2 Αυγ 2012

Συμβουλές για ιπποφαές


Συμβουλές για ιπποφαές
Το παρακάτω κείμενο το λάβαμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του agronomist.gr. Για λόγους δεοντολογίας δεν δημοσιεύουμε τα στοιχεία του αποστολέα, καθώς και του συγγραφέα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της ιστοσελίδας μας. Η ανάρτηση του άρθρου έγινε στο πλαίσιο της ελευθερίας έκφρασης όλων.

"Νέοι αγρότες αναφέρουν ότι δέχονται τηλεφωνήματα από ένα αυτοαποκαλούμενο «Κέντρο Εναλλακτικών Καλλιεργειών» για να τους πωλήσουν ένα ενημερωτικό πακέτο που περιέχει: Επαγγελματικό οδηγό, βιβλίο για το Ιπποφαές και ένα CD αξίας 95 €. …

Ενημερώνουμε τους νέους γεωργούς να μην ενδίδουν σε τέτοιες επιθετικές πρακτικές εμπορίας γνώσης! Η γνώση που αξίζει διακινείται από τα Γεωπονικά ΑΕΙ και ΤΕΙ ή εμπειρικά από συναδέλφους αγρότες, που δεν εμπορεύονται τη γνώση στα νέα παιδιά που επειδή δεν μπορούν ν ανασάνουν από την κρίση, κρεμούν τις ελπίδες τους σε ότι φαντάζει κερδοφόρο .

Συνήθως γίνονται πειραματικοί αγροί μελετούνται τα οικονομικά αποτελέσματα και μετά ακολουθούν οι τεχνικές συμβουλές. Κάθε νέα ποικιλία αξιολογείται πρώτα στο χωράφι από καλούς και κακούς παραγωγούς στα δεδομένα της χώρας μας με την εποπτεία Συμβούλων και μετά ακολουθούν φυτεύσεις σε πολλά στρ. Διαφορετικά ξεκινήστε μόνοι σας τα πειράματα με 2 στρ. Προτείνεται οι νέοι γεωργοί να βαστάνε μικρό καλάθι σε όσους παριστάνουν τους συμβούλους και αυτοχρίζονται ειδικοί για να εμπορεύονται τη γνώση που δεν κοινοποιούν ποτέ πως αποκτήθηκε".

Διαβάστε στο editorial την άποψη του agronomist.gr.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ