
Το Saffron, το οποίο παράγεται από τα ξηρά στίγματα του Crocus sativus, είναι ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται ευρέως στην ισπανική, ιταλική και ινδική κουζίνα.
Gingseng είναι μια ρίζα η οποία χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της μνήμης και την αντοχή.
Η μελέτη από μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο του Καναδά, επίσης, διαπίστωσε ότι το κρασί και η σοκολάτα έχουν επίσης αφροδισιακές ιδιότητες, αλλά στην περίπτωση αυτή η επίδραση είναι λόγω της επίδρασης των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, από τις φαινυλαιθυλαμίνες.
Το δε αλκοόλ, επιβεβαιώθηκε ότι αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση, αλλά μειώνει την σεξουαλική απόδοση...
Βιβλιογραφία
- Assimopoulou, AN; VP Papageorgiou Z Sinakos (2005), "Radical scavenging activity of Crocus sativus L. extract and its bioactive constituents", Phytotherapy Research 19 (11).
- Darling Biomedical Library (2002), "Saffron", Darling Biomedical Library (UCLA).
- Deo, B (2003), "Growing Saffron—The World's Most Expensive Spice", Crop Food Research (New Zealand Institute for Crop Food Research) (no. 20).
- Ferrence, SC (2004), "Therapy with saffron and the Goddess at Thera", Perspectives in Biology and Medicine 47 (2).
- Willard, P (2001), Secrets of Saffron: The Vagabond Life of the World's Most Seductive Spice, Beacon Press.
- John P. Melnyk, Sunan Wang and Massimo F. Marconelow asteriskChemical and biological properties of the world's most expensive spice: Saffron, Food Research International Volume 43, Issue 8, October 2010, Pages 1981-1989
http://www.emedi.gr