ιησούς λέει, ''Μην μαγειρεύεται την τροφή σας με την φωτιά του θανάτου, που είναι η φωτιά που σας κατακαίει θερμότερη από το αίμα σας. Μαγειρέψτε μόνο με την φωτιά της ζωής'', που σημαίνει, την φυσική θερμότητα της ημέρας.

Οι ωμές τροφές είναι απολαυστικές και έχουν περισσότερη γεύση απ΄ ό,τι οι μαγειρεμένες. Δεν χρειάζεται να ζωντανέψετε την υποτονικότητά τους με ανθυγιεινά πρόσθετα. Αυτά τα πρόσθετα γεύσης ερεθίζουν το πεπτικό σύστημα ή άλλα όργανα. Αποφύγετε αυτά τα επικίνδυνα πρόσθετα: ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, καρυκεύματα, κέτσαπ, μαγιονέζα, dressings και toppings.

Η Hannah Allen έγραψε, ''Οι ωμές τροφές περιέχουν ζωντανά ένζυμα, τα οποία βοηθούν στην πέψη - το μαγείρεμα καταστρέφει όλα τα ένζυμα. Επιπλέον, η κατανάλωση ωμών τροφών διεγείρει την έκκριση των γαστρικών υγρών, απαραίτητα για την αρχή την καλής πέψης. Εξάλλου, όσο περισσότερες ωμές τροφές τρώτε, τόσο λιγότερες μαγειρεμένες τροφές θα είστε ικανοί να φάτε. Ιδανικά, δεν θα ΄πρεπε να τρώμε καθόλου μαγειρεμένες τροφές.''

Ο Arthur M. Baker στο "Awakening Our Self Healing Body", γράφει, ''Οι υπερβολικά μαγειρεμένες τροφές κυριολεκτικά καταστρέφουν το σώμα μας. Αυτές αποστερούν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες από το σύστημα αφού η θερμότητα μεταβάλλει τα τρόφιμα έτσι ώστε μερικώς, κατά το πλείστον, ή ολοκληρωτικά, καταστρέφονται. Οι θρεπτικές ουσίες πήζουν, τους αφαιρούνται σημαντικές ενώσεις νιτρογόνων, καραμελώνονται, επιστρέφονται ανόργανα και γίνονται τοξικά και παθογόνα στο σώμα.

Ο Baker προσθέτει, ''τα επικίνδυνα βακτήρια βρίσκουν πρόσφορο έδαφος μόνο στις νεκρές ουσίες των τροφίμων και δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ζωντανά κύτταρα. Η μαγειρεμένη τροφή αλλοιώνεται γρήγορα, εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ οι ζωντανές τροφές χάνουν αργά τις ζωτικές τους ποιότητες και δεν γίνονται τόσο άμεσα πρόσφορο έδαφος για την σήψη των βακτηρίων.''

Ο καθηγητής Edmund Szekeley έγραψε σχετικά με τον πάπυρο των Εσσαίων, ''Μην τρώτε τίποτα, συνεπώς, που έχει θανατώσει φωτιά ισχυρότερη από την φωτιά της ζωής... Μην μαγειρεύεται, ούτε να αναμειγνύεται τα τρόφιμα το ένα με το άλλο, μήπως τα έντερα γίνουν σαν αχνιστός βάλτος.''
Του By Dr. Bernarr, D.C., D.D.

Ενδεικτικό χορτοφαγικό χειμωνιάτικο μενού http://humanisticecology.blogspot.com/2008/10/blog-post_1539.html
Ενδεικτικό χορτοφαγικό καλοκαιρινό μενού
http://humanisticecology.blogspot.com/2008/10/blog-post_31.html
Διατροφή και Υγεία - Τέλειο σώμα και υγειά με χορτοφαγία, ωμοφαγία και θεραπευτική ασιτία
http://humanisticecology.blogspot.com/2011/04/blog-post_29.html



Διαβάστε περισσότερα ...

Μυαλό όπως ένα τρίχρονο παιδί έχει ο παπαγάλος



Συμπεραίνει πού μπορεί να βρει τροφή όπως ακριβώς ένα μικρό παιδί.
Λογική παρόμοια με εκείνη ενός τρίχρονου παιδιού εμφανίζουν οι παπαγάλοι, σύμφωνα με αυστριακούς επιστήμονες

Ο αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος συνδέει τα κομμάτια που παζλ που αφορούν την τροφή του όπως και ένα τρίχρονο παιδί, υποστηρίζουν αυστριακοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Βιέννης, τα ευφυή πουλιά σκέφτονται πού μπορούν να βρουν λιχουδιές με τη βοήθεια στοιχείων που μαρτυρά τη θέση τους, αλλά και μέσω υπολογισμών που βασίζονται στην έλλειψη τέτοιων στοιχείων. Κάτι τέτοιο, εξηγούν οι ερευνητές, είχε μέχρι τώρα παρατηρηθεί μόνο στον άνθρωπο και στα πρωτεύοντα είδη.

Πουλιά με υψηλή νοημοσύνη

Στο πλαίσιο των πειραμάτων τους οι ειδικοί εξέτασαν τις νοητικές ικανότητες των παπαγάλων κουνώντας άδεια κουτιά και κουτιά τα οποία περιείχαν σνακ, ώστε τα πουλιά να ακούνε τον ήχο και να καταλαβαίνουν ότι είναι γεμάτα.

Προκειμένου να επιλέξουν το σωστό κουτί, οι φτερωτοί «εθελοντές» έπρεπε να κατανοήσουν ότι ο ήχος που προερχόταν από το κουτί σήμαινε λιχουδιά, και η έλλειψή του σήμαινε… πείνα. Ακόμη και στην περίπτωση του ανθρώπου, η νοητική διεργασία που βρίσκεται πίσω από τη σωστή επιλογή δεν είναι εφικτή μέχρι την ηλικία των τριών ετών.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ο αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος έχει τέτοια μορφή αντίληψης του αιτίου-αιτιατού, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί λογικές σκέψεις για τον κόσμο που τον περιβάλλει» εξηγεί ο ερευνητής δρ Κρίστιαν Σλεγκλ.

Ακοή και όραση στο προσκήνιο

Όπως περιγράφουν οι ειδικοί μέσα από δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B», οι παπαγάλοι έχουν την ικανότητα να αντλούν λογικά συμπεράσματα μέσω της ακοής και της όρασής τους.

Με στόχο να εξετάσουν τον παραπάνω συσχετισμό, οι ερευνητές προχώρησαν σε μια σειρά παρόμοιων πειραμάτων κατά τα οποία χρησιμοποίησαν μια πληθώρα κινήσεων και ήχων των κουτιών. Στο τελικό πείραμα μάλιστα, η συμμετέχουσα στη μελέτη δρ Τζούντιθ Σμιτ φόρεσε κάτω από τα ρούχα της μικρά ηχεία τα οποία αναπαρήγαγαν ήχους την ώρα που η ίδια κουνούσε ένα κουτί. Έτσι σε κάποιες περιπτώσεις ο ήχος δεν προερχόταν π.χ. από το κουτί που κρατούσε η ίδια στο δεξί της χέρι, αλλά από το δεξί της μανίκι. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, ο συνοδευτικός ήχος προερχόταν από το άλλο μανίκι της.

Όπως είδε, οι παπαγάλοι έτειναν να επιλέγουν το σωστό και γεμάτο λιχουδιές κουτί. Με άλλα λόγια, τα έξυπνα πουλιά είναι σε θέση να διακρίνουν τον συσχετισμό μεταξύ κίνησης και ήχου με αποτέλεσμα να προχωρούν στην κρίση τους βάσει των στοιχείων αυτών.

«Η υψηλή νοημοσύνη δεν εξελίχθηκε μόνο μια φορά» εξηγεί ο δρ Σλεγκλ και προσθέτει ότι «συγκρίσιμες γνωστικές δεξιότητες εξελίχθηκαν πολλές φορές παραλλήλως σε μακρινά ως προς τη συγγένεια είδη όπως τα πρωτεύοντα και τα πτηνά». 



Ειρήνη Βενιού στο Βήμα 



Διαβάστε περισσότερα ...

Οι 15 ωφέλιμες τροφές που συνήθως αποφεύγουμε…




Οι παρακάτω τροφές υπάρχουν εν αφθονία στα ράφια κάθε super market και έχει αποδειχθεί, πως ωφελούν ιδιαίτερα τον οργανισμό μας. Τότε, γιατί τις αποφεύγουμε;


Ρόδια: τέλος στα αρτηριακά προβλήματα
Δεν χρειάζεται να γυρίσετε τον κόσμο, για να βρείτε φρέσκα ρόδια. Έρευνες ισραηλιτών επιστημόνων, απέδειξαν, πως οι άνδρες, που έπιναν χυμό ροδιού κάθε μέρα για έναν χρόνο, αντιμετώπισαν δραστικά ορισμένα χρόνια αρτηριακά προβλήματα, που τους βασάνιζαν. Αυτό, οφείλεται στο θαυματουργό συστατικό «παραοξονάση», που καταπολεμά την χοληστερόλη

Πράσινο τσάι: για τον πονόδοντο-και όχι μόνο…
Εξαιρετικά πλούσιο σε πολυφαινόλες, το πράσινο τσάι, έχει αποδειχθεί, πως παίζει αντιβακτηριδιακό και αντιθρομβωτικό ρόλο και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αλλά, πέρα από όσα προαναφέρθηκαν, το πράσινο τσάι, αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως αντίδοτο στον πονόδοντο… Ωστόσο, ενώ οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες, σπάνια το προτιμούμε έναντι του καφέ…

Μήλο: μια τροφή –δυναμίτης
Πάνω από 150 βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, βρίσκονται σε κάθε μήλο, που καταναλώνουμε! Πλούσιο επίσης και σε κερκετίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία, που καταπολεμά τον έρπη και τα κρυώματα, το μήλο, αποτελεί μια σούπερ τροφή, που δυστυχώς δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε.
Λιπαρά ψάρια: τα φυσικά γιατρικά
Ο λόγος κυρίως για τα λεγόμενα «λιπαρά» ψάρια, όπως είναι ο σολομός, οι αντσούγιες και οι σαρδέλες, τα οποία και είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα και θωρακίζουν την καρδιά. Ωστόσο και αυτά, λίγοι τα προτιμούν, παρόλο, που επιστημονικές έρευνες, έχουν αποδείξει, πως αποτελούν φυσικά «γιατρικά» για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Γκρέιπφρουτ: για φαγητό με λιγότερες θερμίδες
Οι έρευνες, έχουν αποδείξει, πως η κατανάλωση ενός γκρέιπφρουτ, πριν από κάθε γεύμα, μειώνει τις θερμίδες, που προσλαμβάνουμε από το φαγητό μας καθώς μειώνει το σάκχαρο του αίματος και μας κάνει να νιώθουμε πιο χορτασμένοι. Το γκρέιπφρουτ, επίσης, ενεργοποιεί το γλυκερικό οξύ στον οργανισμό μας, ένα συστατικό, που λέγεται, πως μειώνει την κακή χοληστερίνη.
Μαϊντανός: ενάντια στην κακοσμία
Μετά από κάθε γεύμα, μασήστε λίγο φρέσκο μαϊντανό και πείτε αντίο στην ενοχλητική κακοσμία του στόματος ή στις έντονες μυρωδιές (π.χ. από σκόρδο ή κρεμμύδι). Ο μαϊντανός, είναι επίσης γνωστός και για την πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που ενισχύει το σπέρμα.

Βραστά αυγά: για τη μνήμη και τις θερμίδες…
Τα αυγά, μας παρέχουν τη γνωστή λεκιθίνη, η οποία μόλις καταναλωθεί μετατρέπεται σε χολίνη, ένα βασικό συστατικό, που ενισχύει τη μνήμη μας. Αυτή η θαυματουργή για τον εγκέφαλο τροφή, έχει την ιδιότητα και να μας χορταίνει και για τον λόγο αυτό, συνίσταται για κατανάλωση με το πρωινό μας. Έρευνες έχουν αποδείξει, πως η κατανάλωση δύο βραστών αυγών το πρωί, θα μας βοηθήσει να καταναλώσουμε περίπου 400 λιγότερες θερμίδες από το συνηθισμένο.
Τομάτες: ενάντια στον καρκίνο του προστάτη
Πλούσιες σε λυκοπένιο, οι τομάτες λέγεται, πως καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη. Έρευνες, έχουν αποδείξει, πως οι άνδρες, που τρώνε τομάτες ή προϊόντα τους για 10 ή παραπάνω φορές την εβδομάδα, έχουν κατά 35% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Μαύρη σοκολάτα: η φυσική «ασπιρίνη»
Οι σοκολάτες εκείνες, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (πάνω από 70%) είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Έρευνες, έχουν αποδείξει, πως οι μαύρες σοκολάτες (υγείας), λειτουργούν ως φυσικές «ασπιρίνες» για τον οργανισμό καθώς εμποδίζουν στο αίμα τη δημιουργία θρόμβων.
Πατάτα: για έλεγχο της όρεξης
Η ψητή πατάτα, απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας στον οργανισμό και αποτελεί μια τροφή κατάλληλη για την επαναφορά και το «γέμισμα» των μυών μετά από άσκηση. Οι πατάτες, αποτελούν και μια καλή λύση για έλεγχο της όρεξης ανάμεσα στα γεύματα καθώς κρατούν χαμηλά τα επίπεδα του σακχάρου.

Ελιές: το κλειδί της μακροζωίας
Απαραίτητες για την επίτευξη μακροζωίας και για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, οι ελιές, μπορούν να καταναλωθούν είτε ως σνακ είτε ως συστατικό του γεύματός μας. Μην ξεχνάτε, να τις καταναλώνετε μαζί με τη σαλάτα σας.
Βρώμη: για νεανικό δέρμα…
Είτε την καταναλώσετε στο μούσλι είτε στο κλασσικό «πόριτζ», η βρώμη, θα ευεργετήσει πολλαπλώς τον οργανισμό σας. Πλούσια σε μικροίνες, που μειώνουν την κακή χοληστερίνη, η βρώμη, ευεργετεί και το δέρμα μας, χαρίζοντάς του λάμψη και νεότητα…

Αμύγδαλα: το ιδανικό σνακ
Ξεχάστε τα μπισκότα και τα κέικ και αντικαταστήστε τα με μια χούφτα αμύγδαλα. Έρευνες, έχουν αποδείξει, πως όχι μόνο θα σας κάνουν να νιώσετε χορτάτοι αλλά και θα αποβάλλετε ευκολότερα τα λίπη, που φράζουν τις αρτηρίες.
Δαμάσκηνα: κατά του καρκίνου του εντέρου
Αναμείξτε τα με γάλα και γιαούρτι, και θα δημιουργήσετε ένα ποτό πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και λοιπά θρεπτικά συστατικά. Τα σάκχαρα, που εμπεριέχονται στα δαμάσκηνα, διευκολύνουν τις λειτουργίες του εντέρου ενώ η συχνή κατανάλωσή τους καταπολεμά και τον καρκίνο του εντέρου.

Τσίλι: όσο πιο καυτό τόσο πιο δραστικό…Πρόκειται για μια τροφή, που σίγουρα, θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας: όσο πιο καυτό το τσίλι, τόσο πιο γρήγορα τα αποτελέσματα…


Διαβάστε περισσότερα ...

Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή



Το νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Κορέα, δίπλα στα νησιά Jejudo και Geojedo. Αποτελείται από 250 μικρότερα νησιά, και είναι διάσημο για την εμφάνιση ενός στεγνού δρόμου στη μέση της θάλασσας, κοντά στο τέλος του Φεβρουαρίου και τα μέσα Ιουνίου του σεληνιακού ημερολογίου.

Δεδομένου ότι μοιάζει με απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης στο βιβλίο της Εξόδου, η εκδήλωση ονομάζεται «Το θαύμα του Μωυσή». Όταν αποσύρονται τα νερά δημιουρείται ένας δρόμος περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, ο οποίο παραμένει για περίπου μία ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας.

Σύμφωνα με το θρύλο, πολύ καιρό πριν, υπήρχαν πολλές τίγρεις στο νησί Jindo. Όταν οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζονται συχνά στο χωριό, οι άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo. Το νησί ουσιαστικά εκκενώθηκε και έμεινε μόνο μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Bbyong, η οποία προσευχόταν καθημερινά στο Yongwang, θεό του ωκεανού, να την αφήσει να δει ξανά την οικογένειά της και πάλι. Γύρω από τον Φεβρουάριο, ο Yongwang εμφανίστηκε στο όνειρό της και της είπε, «θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο. Βάδισε πάνω σε αυτό και θα διασχίσεις τη θάλασσα». 


Την επόμενη μέρα η γριά Bbyong βγήκε στη θάλασσα και προσευχήθηκε ξανά, και καθώς το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε, το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε και δημιουργήθηκε ο δρόμος. Μέσα από αυτό το δρόμο, η οικογένειά της και οι άλλοι χωρικοί γύρισαν πίσω στο νησί. Από τότε, όταν η θάλασσα υποχωρεί και δημιουργείται ο δρόμος, οι άνθρωποι γιορτάζουν το φαινόμενο, με γιορτή προς τιμήν του θεού Yeongdeung και θυμούνται τη γριά Bbyong. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, εκτελούνται παραδοσιακοί χοροί και το νησί Jindo προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Διαβάστε περισσότερα ...

Ανεκμετάλλευτος χρυσός 272 τόνων ετησίως, στις φορητές συσκευές που πετάμε



Οι σύγχρονες συσκευές τεχνολογίας, με τις πολλές μορφές τους, μεγέθη, design και χαρακτηριστικά, αναμφισβήτητα έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Για τον περισσότερο κόσμο, η είσοδος στον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας έγινε πριν από δύο δεκαετίες μέσω των κινητών τηλεφώνων, αργότερα αυτή η εξοικείωση αυξήθηκε χάρη στην εξάπλωση των φορητών υπολογιστών (συνάμα με την ακραία διάδοση του Internet), ενώ τα τελευταία χρόνια η νέα μόδα συσκευών που ολοένα και περισσότερο κερδίζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι οι υπολογιστές τύπου ταμπλέτας.

Παράλληλα, για μια συσκευή τεχνολογίας, και δη φορητή (ή αλλιώς «gadget»), ο κύκλος ζωής είναι σκληρός – αφής στιγμής θεωρηθεί παρωχημένη μια συσκευή, επειδή η τεχνολογία εξελίχθηκε, με τις εταιρείες να παρουσιάζουν πιο εξελιγμένα και καλύτερα μοντέλα, τότε καταλήγει στον κάδο απορριμμάτων και σε ένα πιο σπάνιο σενάριο, σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

Ας περάσουμε σε έναν άλλο κλάδο, εντελώς άσχετο φαινομενικά με τα gadget, ο οποίος εν τέλει συνδέεται και μάλιστα άμεσα με την τεχνολογία: εξόρυξη μετάλλων. Μέσα από έναν τόνο μεταλλεύματος εξορυγμένο από ορυχείο χρυσού, αντιστοιχούν περίπου 5 έως 10 γραμμάρια καθαρού μετάλλου, δηλαδή χρυσού. Γιατί αναφερόμαστε στην εξόρυξη χρυσού; Διότι αυτό το μέταλλο χρησιμοποιείται κατά κόρον στην τεχνολογία, εν προκειμένω στις φορητές μας συσκευές, είτε αυτές λέγονται κινητά τηλέφωνα, είτε ταμπλέτες, είτε φορητοί υπολογιστές.



Εδώ φτάνουμε στο σημείο ενδιαφέροντος, επιστρέφοντας στον τομέα της τεχνολογίας: από έναν τόνο «σκουπιδιών» κινητών τηλεφώνων «βγαίνουν» περί τα 150 γραμμάρια χρυσού. Επιπλέον, ένας τόνος άχρηστων πλέον κινητών τηλεφώνων «παράγει» 100 γραμμάρια χαλκού και 5 κιλά (!) ασημιού. Δυστυχώς όμως, λόγω μη-εξελιγμένων μεθόδων ανακύκλωσης, η εκμετάλλευση αυτών των μετάλλων, δηλαδή η «εξόρυξή» τους από τις φορητές συσκευές που είναι στα απορρίμματα, αγγίζει μόλις το 15% - έτσι το 85% του χρυσού, ασημιού και χαλκού απλώς πετιέται.

Τα τελευταία χρόνια και σε ετήσια βάση, οι εκτιμήσεις/μετρήσεις κάνουν λόγο για χρήση 320 τόνων χρυσού αξίας περίπου 13 δισεκατομμυρίων ευρώ και 7,500 τόνων ασημιού αξίας σχεδόν 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για μία γρήγορη σύγκριση μεγεθών, ώστε να συλλάβουμε τις κλίμακες, αρκεί να αναφέρουμε πως οι 320 τόνοι χρυσού που χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στα τεχνολογικά προϊόντα αντιστοιχούν στο 2,5% του συνολικού χρυσού των εθνικών αποθεμάτων των ΗΠΑ. Με τα παραπάνω νούμερα, είναι εύκολο πλέον να αντιληφθούμε το μέγεθος της «σπατάλης» που λαμβάνει χώρα, από τα τεχνολογικά μας απορρίμματα. Τελικά στα σκουπίδια τεχνολογίας βρίσκεται χρυσός (και όχι μόνο)...


sciencedaily.com
91mobiles.com

Διαβάστε περισσότερα ...

Εντυπωσιακές λήψεις φρούτων και λαχανικών με μαγνητικό τομογράφο



Κρινάκια
Μια μοναδική ματιά στο τι πραγματικά τρώμε, έριξε ο Αντι Έλισον, τεχνικός απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού (MRI) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, στις ΗΠΑ.
Ο ευρηματικός ειδικός αποφάσισε να γνωρίσει τον «εσωτερικό κόσμο» των τροφίμων που καταναλώνουμε, υποβάλλοντας σε μαγνητική τομογραφία φρούτα, λαχανικά και άνθη.

Ντομάτα
Αγγούρι

Μπρόκολο
Πρωτέα


Ηλίανθος
Αγγινάρα
Πολύ περισσότερες εντυπωσιακές λήψεις υψηλής ανάλυσης  βρίσκονται συγκεντρωμένες στο μπλογκ του Έλισον, «Inside Insides».

Ειρήνη Βενιού Βήμα

Διαβάστε περισσότερα ...

Ανθρώπινα λουλούδια



Μοναδικές συνθέσεις από τη Cecelia Webber
































Διαβάστε περισσότερα ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ