5 Ιαν 2013

Η καθημερινότητα των ζώων με άλλο μάτι!




Τα παράξενα στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των ζώων στη στεριά και στη θάλασσα αποτελούν αγαπημένο θέμα των φωτογράφων της φύσης. Πολλά από τα ζώα απεικονίζονται στις φωτογραφίες με περίεργες γκριμάτσες, να χαμογελούν σαν να καταλαβαίνουν ότι κάποιος τα φωτογραφίζει ή να κάνουν περίτεχνες κινήσεις μέσα στο νερό.

Πρώτα ο αγώνας, μετά ο κουρέας 
Διαγωνίζονται για το ποιο θα φθάσει γρηγορότερα στον κουρέα; Μάλλον όχι. Τα δύο αφγανικά κυνηγόσκυλα τρέχουν σε κυνοδρομίες, στο Κεντ της Αγγλίας. Πρόκειται για αγώνες στους οποίους μετέχουν σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας.


Μια χαρούμενη ημέρα 
Ο θαλάσσιος ελέφαντας έδειχνε αρκετά χαρούμενος εκείνη την ημέρα στα νησιά Φόκλαντ και αποφάσισε να ποζάρει χαμογελώντας στον φακό του φωτογράφου. Οι θαλάσσιοι ελέφαντες ζουν στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο. Το μήκος τους μπορεί να φθάσει τα 5 μέτρα και το βάρος τους τρεις τόνους. Τ αρσενικά μένουν κάτω από το νερό τριπλάσιο χρόνο από τα θηλυκά και η διάρκεια ζωή τους δεν υπερβαίνει τα 22 χρόνια.


Η καλή εκπαίδευση στη βουτιά φαίνεται 
Ένα σκυλάκι καβαλιέρ κινγκ τσαρλς βουτάει την πισίνα για να πιάσει ένα μπαλάκι. Ο φωτογράφος ήταν και εκπαιδευτής σκύλων και είχε μάθει στο σκυλί να ορμάει να πιάνει το μπαλάκι ακόμη και μέσα στο νερό. 


Χελώνες σε... περιπολία
Πτερύγιο με πτερύγιο, κατά το χέρι με χέρι, δύο πράσινες χελώνες μοιάζουν να περιπολούν την περιοχή στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. 


Του έκοψαν την όρεξηΈνα σμήνος πουλιών τρομάζει τον μοναχικό ελέφαντα. Κατευθυνόταν σε έναν μεγάλο νερόλακκο να πιει νερό, σε εθνικό πάρκο της Κένυας, αλλά η ιδέα του δεν άρεσε στα πουλιά που ήδη βρίσκονταν εκεί.






ΤΑ ΝΕΑ


Διαβάστε περισσότερα ...

Στο επίκεντρο τα πυρηνικά


Το Ιράν χαιρέτισε τη βούληση των μεγάλων δυνάμεων να επαναλάβουν στο προσεχές μέλλον τις διαπραγματεύσεις για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα πως οι συνομιλητές του δεν θα διαπράξουν «τα σφάλματα του παρελθόντος».

«Τους καταθέσαμε τις προτάσεις μας για μία συνεργασία. Αποφασίσθηκε πως αυτές μπορούν να εξετάσουν τις προτάσεις και να απαντήσουν στο Ιράν. Σήμερα, έχουν περάσει έξι μήνες, όμως μόλις πρόσφατα δήλωσαν έτοιμες να επανέλθουν στις συνομιλίες», επεσήμανε ο Σαΐντ Τζαλιλί, επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας.

«Χαιρετίζουμε την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις. Ευελπιστούμε πως θα προσέλθουν με μία εποικοδομητική προσέγγιση και δεν θα επαναλάβουν τα παρελθόντα λάθη τους», πρόσθεσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί.

«Το Ιράν είναι αποφασισμένο να προασπισθεί τα δικαιώματά του», επανέλαβε ο Τζαλιλί, ο οποίος είχε συναντήσεις στην ινδική πρωτεύουσα με τον Ινδό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Σιβσανκάρ Μενόν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επί του παρόντος επαφές ανάμεσα στην Τεχεράνη και στην Ομάδα των «5+1» (ΗΠΑ, ΟΗΕ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία συν τη Γερμανία), η οποία εκπροσωπείται από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, προκειμένου να αναβιώσουν οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε τέλμα.




real.


Διαβάστε περισσότερα ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ