22 Σεπ 2012

Φυσικό αλάτι της θάλασσας..... O χρυσός της θάλασσας



Το φυσικό αλάτι της θάλασσας 
που στην ετικέτα του γράφει 
ΜΗ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ , δηλαδή όχι βιομηχανικά επεξεργασμένο, είναι το καλύτερο.
Δυστυχώς, μόνο οι καλοί σεφ γνωρίζουν και το χρησιμοποιούν.
Το γνήσιο θαλασσινό αλάτι περιέχει 92 μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι  απαραίτητα για την υγεία των κυττάρων μας.
Βοηθάει σημαντικά στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από τον βλεννογόνο του λεπτού εντέρου, ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου, προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα, έχει αντιαλλεργική δράση, προστατεύει από κράμπες το μυϊκό σύστημα, δυναμώνει τα οστά κι ενισχύει την καλή ερωτική διάθεση κααι το σημαντικότερο, ρυθμίζει την πίεση του αίματος και δεν προκαλεί κατακράτηση υγρών.
Η βασικότερη αιτία της υπέρτασης και της κατακράτησης υγρών είναι η υψηλή λήψη νατρίου.
Το ραφιναρισμένο αλάτι είναι εμπλουτισμένο σε νάτριο κατά 40% περίπου περισσότερο από την αρχική του φυσική μορφή. Λόγω της επεξεργασίας, του έχουν απομείνει μόνο 2 από τα 92 στοιχεία, δηλαδή το νάτριο και το χλώριο (χλωριούχο νάτριο είναι η χημική ονομασία του ραφιναρισμένου αλατιού-NaCl). Σε κάποιες περιπτώσεις είναι εμπλουτισμένο με ιώδιο και κάλιο αλλά ακόμα κι έτσι δεν έχει τίποτα από την αρχική του θρεπτική αξία.
Το αποτέλεσμα της συνεχούς κατανάλωσης ραφιναρισμένου αλατιού είναι η διαταραχή της ηλεκτρολυτικής ισορροπίας των κυττάρων. Η ηλεκτρολυτική ισορροπία του κυττάρου είναι η ικανότητα του κυττάρου να διατηρεί ισορροπία στα υγρά του μέσα και έξω από αυτό και η οποία προάγει την ομοιόστασή του, δηλαδή την μόνιμη ομοιογένειά του.
Η αυξημένη συγκέντρωση νατρίου επομένως, προκαλεί κακή υγεία στα κύτταρα που μεταφράζεται σε κατακρατήσεις, υπέρταση, αθηροσκλήρωση, καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ φαίνεται πως πυροδοτεί ακόμα και τη νόσο Alzheimer.
Άρα προτιμάται η χρήση του θαλασσινού μη ραφιναρισμένου αλατιού που σε συνδυασμό με μια πληθώρα άλλων ανεπεξέργαστων τροφών  στην καθημερινή διατροφή αποτελεί το μέσον για μια άριστη σωματική και ψυχική υγεία.
Δεδομένου ότι έχει φυσική, έντονη γεύση, μισό κουταλάκι του γλυκού αρκεί για το φαγητό. Συστήνεται και σε υπερτασικούς.
Επειδή είναι σε χοντρές νιφάδες, χρησιμοποιείστε έναν μύλο πιπεριού. Κυκλοφορεί επίσης και σε υγρή μορφή που είναι αρκετά εύχρηστη.
Μπορείτε να το μαζέψετε μόνοι σας ή να το πάρετε από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή και από supermarkets.

http://www.emedi.gr

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ