28 Σεπ 2012

25 Φωτογραφίες απο τα πιο όμορφα ζώα!!





Οι πιο όμορφες φωτογραφίες είναι εκείνες που γίνονται στη φύση. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την έκφραση μιας τίγρης, το μαγευτικό πέταγμα του αετού ή τη δύναμη μιας λευκής αρκούδας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε  τις 25 πιο όμορφες φωτογραφίες των ζώων που θα αιχμαλωτίσουν την προσοχή σας…


.
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 1 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 2 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 3 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 4 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 5 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 6 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 7 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 8 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 9 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 10 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 11 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 12 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
Beautiful animals photographu stumbleupon 1 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 14 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 15 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
Beautiful animals photographu stumbleupon 14 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
Beautiful animals photographu stumbleupon 20 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
Beautiful animals photographu stumbleupon 27 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
Beautiful animals photographu stumbleupon 5 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 20 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
Beautiful animals photographu stumbleupon 15 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 22 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 23 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
Beautiful animals photographu stumbleupon 12 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon
25 Most Beautiful Animals Photography StumbleUpon 25 25 Most Beautiful Animals Photography on StumbleUpon                                                                

http://networkedblogs.com


Διαβάστε περισσότερα ...

Υπόγειο Γκραν Κάνιον στην Ανταρκτική






Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στην Ανταρκτική οι οποίοι εντόπισαν την ύπαρξη ενός γιγάντιου ρήγματος κάτω από το έδαφος σε μια απομονωμένη περιοχή της ηπείρου. Το ρήγμα έχει βάθος ανάλογο με εκείνο του Γκραν Κάνιον και σύμφωνα με τους ειδικούς μέσα από αυτό διαχέεται θαλασσινό νερό στους πάγους της Ανταρκτικής, γεγονός που επιταχύνει την εξαφάνισή τους

Η ανακάλυψη

Ερευνητές της Βρετανικής Αποστολής της Ανταρκτικής (BAS) εντόπισαν το ρήγμα με τη βοήθεια ειδικών ραντάρ που μπορούν να «διεισδύουν» κάτω από το παχύ στρώμα πάγων. Το ρήγμα εντοπίστηκε στην περιοχή Ferrigno Ice Stream η οποία είναι πολύ απομονωμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από την τωρινή έρευνα η συγκεκριμένη περιοχή είχε δεχθεί μόλις άλλη μια επίσκεψη ανθρώπων πριν από δύο έτη και πάλι για ερευνητικούς σκοπούς. Το ρήγμα υπολογίζεται ότι έχει βάθος 1,5 χλμ. Το Γκραν Κάνιον έχει βάθος 1,8 χλμ.

Το νερό «καταλύτης» 

Οι δορυφορικές παρατηρήσεις έχουν δείξει μεγάλη απώλεια των πάγων στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια και για αυτόν τον λόγο η επιστημονική κοινότητα θέλησε να την μελετήσει από κοντά. Η πρώτη αποστολή έγινε πριν από δύο έτη και πάλι από ερευνητές της BAS - και στις δύο αποστολές έγινε προσπάθεια χαρτογράφησης του υπεδάφους.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν το ειδικό ραντάρ σε έλκηθρο και προχωρούσαν σέρνοντάς το πάνω στους πάγους. Τελικά κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το υπέδαφος σε μια έκταση 2,5 χιλιάδων χλμ. Όπως αναφέρουν, το ρήγμα συνδέεται με την τάφρο Belgica που βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας.

Μέσω της τάφρου διοχετεύεται στο ρήγμα θαλασσινό νερό που έχει σχετικά υψηλή θερμοκρασία και το οποίο τελικά έρχεται σε επαφή με τους πάγους. Η επαφή αυτή επιταχύνει τη μετακίνηση των πάγων προς τη θάλασσα στην οποία τελικά καταλήγουν.

ΠΗΓΗ: tovima.gr


Διαβάστε περισσότερα ...

Ποιο ζώο έχει τα μεγαλύτερα μάτια;






Το γιγαντιαίο καλαμάρι (Architeuthis dux), που είναι από τα μεγαλύτερα είδη καλαμαριών, έχει τα μεγαλύτερα μάτια από όλα τα ζώα του ζωικού βασιλείου.

Τα μάτια του φτάνουν μέχρι και τα 25 εκατοστά σε διάμετρο, δηλαδή είναι μεγάλα σαν μπάλα του βόλεϊ. Με τα οκτώ απλά και τα δύο αρπακτικά πλοκάμια του μπορεί να φτάσει τα 18 μέτρα μήκος και να ζυγίζει 900 κιλά.



ΠΗΓΗ: scienceillustrated.gr


Διαβάστε περισσότερα ...

Γιατί οι αράχνες δεν παγιδεύονται στον ιστό τους;






Ο ιστός της αράχνης μοιάζει με τροχό ποδηλάτου, με το εξωτερικό στεφάνι και τις ακτίνες του, αλλά έχει επίσης και μια έλικα, η οποία ξεκινάει από το κέντρο και φτάνει μέχρι την άκρη.

Αυτή η έλικα είναι η μοναδική που καλύπτεται με κόλλα, δεδομένου ότι οι ακτίνες και το εξωτερικό στεφάνι είναι φτιαγμένα από στεγνό μετάξι.

Η αράχνη, ενώ κινείται, αποφεύγει γενικά να έρχεται σε επαφή με τον ιστό της και ειδικά τα κολλώδη μέρη του, ενώ παράλληλα καθαρίζει διαρκώς τα πόδια της από το μετάξι και την κόλλα.

Σύμφωνα με μια θεωρία, μάλιστα, κάποια είδη της ενδεχομένως να εκκρίνουν έλαια με τα οποία λιπαίνουν τα άκρα τους προστατεύοντάς τα ακόμη καλύτερα από τις κολλώδεις ουσίες.

ΠΗΓΗ: focusmag.gr


Διαβάστε περισσότερα ...

Πόσο ζει μια πεταλούδα;






Μια πεταλούδα ζει κατά μέσο όρο λιγότερο από μια εβδομάδα. Μερικές πεθαίνουν σε δέκα μόλις ώρες, ενώ άλλες ζουν μέχρι και οκτώ μήνες, ανάλογα και με το κλίμα. Ξεχειμωνιάζουν και περιμένουν να ζευγαρώσουν την επόμενη άνοιξη. Καμία πάντως πεταλούδα δε ζει πάνω από ένα χρόνο.


ΠΗΓΗ: science illustrated.gr


Διαβάστε περισσότερα ...

Γιατί χάσαμε τη «γούνα» μας;




Τα θηλαστικά καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να ζεσταθούν. Το τρίχωμά τους είναι η μόνωση που τους προσφέρει η φύση. Γιατί λοιπόν παραιτηθήκαμε αυτού του προνομίου; Η πιο ευφάνταστη εξήγηση είναι ότι οι πρόγονοί μας πέρασαν από την υδρόβια φάση πριν από εκατομμύρια χρόνια και έτσι «ξεφορτώθηκαν» τη γούνα τους, η οποία αποτελεί κακό μονωτικό στο νερό, όπως συνέβη με τα κητοειδή. 

Οι σκεπτικιστές όμως αναφέρουν ότι, αν θέλεις να κρατιέσαι ζεστός στο νερό, πρέπει να είσαι στρογγυλός και γεμάτος λίπος, όχι μακρουλός και λεπτός όπως τα ψάρια. Μέσα σε όλα αυτά η θεωρία του «υδρόβιου πιθήκου» δεν ενισχύεται από ευρήματα απολιθωμάτων.

«Κλειδί» η εφίδρωση
Πιο δημοφιλής είναι η ιδέα ότι χάσαμε το τρίχωμά μας όταν η υπερθέρμανση - και όχι οι χαμηλές θερμοκρασίες στον πλανήτη - αποτέλεσε τον κύριο κίνδυνο για την επιβίωσή μας. «Δεν ξεφυσάμε ούτε έχουμε μεγάλα αφτιά όπως οι ελέφαντες» αναφέρει ο Κρις Στρίνγκερ από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. «Ο μόνος μας τρόπος για να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας είναι μέσω της εφίδρωσης και με ένα παχύ τρίχωμα αυτή η διαδικασία δεν είναι αποτελεσματική». 

Ρούχα και... ψείρες
Ο Μαρκ Πάτζελ από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει ότι ζώα που ζουν στη σαβάνα διατήρησαν τη γούνα τους. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν χάσαμε το τρίχωμά μας ως τη στιγμή που ήμασταν αρκετά έξυπνοι για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτής της απώλειας - πιθανότατα, δηλαδή, μετά την εμφάνιση του σύγχρονου ανθρώπου, πριν από περίπου 200.000 χρόνια. «Μπορούσαμε πλέον να αντισταθμίσουμε την έλλειψη τριχώματος με ρουχισμό, με καταφύγια και φωτιά».

Σύμφωνα με τον Πάτζελ, η φυσική επιλογή οδήγησε στην επικράτηση των λιγότερο τριχωτών επειδή το τρίχωμα αποτελεί «κατοικία» παρασίτων που οδηγούν σε εξάπλωση νόσων. Αργότερα η σεξουαλική επιλογή έβαλε και αυτή το... χεράκι της, καθώς τα άτομα με καθαρό, άσπιλο δέρμα, το οποίο και αποτελούσε διαφήμιση της καλής τους υγείας, γίνονταν και οι πιο ποθητοί σεξουαλικοί σύντροφοι περνώντας έτσι τα γονίδιά τους στις επόμενες γενιές.

Σαν να μην έφθαναν όλες αυτές οι θεωρίες, κάποια σποραδικά ευρήματα μαρτυρούν ένα πολύ πρώιμο «στριπτίζ». Οι φθείρες (ψείρες) του εφηβαίου εμφανίστηκαν πριν από περίπου 3,3 εκατομμύρια έτη, αναφέρει ο Μαρκ Στόνεκινγκ από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία της Γερμανίας, και δεν θα μπορούσαν να είχαν εμφανιστεί προτού οι πρόγονοι του ανθρώπου χάσουν το τρίχωμά τους ώστε να προκύψει το εφηβαίο. Παράλληλα ο δρ Στόνεκινγκ χρονολόγησε την εμφάνιση των φθειρών του σώματος οι οποίες ζουν στον ρουχισμό πριν από περίπου 70.000 χρόνια. Φαίνεται έτσι ότι οι πρόγονοί μας περιφέρονταν γυμνοί για πολύ μεγάλο διάστημα...

ΠΗΓΗ: tovima.gr


Διαβάστε περισσότερα ...

Αγαπημένο «σπίτι» των πουλιών η Μεγάλη Πρέσπα






Πολύτιμο καταφύγιο πουλιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα αποτελεί, τα τελευταία 25 χρόνια, η Μεγάλη Πρέσπα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία αποτελεί το σταθερό «σπίτι» χιλιάδων πουλιών.

Τα στοιχεία 25 χρόνων των διαχειμάζοντων πληθυσμών υδρόβιων πουλιών στην ελληνική Πρέσπα παρουσιάστηκαν από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στο 12ο παγκόσμιο συνέδριο ζωογεωγραφίας και οικολογίας της Ελλάδας και των γειτονικών περιοχών που διοργανώθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αποτελέσματα των διασυνοριακών, κοινών μετρήσεων, τις οποίες η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών πραγματοποιεί σε συνεργασία με φορείς από τις γείτονες χώρες, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

«Με τις γειτονικές χώρες είχαμε στοιχεία το διάστημα 1997-2000 και από το 2010 μέχρι σήμερα και με δεδομένο ότι οι πληθυσμοί των πουλιών μετακινούνται εντός των λιμνών και στις τρείς χώρες, η συνέχεια της διασυνοριακής παρακολούθησης είναι απαραίτητη» εκτιμά, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η Ειρήνη Κουτσερή, υπεύθυνη του τομέα έρευνας και προστασίας της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία, ο μέσος όρος των πουλιών που διαχειμάζουν στις Πρέσπες είναι περίπου 10.000, αριθμός που παραμένει σχεδόν σταθερός τα 25 χρόνια που διενεργούνται τακτικά οι μετρήσεις από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία.

«Κυριότερα είδη που συναντάμε στην Μεγάλη Πρέσπα είναι το σκουφοβουτηχτάρι, η μαυροκέφαλη πάπια, η φαλαρίδα, το γκισάρι και το μαυροβουτηχτάρι» εξηγεί η κ. Κουτσερή προσθέτοντας ότι, ειδικά για το σκουφοβουτηχτάρι, στη Μεγάλη Πρέσπα ξεχειμωνιάζει το 20% από το σύνολο του είδους στην Ελλάδα και το 35% από την μαυροκέφαλη πάπια.

Όσον αφορά τη Μικρή Πρέσπα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι είναι λιγότερο σημαντική για τα διαχειμάζοντα είδη γιατί παγώνει τον χειμώνα, δημιουργώντας σε διάφορα σημεία, στην επιφάνειά της, στρώματα πάγου.

«Εύχομαι να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών ώστε να γνωρίζουμε τη συνολική εικόνα των διαχειμάζοντων πουλιών, μέσα από συγκεκριμένες μετρήσεις» κατέληξε η κ.Κουτσερή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Διαβάστε περισσότερα ...

Η αρμονική συνεργασία των ελεφάντων






Η ευφυΐα των ελεφάντων είναι γνωστή. Τώρα όμως αποδεικνύεται πως είναι ευφυέστεροι απ’ όσο θεωρούσαν οι περισσότεροι επιστήμονες. Κι αυτό καθώς οι ελέφαντες μπορούν να κρίνουν πότε απαιτείται η συνεργασία με άλλο μέλος προκειμένου να επιτελέσουν μια εργασία ‒και όχι μόνο. Διαθέτουν παράλληλα την ικανότητα συντονισμού της απαιτούμενης συνεργασίας.

Στο Thai Elephant Center στο Lampang της Ταϊλάνδης δώδεκα ελέφαντες συμμετείχαν σε τεστ ευφυΐας. Οι ελέφαντες χωρίστηκαν σε δυάδες και στα έξι ζευγάρια που σχηματίστηκαν τοποθετήθηκε από ένα δοχείο που περιείχε καλαμπόκι.

Οι ελέφαντες μπορούσαν να φέρουν κοντά τους το λαχταριστό καλαμπόκι μόνο με έναν τρόπο: έπρεπε και οι δύο ελέφαντες να τραβήξουν ταυτόχρονα ένα σκοινί, πράγμα που έμαθαν γρήγορα. Όταν κατά τη διάρκεια του πειράματος απομονωνόταν ο ένας ελέφαντας, ο άλλος ανέμενε στωικά το ταίρι του έως ότου εμφανιστεί. Και μόνο τότε επιδιδόντουσαν στο τράβηγμα του σκοινιού, καθένας από τη δική του άκρη.

Πηγή: scienceillustrated.gr


Διαβάστε περισσότερα ...

Η μοναδική πόλη στον κόσμο χωρίς δέντρα






Το Norilsk είναι η βορειότερη πόλη της Σιβηρίας, γνωστή και ως «Άγρια Ανατολή» της Ρωσίας. Το θερμόμετρο δείχνει 72 βαθμούς Κελσίου και πάντα καλύπτονται από χιόνι, ενώ τα τετραγωνισμένα κτίρια κυριαρχούν παντού στην πόλη.

Αυτό που κάνει εντύπωση στον επισκέπτη του Norilsk είναι η ολοκληρωτική απουσία των δέντρων από την πόλη.

Ο λόγος; Η υπερβολική ρύπανση του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει την ευδοκίμηση δέντρων ή φυτών στην ευρύτερη περιοχή!

Οι μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του θείου σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν καταγραφεί εδώ, ενώ η απουσία πρασίνου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην τοξική βροχή αλλά στα δηλητήρια που απελευθερώνονται στον αέρα κάθε χρόνο εξαιτίας της μεγάλης παραγωγής μεταλλευμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Σε μια από τις πλέον αφιλόξενες πόλεις του κόσμου, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται πάνω στα ποτάμια(!) και το γάλα πωλείται σε «τούβλα», η έλλειψη δέντρων ολοκληρώνει το απόκοσμο σκηνικό και αυξάνει κατά πολύ την… ψυχρότητα – καιρού και ψυχής!

Τα γκρίζα κτίρια κυριαρχούν στο τοπίο, σκεπασμένα από σκουρόχρωμο χιόνι(!) -λόγω ρύπανσης-, με τους 175.000 μόνιμους κατοίκους να δίνουν καθημερινά μια άνιση και σκληρή μάχη τόσο με το κρύο όσο και με τη ρυπανση για την επιβίωσή τους.

Πηγή: perierga.gr


Διαβάστε περισσότερα ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ