17 Αυγ 2012

Οι Βρετανοί προωθούν τη φυσική προέλευση των βιολογικών





vret violog proel
Η προώθηση της κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται με ένα οργανωμένο τριετές προωθητικό πρόγραμμα, η έναρξη του δεύτερου μέρους του οποίου μόλις ξεκίνησε.
Το πρόγραμμα έχει τον γενικό τίτλο «Βιολογικά, φυσικά διαφορετικά» και έχει ως στόχο του την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και την αύξηση της κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Την περασμένη χρονιά η καμπάνια είχε τον τίτλο «Γιατί Αγαπώ τα Βιολογικά» και φαίνεται να είχε πολύ καλά αποτελέσματα, ωστόσο τη δεύτερη χρονιά που διανύουμε πλέον, επίκεντρο της προώθησης θα είναι η φυσική υπόσταση των βιολογικών προϊόντων με μια ανάλογη καμπάνια.  Οι επαγγελματίες του τομέα των βιολογικών και το ίδιο το βρετανικό κράτος ελπίζουν πως η καμπάνια θα μπορέσει να ανεβάσει τα επίπεδα των πωλήσεων αυξάνοντας τη συχνότητα των αγορών ανάμεσα στους καταναλωτές που ψωνίζουν βιολογικά προϊόντα περιστασιακά, καθώς επίσης και να κάνουν τους πιο συχνούς καταναλωτές βιολογικών να γίνουν ακόμη πιο φανατικοί καταναλωτές των προϊόντων αυτών.
Όπως αναφέρει το Συμβούλιο Βιολογικών Προϊόντων της χώρας, η καμπάνια μεταδίδει το μήνυμα πως τα βιολογικά τρόφιμα αποτελούν τρόφιμα όπως θα έπρεπε κανονικά να είναι τα τρόφιμα, χωρίς δηλαδή χημικές ουσίες, χωρίς πρόσθετα και φυσικά.
Η καμπάνια περιλαμβάνει διαφήμιση στο διαδίκτυο, προώθηση μέσω των κοινωνικών δικτύων και ενέργειες δημοσίων σχέσεων που θα βασίζονται σε πορίσματα ερευνών αναφορικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους φαίνεται να μην έχουν συνειδητοποιήσει τις διαφορές ανάμεσα στα βιολογικά και τα συμβατικά προϊόντα. Παράλληλα αναμένεται να τοποθετηθούν αφίσες σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο, ενώ τέλος έχει δημιουργηθεί και μια σχετική εφαρμογή για το Facebook.

Πηγή: περιοδικό Φρουτονέα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ