18 Οκτ 2012

Οι επιστήμονες έχουν βρει ζωντανά κύτταρα μαμούθ


mamouth051012_432234234.jpg

Μέλη της διεθνούς παλαιοντολογικής αποστολής που ονομάζεται "ΓΙΑΝΑ-2012" ανακάλυψαν ένα μοναδικό υλικό που θα βοηθήσει την επιστήμη να μάθει περισσότερα σχετικά με ταμαμούθ. Το υλικό είναι πραγματικά πολύτιμο και πρόκειται για προϊστορικά ζωντανά κύτταρα του προϊστορικού ζώου.

Η αποστολή επισκέφθηκε τον Αύγουστο την περιοχή Ust Yanskiy της Ρωσίας η οποία ερευνήθηκε από επιστήμονες πολλών χωρών τη Ρωσία, τον Καναδά, τη Σουηδία, την Κορέα, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

"Σε μια μοναδική τοποθεσία, σε βάθος περίπου 100 μέτρων βρήκαμε ένα πλούσιο υλικό για μελέτη:μαλακό, λιπώδη ιστό, τρίχες και μυελό των οστών από μαμούθ" δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής, S. Grigoriev, συγχρόνως και διευθυντής του Μουσείου Μαμούθ, NEFU.

Η υπηρεσία Τύπου προσθέτει, επίσης, ότι τα αποτελέσματα της αποστολής θα δημοσιευθούν σίγουρα στις σελίδες έγκριτων επιστημονικών περιοδικών ενώ το National Geographic θα γυρίσει λεπτομερή ταινία για το πώς έλαβε χώρα η εκστρατεία και τί έχει επιτευχθεί.

Με την ευκαιρία, το καλοκαίρι του περασμένου έτους στον τομέα της Ust Yanskiy ταξιδιώτhς επιστήμονας ανακάλυψε επίσης πτώματα μαμούθ, βισόνων και αρχαίων άλογων.

Η ανακάλυψη αυτή είναι πολύ σημαντική για την προσπάθεια κλωνοποίησης μαμούθ που ξεκίνησε αρχικά από γιαπωνέζους επιστήμονες. Για να κλωνοποιηθεί ένα μάμουθ χρειάζεται DNA σε καλή κατάσταση. Μέχρι τώρα οι προσπάθειες να εξάχθει DNA από πτώματα μαμούθ που έχουν βρεθεί παγωμένα στη Σιβηρία απέτυχε. Ίσως τώρα που έχουμε ζωντανά κύτταρα μαμούθ, ο στόχος να επιτεύχθεί.

Το επόμενο βήμα αφού εξαχθεί το DNA θα είναι η εισαγωγή του σε ωάρια ασιατικού ελέφαντα (που είναι μεγαλύτερος από τον αφρικανικό) και με λίγη τύχη το ωάριο θα γονιμοποιηθεί και θα αναπτυχθεί μέσα στην μήτρα ενός θυληκού ελέφαντα, ο οποίος θα γεννήσει ένα μικρό μαμούθ!
Πηγή: anexigita.com

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ