18 Σεπ 2012

Συμβουλές για εξορμήσεις...


1 . ΟΔΗΓΗΣΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 4Χ4


















ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

1)ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΔΑΤΕ ΑΠΟ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.

2)ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΞΟΡΜΗΣΗ.ΜΗΝ ΑΓΝΟΗΤΕ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΡΦΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ .

3)ΜΗΝ ΚΙΝΗΣΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

4)ΜΗΝ ΣΤΡΙΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΡΟΜΠΑΡΟ.

5)ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΟΣΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ.

6)ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.

7)ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ  Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ.

8)ΜΗΝ ΚΙΝΗΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΕΜΠΟΔΙΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ

9)ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ  ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ

10)ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΕΙΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ.

ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΛΑΣΠΗ:ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΜΠΛΕΞΤΕ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΙΚΑ.ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΚΟΝΤΗ 3η Η ΜΑΚΡΙΑ 1η ΣΥΝΗΣΤΩΝΤΕ ΓΙΑ ΠΑΧΙΑ ΛΑΣΠΗ.ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ Η ΚΟΝΤΗ 2η ΑΡΚΕΙ.ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΠΙΝΙΑΡΙΣΜΑΤΟΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΧΕΣΗΣ ΑΡΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΦΟΡΑΣ.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΙΝΙΑΡΙΣΜΑ ΤΟΤΕ ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣΦΥΣΗ.ΑΝ ΤΟ
ΣΠΙΝΙΑΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΙΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ.ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΤΑΓΑΤΕ ΓΚΑΖΙ.ΕΝΑΣ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΣΗ.ΣΕ ΛΑΣΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΕΣ ΑΝ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΩΝ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΛΑΣΠΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ.

ΧΙΟΝΙ:
Σε διαδρομή με ελαφρό χιόνι τα ελαστικά σπάνε την κρούστα του χιονιού και έχουν απ'ευθείας πρόσφυση στο έδαφος. Χρησιμοποιείτε μια υψηλή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων και αποφύγετε τις επιταχύνσεις ή τα απότομα φρεναρίσματα.
Σε διαδρομές με πολύ χιόνι αποφύγετε να δώσετε πολλές στροφές στον κινητήρα, χρησιμοποιείστε μια χαμηλή σχέση και προχωρήστε με χαμηλή ταχύτητα. Αυτό θα βοηθήσει τα ελαστικά να έχουν πρόσφυση στο χιόνι, αντί να γλιστρούν. Σε πολύ δυσμενείς συνθήκες θα ήταν σκόπιμο να βάλετε αλυσίδες.
Στον δρόμο διατηρείτε την κανονική πίεση ελαστικών. Σε δυσμενείς συνθήκες, μειώστε τη πίεση για να ενισχύσετε την ελκτική ικανότητα.


ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙ:

Όταν έχει κανείς να περάσει νερά είναι σημαντικό τα ηλεκτρικά μέρη να είναι καλά προστατευμένα. Μια καλή ιδέα είναι να περάσουμε γράσο (με βάση τη σιλικόλη) τα ευάλωτα μέρη. Είναι απολύτως αναγκαίο στην εισαγωγή αέρος να ΜΗΝ μπεί νερό. Η είσοδος νερού στον κινητήρα και στον ακροδέκτη επιφέρει σοβαρές βλάβες. Προτού επιχειρήσετε πέρασμα σε ποτάμι είναι σημαντικό να επιθεωρήσετε την διαδρομή.
Να γνωρίζετε:
Tο γρήγορο ρεύμα του ποταμού είναι ένδειξη ότι το νερό δεν είναι λασπώδες. Αργό ρεύμα δείχνει την ύπαρξη μαλακιάς και βαθειάς λάσπης.

Ελέγχετε το βάθος του νερού και την παρουσία λάσπης με ένα ξύλο ή κάτι παρόμοιο. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λακκούβες ή μεγάλες πέτρες που μπορεί να εμποδίσουν το πέρασμα.

Παρατηρείστε προσεκτικά την είσοδο και την έξοδο που διαλέξατε. Λάβετε υπ'όψη ότι στην έξοδο η ταχύτητα θα είναι χαμηλή. Καθώς μπαίνετε στο νερό χρησιμοποιείστε την δευτέρα. Αν δημιουργείται ένα κύμα, αυτό σημαίνει ότι το νερό μπροστά από το όχημα είναι βαθύ και περνώντας αρκετά γρήγορα, το κύμα θα "σπάσει" στο καπό του οχήματος και δεν θα περάσει στον κινητήρα.

Αφού πια βγείτε από το νερό, προχωρήστε πάντοτε με το ποδόφρενο πατημένο ελαφρά, προκειμένου να αποκατασταθεί η αποτελεσματικότητα της πέδησης. Μετά ελέγξτε εάν το ψυγείο του κινητήρα είναι απαλλαγμένο από λάσπη ή φύλλα και σιγουρευτείτε ότι τα ελαστικά δεν έχουν υποστεί βλάβη.
Στο πέρασμα διατηρούμε τη κανονική πίεση ελαστικών, αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να διακρίνουμε τα εμπόδια στη διαδρομή αφού είναι καλυμένα από το νερό.

ΑΜΜΟΣ:Η οδηγηση σε αμμο ειναι μια δυσκολο αλλα διασκεδαστικο παιχνιδι πατωντας η ροδες σε ενα αμμολοφο εστω και μικρο μπορει να προκλειθει ανατροπη του οχήματος απο την αποτομη αλλαγη κατεύθυνσης.Για αυτο δεν αυξανουμε ταχυτητα σε αμμοδεις περιοχες μια μακρια σχεση στο κιβωτιο αρκει τις περισσοτερες φορες.Ενα αλλο κολπο το οποιο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε στην αμομο ειναι η χαμηλωση της πιεσης των ελαστικων ετσι ωστε να μεγαλωσει το εμβαδο του πελματος που βρισκετε στο εδαφος που εχει ως συνεπεια αυξηση προσφυσης.Μην χρησιμοποιητε φρενα για την ακινητοποιηση του οχηματος διοτι θα σχηματιστουν βουναλακια αμμου μπροστα απο τους τροχους δυσκολευοντας ετσι την επανεκκινηση.Στην αμμο ακουλουθοντας ροδιες οι περισσοτεροι οδηγοι  παλευουν να κρατησουν το οχημα στις ροδιές αυτο θα πρεπει να αποφευγετε ακολουθηστε τις ροδιες με απαλες κινησεις του τιμονιου οταν χρειαζεται.Αν θελετε να εγκαταληψετε τις ροδιες κοψτε ταχυτητα στριψτε το τιμονι κοφτα προς την κατευθηνση που θέλετε και επαναφερετε το στην αρχικη του κατασταση αμεσα.Αν αυτο δεν πετυχει δοκιμαστε με οπισθεν.

ΝΕΡΟΦΑΓΩΜΑΤΑ:Για την διασχιση νεροφαγωματων χρησιμοποιηστε σωστη γωνια ετσι ωστε να πεφτει παντα ενας τροχος στο νεροφαγωμα και οι αλλοι να εχουν τη απαιτουμενη προσφυση ακουμπώντας στο εδαφος.

ΑΝΑΒΑΣΗ:Για την αναβαση σε αποτομη ανηφορα-πλαγια σημαδέψτε την κορυφη και κινηθητε καθετα προς αυτη.Κλειδωστε διαφορικα και επιλεξτε κοντη 2η η 3η αν η ροπη επαρκει.Αν οχι επιλεξτε μικροτερη σχεση και ξαναπροσπαθηστε.Εαν δειτε οτι η προσπαθεια ειναι αποτυχημένη σταματηστε το οχημα χρησιμοποιηωντας φρενα για να σβησει ο κινητηρας , επιλεξτε κοντη οπισθεν τα δυο χερια στο τιμονι και οπισθοχωριστε αργα και σταθερα.

ΚΑΤΑΒΑΣΗ:Για την καταβαση επιλεξτε μια κοντη σχεση (1η η 2η) και κατεβειτε αργα αποφυγετε την χρηση φρενων διοτι μπορει να προκαλέσουν ανεξελεγκτη ολισθηση του οχηματος αν το φρενο του κινητηρα δεν αρκει φρεναρετε με δοσεις και απαλα.Εαν δειτε το αυτοκινητο να ολισθενει επιταχυνεται προς την μερια που ολισθενει για να το ξαναβάλετε σε πορεια.(η καταβαση η αναβαση υπο κλιση να ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ)


2.ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ:

Η επιβιωση χωριζεται σε δυο κατηγοριες την επιβιωση ψυχαγωγιας και την επιβιωση αναγκης.Στην επιβιωση ψυχαγωγιας θελουμε να προσομοιωσουμε τον ευατο μας σε μια κατασταση η οποια ισχυε πριν πολλα χρονια δηλαδη ο δυνατοτερος και εξυπνοτερος επιβιωνει.Επισης μας φερνει κοντα στη φυση.Η επιβιωση αναγκης ομως ειναι μια αλλη υποθεση καθως στην εξισωση μπαινει ο παραγοντας φοβος.Και αυτο διοτι δεν ειμαστε προετοιμασμενοι για αυτη τη κατασταση και δεν εχουμε τα καταλληλα εργαλεια.Ομως πρεπει να ελέγξουμε τον ευατο μας και τα παθη μας και να σκεφτουμε καθαρα.

ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ:Ενα απο τα πρωτα μας μεληματα οταν εχουμε χαθει και πρεπει να επιβιωσουμε ειναι να βρουμε τροπο να κανουμε σημα ετσι ωστε οι δυναμεις διασωσης να μας βρουν συντομοτερα και ευκολοτερα.Σε περιπτωση που ειμαστε εξοπλισμενοι με κουβερτα εκτακτης αναγκης ,καθρεφτη σηματων ,η σφυριχτρα χρησιμοποιηουμε αυτα τα μεσα για να μας εντοπισουν.Εαν δεν διαθετετε αυτο τον εξοπλισμο μπορειτε να αναψετε μια φωτια (θα δειτε παρακατω πως) και μολις εχει αναψει καλα καλα ριχνετε ενα χλωρο κλαδι απο δεντρο η απο θαμνο πανω στη φωτια ετσι ωστε να δημιουργηθει καπνος και να τραβηξετε τη προσοχη των δια σωστών.

ΚΑΤΑΛΗΜΑ:Ισως το πρωτο μας μελημα οταν ειναι αναγκη να επιβιωσουμε ειτε το θελουμε
(ψυχαγωγια) ειτε εχουμε χαθει ειναι η ευρεση ή η κατασκευη καταληματος.Το καταλημα ειναι βασικο διοτι μας παρεχει προστασια απο τις καιρικες συνθηκες που μπορει να βλαψουν το σωμα μας αλλα ειναι και ενα μερος ξεκουρασης.Προσπαθηστε να βρειτε καταληματα σε σχετικα ψηλα ή εμφανη σημεια ωστε να μπορειτε να εποπτευετε την περιοχη και να ειναι ποιο ευκολο να σας βρουν οι διασωστες.Συνηθως ενας πεσμενος κορμος μπορει να χρησιμοποιηθει για καταλημα ή ως πρωτη υλη κατασκευης καταληματος αν εχετε εργαλεια μαζι σας.Επισης καλο θα ηταν να βρειτε καταλημα κοντα σε περιοχη που να εχετε προσβαση σε ποσιμο νερο αλλα οχι πολυ κοντα διοτι τα μερη αυτα εχουν πολυ υγρασια και πολλους αλλους κινδυνους (εντομα,σαρκοφαγα ζωα)Η εγκατασταση σε σπηλιες μπορει να ελοχευει πολλους κινδυνους οποτε καλο θα ηταν να την ελεγχετε λεπτομερως πριν εγκατασταθητε.

ΝΕΡΟ KAI ΤΡΟΦΗ :Η ευρεση νερου και τροφης πρεπει να ειναι ενα απο τα πρωταρχικα σας μεληματα.Νερο ποσιμο μπορει να βρεθει  σε ποταμια , λιμνες κορμους δεντρων ή ακομα σε εσχατη περιπτωση στα ουρα μας.Αν βρισκεστε σε εξαιρετικα ανυδρο περιβαλλον με μεγαλες θερμοκρασιες τοτε καλο θα ηταν για να αποφυγετε τη αφυδατωση που εχει ως συνεπεια την απωλεια
δυναμεων και θα συντελεσει στο θανατο αν δεν αντιμετωπιστει αμεσα.Σε αυτη τη περιπτωση χρησιμοποιουμε τα ουρα μας.Βγαζουμε δηλαδη τη μπλουζα μας ή το πουκαμισο μας ουρουμε πανω του και στιβουμε ωστε να πιουμε λιγα ουρα κατοπιν τριβουμε το προσωπο μας με αυτο και το φοραμε.Ετσι ριχνουμε τη θερμοκρασια μας και δινουμε λιγο χρονο στον ευατο μας και στο σωμα μας ετσι ωστε να μπορεσουμε να βρουμε ποσιμο νερο.Στην περιπτωση που μπορουμε να βρουμε ποταμι ή λιμνη καλο θα ηταν να βρασουμε το νερο που θα μαζεψουμε για να σκοτωθουν τα μικροβια.Στη περιπτωση που εχουμε μαζι μας χαπια χαλαζολης τα χρησιμοποιουμε.Για τροφη μπορουν να χρησιμοποιηθουν χορτα (ραδικια κυριως και αλλα φαγωσιμα)ή μανιταρια αλλα ως επιλογη μονο οσων ξερουν να ξεχωριζουν τα δηλητηριωδη απο τα φαγωσιμα.Ενα τροπος ξεχωρισμου ειναι η δαγκωματιες απο φυτοφαγα ζωα πανω τους καθως αυτα γνωριζουν ποια  ειναι φαγωσιμα.Εαν υπαρχει η δυνατοτητα  να κατασκευαστει οπλο για να σκοτωσουμε ενα ζωο(πχ δορυ, τοξο ,παγιδα) καλο θα ηταν να χρησιμοποιηθει.Ενας αλλος τροπος για την ευρεση πρωτεινων (που ειναι πολυ σημαντικες)ειναι τα αυγα πουλιων εαν βρειτε αυγα καλο ειναι να τα φατε με το τσοφλι αν μπορείτε καθως το τσοφλι περιεχει πολλες πρωτεινες.

ΦΩΤΙΑ:Το αναμα φωτιας ειναι μια εξαιρετικα δυσκολη εργασια αν δεν υπαρχουν τα καταλληλα εργαλεια.Εαν στην κατοχη μας βρισκετε αναπτηρας ή σπινθηρηστης εχει καλως αλλιως θα πρέπει να καταφυγετε σε αλλες μεθοδους οπως το τοξο φωτιας.Το τοξο φωτιας, βασίζετε στον πολυ απλο κανονα της φυσικης οτι η τριβη παραγει θερμοτητα. Ετσι τριβοντας δυο ξυλα μεταξυ τους, παραγετε αρκετη θερμοτητα ωστε να αρχισει να καιει το ξυλο και να παράγετε μια λεπτη σκονη καρβουνου. Αυτην την σκονη καρβουνου, η οποια σιγο-καιει, την μεταφερετε σε ενα ευφλεκτο προσαναμα και ετσι αναβει η φωτια. Μην περιμενετε τρίβοντας τα ξυλα να δειτε φλογες. Η διαδικασια αυτη απλως παραγει το καρβουνο.

Για να φτιαξετε ενα τοξο φωτιας θα χρειαστειτε:
  • Ενα ξυλο που θα χρησιμοποιηθει ως βαση. Η βαση αυτη θα πρεπει να ειναι λιγο πιο φαρδια απο το κλαδι που θα χρησιμοποιησουμε ως αξονα περιστροφης και καλο ειναι να ειναι και απο πιο μαλακο ξυλο πχ πευκο, απο οτι ο αξονας.
  • Ενα κλαδι που θα χρησιμοποιηθει ως αξονας περιστροφης. Καλο ειναι, να ειναι απο πιο σκληρο ξυλο απο την βαση πχ. οξυα. Στην μια ακρη του φτιαξτε μια μυτερη μυτη ενω στην αλλη μια πιο χοντρη. Η χοντρη μυτη ειναι αυτη που θα βαλουμε στην βαση μας, για να παραγουμε το καρβουνο. Θελουμε να ειναι χοντρη, για να εχει πιο πολυ επαφη με το ξυλο, να εχει μεγαλυτερη τριβη με αποτελεσμα να παραγει περισσοτερη θερμοτητα.
  • Λιγο σχοινι. Αν δεν εχετε μπορειτε να χρησιμοποιησετε κορδονι παπουτσιων, μια λωριδα υφασματος απο τα ρουχα σας ή να φτιαξετε σχοινι απο ριζες φυτων και φλοιο.
  •   Ενα μαχαιρι ή μια κοφτερη πετρα.
  • Για να διευκολυνθουμε στο αναμα της φωτιας καλο θα ηταν αν εχουμε μαχαιρι να να "σκισουμε"ενα(δηλ το ανοιγουμε κατα μηκος) ξυλο (προτιμηστε πευκο ξερο που ειναι εύφλεκτο)και αρχιζουμε και κοβουμε φετες λεπτες απο το ξυλο κατα μηκος.Ετσι θα εχουμε ενα πολυ καλό προσαναμα.
  • Εφοσον έχουμε φωτια τοτε μπορουμε να εκτελεσουμε πολλες εργασιες οπως μαγειρεμα ή όπως ειπαμε την δημιουργια σηματος γα την ανευρεση μας.
 ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ:Καλο θα ηταν οταν ειμαστε σε επιβιωση αναγκης να γνωριζουμε τον  προσανατολισμο μας διοτι μπορει να χρειαστει να κινηθουμε μεσα στο αγνωστο περιβαλλον για να βρουμε ενα χωριο ή πολη για να καταφυγουμε.Στη περιπτωση που εχουμε μαζι μας πυξιδα ειναι ευκολη σχετικα η ανευρεση πορειας η οποια θα βοηθησει στην διασωση μας.Χαραζουμε πορεια βορεια ή βορειανατολικη διοτι τις περισσοτερες  φορες σε αυτη την κατευθηνση θα βρουμε πολεις ή δρομους(αναλογα με το μερος που εχουμε χαθει υπολογιζουμε ποια πρεια να ακολουθησουμε βορεια ανατολικη νοτια η δυτικη) .αν δεν εχουμε πυξιδα μπορουμε να προσανατολιστουμε μεσω του πολικου αστερα.Αυτη η μεθοδος συστηνετε σε οσους ειναι γνωστες των αστερισμων αλλα γενικα ο πολικος αστερας ειναι το ποιο φωτεινο αστερι στον ουρανο.Ενας αλλος τροπος ειναι να βγαλετε το ρολοι σας να βαλετε τον ωροδεικτη να δειχνει τον ηλιο και να θεσετε το λεπτοδεικτη στην ιδια ευθεια αλλα με αντιθετη κατευθηνση του ωροδεικτη ετσι θα εχετε αποψη ανατολης δυσης (ωροδ ανατολη,λεπτοδ δυση)και μετα συμφωνα με αυτα τα δεδομενα υπολογιζετε βορρα νοτο δηλαδη καθετα στους δεικτες θα ειναι ή ο βορρας ή ο νοτος αναλογα.

Γενικα καλο θα ηταν να κουβαλατε μαζι σας καποιοα απαραιτητα εργαλεια μολις πατε μια εκδρομη  στο βουνο οπως μαχαιρι επιβιωσης (ή σετακι επιβιωσης που μπορει να το εχετε κατασκευασει μονος σας)και πυξιδα οπως και αναπτηρα ή αναφλεκτικη μηχανη  ( οπως σπινθηριστης ή πιστονι προσκόπου) , ενα μπουκαλι νερο καθως και να κουβαλατε και πολυ θαρρος και υπομονη.

καλες και ασφαλεις εξορμησεις...
                  
                                                                            ΤΑΣΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

http://thireutis-thirama.blogspot.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

Αγριογούρουνο



Σχεδόν έφτασαν οι μέρες για το κυνήγι του αγριογούρουνου!

Ένα ακόμη από τα άγρια ζώα που ζούν σε όλη την Ελλάδα  είναι και το γνωστό σε όλους μας αγριογούρουνο. Οι έμπειροι κυνηγοί γνωρίζουν πολύ καλά το συγκεκριμένο ζώο. Τις περιοχές που ζεί, τις συνήθειές του κλπ.



Αγριόχοιρος (Sus scrofa)
Το αρσενικό φτάνει το βάρος των 170 κιλών, ύψος ενός μέτρου στο ακρώμιο και μήκος έως και 180 εκατ. Ο άγριος θηλυκός χοίρος είναι μικρότερος από τον αρσενικό. Έχει μεγάλο κεφάλι, και μακρύ ρύγχος που τελειώνει σε μουσούδα, η ουρά που τελειώνει με μια τούφα από τρίχες, τα ενήλικα αρσενικά έχουν κυνοειδείς χαυλιόδοντες που προεξέχουν και από τις δύο πλευρές του στόματος. Χαυλιόδοντες (πιο μικρούς των αρσενικών) μπορούν να έχουν και τα μεγάλα σε ηλικία θηλυκά. Το τρίχωμα είναι σκληρό, δύσκαμπτο, από σκούρο καφέ έως μαύρο. Τα μικρά αγριογούρουνα έχουν ανοιχτόχρωμες καφέ ρίγες κατά μήκος, κατόπιν αποκτούν ένα ομοιόμορφο σκούρο καφέ χρώμα μέχρι την ηλικία 1 έτους
Ο αγριόχοιρος είναι κυρίως ο χορτοφάγος, τρώει βελανίδια, ρίζες, βολβούς που μπορεί να ξεθάψει. Επιτίθεται εύκολα στις καλλιέργειες κοντά το δάσος.
Ο αραβόσιτος στο γαλακτώδες στάδιο είναι από τις πιο αγαπημένες του τροφές. Τρέφεται επίσης με έντομα, γαιοσκώληκες, σαλιγκάρια που βρίσκει σκάβοντας.

Ζει στις πυκνές καλυμμένες περιοχές στο δάσος, σε μητριαρχικά οργανωμένες αγέλες, σε αυτές τις οικογενειακές ομάδες αποκλείονται τα μεγάλα αρσενικά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, παραμένει κρυμμένο στη φωλιά του (κουμάσι - λότσι) και βγαίνει για τροφή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν κυνηγηθεί αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, ενώ αν χρειαστεί κολυμπάει πολύ καλά. Σπάνια ξεπερνά την ηλικία των 15 ετών.
H εποχή αναπαραγωγής αρχίζει τον Oκτώβριο και τελειώνει τον Απρίλιο, η αρχηγός της αγέλης είναι η πρώτη που επιδεικνύει σημεία οίστρου και αυτό δρα σαν σινιάλο για τα υπόλοιπα θηλυκά (συγχρονισμός οίστρου). Mετά από κύηση 115 ημερών, γεννιούνται τα μικρά, συνήθως 3, ενώ κάποτε φτάνουν μέχρι και 8.
Η απογαλάκτιση πραγματοποιείται μετά από 3 μήνες και ανεξαρτητοποιούνται σε ηλικία 6 μηνών. Το θηλυκό αγριογούρουνο είναι σεξουαλικά ώριμο όταν φτάσει το 1 έτους, το αρσενικό μετά από 18 μήνες.
Στην Eλλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Eυρώπη, δείχνει μια τάση αύξησης. H εξάπλωσή του στην Στερεά Ελλάδα  καλύπτει όλους του νομούς με εξαίρεση την Aττική. Στην Πελοπόννησο έχει εξαπλωθεί ύστερα από μια αρχική απελευθέρωση τριάντα ζώων το 1989.
KYNHΓI
Στην Eλλάδα ο τρόπος κυνηγίου είναι πάντα η παγάνα όπου τα αγριογούρουνα πιέζονται από παγανιστάδες προς τα καρτέρια. Σε άλλες χώρες, εφαρμόζεται και το κυνήγι από κυνηγούς που ψάχνουν μόνοι ή στήνουν καρτέρι σε προετοιμασμένα σημεία. H δεύτερη μέθοδος τείνει να είναι πιο επιλεκτική, επιτρέποντας στον κυνηγό να επιλέξει πιο θήραμα θα πάρει.
Oποια μέθοδος και αν εφαρμόζεται είναι ουσιαστικής σημασίας η αποφυγή θήρευσης του κυρίαρχου θηλυκού και των άλλων θηλυκών της αγέλης. Παράλληλα, η αφαίρεση των ανώριμων αρσενικών ωφελεί στην αναπαραγωγή της αγέλης.
Φυσσίγγια που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι του είναι ανάλογα την καραμπίνα μας! Από την κατηγορία των μονόβολων καλύτερα  κατά την γνώμη μου είναι τα μάγκνουμ! Κάποιες μάρκες που χρησιμοποιώ στο κυνήγι και είμαι ευχαριστημένος είναι τα SAUVESTRE, REMINGTON, WINCHESTER... κ.α Όπως επίσης και τα Δράμια!
                                                                        
                                                                              
Καλά κυνήγια!!!
http://thireutis-thirama.blogspot.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

Το Φαρμακείο του Θεού !



karoto2Μια φέτα καρότο μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μάτι - είναι σαν να βλέπουμε την κόρη, την ίριδα και τις ακτινοειδείς ραβδώσεις του ματιού! ΝΑΙ η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι τα καρότα προωθούν τη ροή αίματος στο μάτι και ενισχύουν τη λειτουργία του,,,.

tomataΗ τομάτα είναι κόκκινη και έχει τέσσερις κοιλότητες ή κοιλίες. Και η καρδία είναι κόκκινη και έχει και αυτή τέσσερις κοιλίες. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η τομάτα είναι καταπληκτική τροφή για την καρδιά και το αίμα.  


STAΤα σταφύλια σχηματίζουν τσαμπί που έχει το σχήμα της καρδιάς. Η κάθε ρόγα μοιάζει με αιμοσφαίριο και έχει αποδειχτεί ότι τα σταφύλια είναι καταπληκτική τροφή προς υποστήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας της καρδιάς, που εκτός τούτου εμπλουτίζει και ισχυροποιεί το αίμα.

karidiΤο καρύδι μοιάζει με μικροσκοπικό εγκέφαλο με δύο ημισφαίρια και παρεγκεφαλίδες. Ακόμα και οι πτυχώσεις του καρυδιού του προσδίδουν την όψη του νεόφλοιου του εγκεφάλου. Γνωρίζουμε ότι τα καρύδια υποστηρίζουν την ανάπτυξη των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.  
fasolia  Τα κοινά κόκκινα φασόλια μοιάζουν πολύ με τα ανθρώπινα νεφρά και όντως υποστηρίζουν στο κατακόρυφο τη λειτουγία τους..   



selino Το σέλινο, το μποκ τσόι και το ρεβέντι μοιάζουν με κόκκαλα.Αυτές οι τροφές συντελούν στην ανάπτυξη δυνατών οστών. Τα οστά μας αποτελούνται κατά 23% από νάτριο. Αν δεν παίρνουμε αρκετό νάτριο με την τροφή μας, τότε το σώμα μας το αφαιρεί από τα κόκκαλα, με αποτέλεσμα αυτά να αποδυναμώνονται. Οι παρά πάνω τροφές ενιχύουν επομένως τη σκελετική μας δομή, όπως υποδηλώνει εξάλλου το σχήμα τους ..
abokanto

Η μελιτζάνα, τα αβοκάντο, τα αχλάδια ενισχύουν την υγεία και τη λειτουγία της μήτρας, καθώς και του τραχήλου της μήτρας - ενδιαφέρον δε παρουσιάζει το γεγονός ότι το σχήμα τους θυμίζει πολύ αυτό το γυναικείο όργανο. Σήμερα, η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την εβδομάδα συντελεί στην εξισορρόπηση των ορμονών μιας γυναίκας και ότι τη βοηθάει να χάσει το βάρος που έχει πάρει μετά από γέννα και ότι την προστατεύει από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δε το γεγονός ότι το άνθος του αβοκάντο χρειάζεται ακριβώς 9 μήνες για να αναπτυχθεί σε ώριμο φρούτο. Στα πιο πάνω λαχανικά και φρούτα υπάρχουν πάνω από 14.000!!! φωτολυτικές θρεπτικές ουσίες (η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει ΜΟΛΙΣ 141 από αυτές).
sika22
Τα σύκα είναι γεμάτα σπόρια και αναπτύσσονται ανά δύο. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και έτσι βοηθούν στην καταπολέμηση της στειρότητας στους άντρες.


glikopatata



H γλυκοπατάτα μοιάζει πολύ με το πάγκρεας και ενισχύει τη λειτουργία του παγκρέατος προσφέροντας ανεκτίμητη βοήθεια στους διαβητικούς με το να σταθεροποιεί το γλυκαιμικό δείκτη.   
elia

 Οι ελιές ενισχύουν την υγεία και τη λειτουργία των ωοθηκών.   


portokalia Τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή έχουν εκπληκτική ομοιότητα με τους μαστικούς αδένες γυναικών και όντως βοηθούν να παραμένουν τα στήθη των γυναικών υγιή και διευκολύνουν τη ροή του λέμφους εντός του λεμφικού συστήματός των στηθών..   
 kremidia

 Τα κρεμμύδια έχουν το σχήμα κυττάρου. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.
http://bliatkas-thomas.pblogs.gr
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.


Διαβάστε περισσότερα ...

Πράσινοι τοίχοι για κάθε σπίτι...




GREEN_WALLΟι «πράσινοι τοίχοι» ή διαφορετικά «κάθετοι κήποι» αποτελούν την εξέλιξη των συστημάτων φυτεμένων δωμάτων και στην ουσία επιτρέπουν τη φύτευση σε κάθετες δομικές επιφάνειες, δίνοντας έτσι απεριόριστες αρχιτεκτονικές δυνατότητες και αισθητικές παρεμβάσεις στους σχεδιαστές, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την πράσινη δόμηση και την οικολογική ευαισθησία του τεχνικού κόσμου.
 Σαν ιδέα έχει ξεκινήσει πιθανότατα από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας (γύρω στα 600 π.Χ.) ενώ ύστερα ακολούθησαν οι κληματαριές (από 3ος αι. π.Χ. Ρώμη) σε πέργκολες και σε τοίχους σπιτιών καθώς και οι γλάστρες με τα αναρριχητικά φυτά.
Τύποι κάθετων κήπων :
GREEN_WALL3Οι πράσινες προσόψεις είναι ένα είδος συστήματος πράσινων τοίχων στο οποίο αναρριχώμενα φυτά ή φυτά που έχουν την ικανότητα να κρέμονται, καλύπτουν τις ειδικά σχεδιασμένες υποστηρικτικές δομές. Τα φυτά είναι ριζωμένα στη βάση αυτών των δομών ή στο έδαφος ή σε γλάστρες στα ενδιάμεσα του τοίχου ή ακόμη και από τις στέγες. Τα ίδια χρειάζονται συνήθως τρία με πέντε χρόνια πριν από την επίτευξη της πλήρους κάλυψης. Οι πράσινες προσόψεις στηρίζονται στους υπάρχοντες τοίχους ή κατασκευάζονται ως αυτόνομες δομές, όπως φράχτες ή κολώνες (Υ1).Τα φυτά που αναρριχώνται απ’ ευθείας στους τοίχους καλύπτοντας ολόκληρες επιφάνειες λόγω της κατασκευής της ρίζας τους, είναι γνωστό ότι μπορούν να βλάψουν κάποιους ακατάλληλους τοίχους ενώ παρουσιάζουν προβλήματα όταν έρθει η ώρα για τη συντήρηση της οικοδομής ή την απομάκρυνση των φυτών.
Πλεονεκτήματα:
Οι κάθετοι κήποι προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα πέρα από το όμορφο θέαμα που παρουσιάζουν, καθώς λειτουργούν θετικά στη ψυχολογία και στην υγεία των ανθρώπων που διαμένουν στα κτίρια, απορροφούν το θόρυβο, τη θερμότητα και τη ρύπανση. 
Έχει αποδειχθεί πως οι πράσινοι τοίχοι αποτελούν μια πολύ καλή λύση για το φιλτράρισμα του αέρα στο εσωτερικό των χώρων, ένα είδος μόνωσης από τον θόρυβο, και είναι στοιχεία ιδιαίτερου αισθητικού ενδιαφέροντος. Έτσι η φύτευση των όψεων των κτιρίων, συμβάλλει στη σημαντική μείωση των μέγιστων θερμοκρασιών ενός κτιρίου σκιάζοντας τους τοίχους και τα ανοίγματα από τις ακτίνες του ηλίου και συντελεί στη μείωση των διακυμάνσεων από την ημερήσια θερμοκρασία κατά 50%, ιδιαίτερα σημαντικό για τις περιοχές των θερμών κλιμάτων. Η αποτελεσματικότητα του δροσισμού σχετίζεται κυρίως με την συνολική έκταση που καλύπτουν παρά με το πάχος της ανάπτυξης των φυτών . Αυτό οφείλεται γιατί τα φυτά, εμποδίζοντας την θερμότητα να διεισδύσει, αλλά και τους ψυχρούς ανέμους να κρυώσουν την επιφάνεια των τοίχων του κτιρίου, αποτελούν το πρώτο μονωτικό στρώμα.
Green_ShopΕν συντομία:Οι πράσινοι τοίχοι παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα: Υψηλή αισθητική αξία «Ζωντανή τέχνη» πάνω στην κατασκευή, Ιδανική εκμετάλλευση αναξιοποίητου χώρου, Θερμομόνωση ,
Εξοικονόμηση ενέργειας χειμώνα καλοκαίρι ,Ηχομόνωση και ηχοαπορρόφηση , Βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής , Φυσικός δροσισμός του αέρα , Απορρόφηση σκόνης και αιωρούμενων σωματιδίων , Φιλτράρισμα του αέρα από βλαβερά συστατικά , Συγκράτηση του βρόχινη νερού και προστασία από πλημμύρες  , Δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και παραγωγή οξυγόνου  , Αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος  , Ενίσχυση της βιοποικιλότητας στις πόλεις ,  Προστασία του περιβάλλοντος  , Αύξηση ζωτικού χώρου για την χλωρίδα και πανίδα. 
Tα βασικά υλικά που είναι απαραίτητα για την κατασκευή ενός πράσινου τοίχου είναι:  Ξύλινες ή οι μεταλλικές επιφάνειες καιμονωτικό υλικό, τα οποία δεν είναι απευθείας στηριγμένες στον τοίχο αλλά σε πλέγματα, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της υγρασίας στους τοίχους,
Οι πράσινοι τοίχοι αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική λύση φέρνοντας τη φύση σε πυκνοδομημένες περιοχές όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός κήπου, οι κάθετοι κήποι συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων και των πόλεων και προσφέρουν τη δυνατότητα της χρωματικής αλλαγής των όψεων των κτιρίων σε σχέση με τις εποχές.
http://inspirationgreen.com/the-green-wall.html
Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

520 μπουκάλια Σαντορινιό κρασί στο βυθό της θάλασσας !




thalassitis










Έναν πρωτότυπο τρόπο παλαίωσης επέλεξε ο γνωστός οινοποιός Γιάννης 
Παρασκευόπουλος, για 520 φιάλες Θαλασσίτη εσοδείας 2011, βυθίζοντάς τες 
στη θάλασσα! Συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου 2012, 4 δύτες 
(συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Παρασκευόπουλου), πόντισαν τις φιάλες με το 
κρασί, σε βάθος 18 μέτρων στη θάλασσα, ανοικτά των ανατολικών ακτών 
της Σαντορίνης. Το κρασί θα παραμείνει εκεί, σε μια σταθερή θερμοκρασία 14 – 15
βαθμών Κελσίου και σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα χαμηλού φωτισμού, 
για 5 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2017.

http://atlantis-santorini.net

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

Κοιλάδα του Θανάτου



Κοιλάδα του Θανάτου, όνομα και πράγμα
Το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας περνά τώρα στο Ντεθ Βάλεϊ της Καλιφόρνια


Κατακτά επισήμως τον τίτλο της θερμότερης περιοχής του πλανήτη
Για σχεδόν 100 χρόνια, η περιοχή Ελ Αζίζια στις ακτές της Λιβύης κατείχε το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Τώρα, όμως, έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (WMO) αποκαλύπτει ότι η μέτρηση ήταν λανθασμένη, οπότε το ρεκόρ περνά στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, όπου η θερμοκρασία στις 10 Ιουλίου 1913 έφτασε τους 56,7 βαθμούς Κελσίου...


Εδώ και δεκαετίες οι μετεωρολόγοι ήταν επιφυλακτικοί με το ρεκόρ των 58,0 βαθμών Κελσίου που είχε καταγραφεί σε μια ιταλική βάση της Ελ Αζίζια στις 13 Σεπτεμβρίου 1922. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είχαν βρεθεί στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι η μέτρηση ήταν λανθασμένη.
Διεθνής ομάδα ειδικών που ανέλαβε την έρευνα για λογαριασμό του WMO κατάφεραν να βρουν το σημειωματάριο όπου είχε καταγραφεί η θερμοκρασία. Η ανάλυση αποκάλυψε πέντε σοβαρά λάθη: η μέτρηση έγινε από κάποιον άπειρο παρατηρητή· το θερμόμετρο που χρησιμοποιήθηκε θεωρούνταν παρωχημένο ακόμα και τότε· η τοποθεσία της μέτρησης δεν ήταν αντιπροσωπευτική της γύρω περιοχής· η μέτρηση δεν συμφωνούσε με άλλες μετρήσεις στην Ελ Αζίζια· και η θερμοκρασία δεν βρισκόταν σε συμφωνία με άλλες μετρήσεις που έγιναν αργότερα στο ίδιο σημείο.

«Εντοπίσαμε συστηματικά λάθη στη μέτρηση του 1922» αναφέρει ο Ράντι Τσερβένι του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το οποίο παραθέτει μια λίστα με διάφορα καιρικά παγκόσμια ρεκόρ.

Το πιθανότερο, αναφέρουν οι ερευνητές στο Bulletin of the American Meteorological Society, είναι ότι κάποιος έκανε συστηματικά λάθος όταν διάβασε τη θερμοκρασία σε ένα θερμόμετρο των Σιξ-Μπελίνι (ένθετη αριστερά), το οποίο είχε σχεδιαστεί να καταγράφει τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές και μοιάζει με τα θερμόμετρα που χρησιμοποιούν σήμερα οι κηπουροί.

Η ανάλυση δείχνει ότι η μέτρηση του 1922 είχε πέσει έξω κατά περίπου 7 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας, ο τίτλος ανήκει στο Βοστόκ της Ανταρκτικής, όπου η θερμοκρασία στις 21 Ιουλίου 1983 έπεσε στους -89,2 βαθμούς Κελσίου.
http://www.apocalypsejohn.com/

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

Πως φέρονται τα ζώα όταν είναι να γίνει σεισμός




Πώς φέρονται τα ζώα όταν είναι να γίνει σεισμός




Οι αλλαγές τις συμπεριφοράς των ζώων όταν έρχεται σεισμός, παρατηρούνται λίγα λεπτά

πριν από τον σεισμό (από 2 έως και 5 λεπτά νωρίτερα) με εξαίρεση τα κουνούπια και τα έντομα που μπορεί να παρατηρηθεί η αλλαγή πολλές ώρες νωρίτερα.

- Τα Τζιτζίκια (όταν είναι καλοκαίρι) σταματούν ξαφνικά να τραγουδούν.

- Τα Κουνούπια (όταν είναι καλοκαίρι) δεν τσιμπούν.

- Όλα τα έντομα που ζουν κάτω από την γη καθώς και τα φίδια, βγαίνουν ξαφνικά και ξέφρενα στην επιφάνεια της γης.

- Η Γάτα τινάζεται ξαφνικά από την θέση της και τρέχει αλαφιασμένη να κρυφτεί.

- Οι Σκύλοι ουρλιάζουν όλοι μαζί και ξαφνικά.

- Τα Πουλιά τινάζονται ξαφνικά όλα μαζί από εκεί που κάθονται και πετούν ψηλά αλαφιασμένα αλλά χωρίς θόρυβο.

- Τα Ψάρια κολυμπούν κοντά στην επιφάνεια και μερικά πηδούν συνέχεια πάνω από αυτή.

- Μέλισσες & Σφήκες βγαίνουν ξαφνικά όλες μαζί έξω από την φωλιά τους.

Σε περίπτωση που ακολουθεί μετασεισμός, όλα τα ζώα παραμένουν έξω από τις φωλιές τους ή μέσα στις κρυψώνες τους. Οι Σκύλοι και οι γάτες, αν τύχει και βγουν από τις κρυψώνες τους (πράγμα μάλλον απίθανο) τότε περπατούν αργά, προσεχτικά και σχεδόν «έρπουν». 

Είναι ενδιαφέρον οτι τα μόνα πλάσματα τα οποία έχουν χάσει την επαφή τους με τη φύση και τη Γη είμαστε εμείς οι άνθρωποι...

alttherapy.blogspot.com



Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

Μάνα Γη - Apurimac






 https://www.facebook.com/eleutherilaikiantistasiakisispeirosi


http://alttherapy.blogspot.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ