22 Σεπ 2012

Ο Κρόκος Κοζάνης ως αφροδισιακό


Την αφροδισιακή ιδιότητα του Κρόκου Κοζάνης αποκάλυψε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Food Research International, από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Guelph, στο Οντάριο του Καναδά.
Το Saffron, το οποίο παράγεται από τα ξηρά στίγματα του Crocus sativus, είναι ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται ευρέως στην ισπανική, ιταλική και ινδική κουζίνα.
Gingseng είναι μια ρίζα η οποία χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της μνήμης και την αντοχή.
Η μελέτη από μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο του Καναδά, επίσης, διαπίστωσε ότι το κρασί και η σοκολάτα έχουν επίσης αφροδισιακές ιδιότητες, αλλά στην περίπτωση αυτή η επίδραση είναι λόγω της επίδρασης των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, από τις φαινυλαιθυλαμίνες.
Το δε αλκοόλ, επιβεβαιώθηκε ότι αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση, αλλά μειώνει την σεξουαλική απόδοση...
Βιβλιογραφία
  1. Assimopoulou, AN; VP Papageorgiou Z Sinakos (2005), "Radical scavenging activity of Crocus sativus L. extract and its bioactive constituents", Phytotherapy Research 19 (11). 
  2. Darling Biomedical Library (2002), "Saffron", Darling Biomedical Library (UCLA).
  3. Deo, B (2003), "Growing Saffron—The World's Most Expensive Spice", Crop Food Research (New Zealand Institute for Crop Food Research) (no. 20).
  4. Ferrence, SC (2004), "Therapy with saffron and the Goddess at Thera", Perspectives in Biology and Medicine 47 (2).
  5. Willard, P (2001), Secrets of Saffron: The Vagabond Life of the World's Most Seductive Spice, Beacon Press.
  6. John P. Melnyk, Sunan Wang and Massimo F. Marconelow asteriskChemical and biological properties of the world's most expensive spice: Saffron, Food Research International Volume 43, Issue 8, October 2010, Pages 1981-1989

http://www.emedi.gr