Περιβάλλον

Η Φύση είναι ένα βιβλίο που είναι μονίμως ανοιχτό, και ο άνεμος γυρίζει τις σελίδες του. Christian Bobin, 1951 , Γάλλος συγγραφέας

19 Σεπ 2012

Φύτρα σιταριού.



Αγροτικά ΠροϊόνταΦύτρα σιταριού.
• Περιέχουν ω-6 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για την υγεία. Όμως, αυτό που τα κάνει να υπερέχουν έναντι άλλων προϊόντων που περιέχουν αυτού του είδους τα λιπαρά είναι ότι τα ω-6 των φύτρων σιταριού μπορούν να διατηρηθούν έως και μία εβδομάδα, ενώ τα ω-6 που περιέχονται σε διάφορα έλαια (π.χ. στο μουρουνόλαδο) είναι ευαίσθητα λιπαρά, οξειδώνονται εύκολα και καταστρέφονται.
• Έχουν τετραπλάσια ποσότητα βιταμίνης B12 σε σχέση με τον καρπό του σιταριού.
• Έχουν 3 με 4 φορές περισσότερες φυτικές ίνες απ’ ό,τι το ψωμί ολικής άλεσης.
• Έχει υπολογιστεί ότι με την κατανάλωση 100 γρ. φύτρων σιταριού καλύπτετε περίπου τη μισή από την ημερήσια ανάγκη σας σε μαγνήσιο.
Πώς να τα καταναλώσετε.
Σε ωμές και βραστές σαλάτες, σε κινέζικα φαγητά, σούπες και ριζότο με θαλασσινά.
Σύσταση ανά 100 γρ.
Θερμίδες: 198
Πρωτεΐνες: 7,5 γρ.
Λιπαρά: 1,3 γρ.
Yδατάνθρακες: 42,5 γρ.
Φυτικές ίνες: 1,1 γρ.
Mαγνήσιο: 82 mg
Φώσφορο: 200 mg
Σελήνιο: 42,5 μg
Πώς θα «καλλιεργήσετε» φύτρα
Τι θα χρειαστείτε
• Ένα γυάλινο δοχείο με φαρδύ στόμιο, ώστε όταν αναπτυχθούν τα φύτρα, να μπορείτε να τα βγάλετε με ευκολία.
• Ένα τουλουπάνι (βαμβακερό ύφασμα με το οποίο φτιάχνουν τυρί).
• Για τα φασόλια και τις φακές βάζετε τον καρπό όπως τον αγοράζετε, κατά προτίμηση από καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Για τα υπόλοιπα φύτρα αγοράζετε τους σπόρους τους, από τα ίδια καταστήματα.
H «καλλιέργεια» βήμα προς βήμα
• Πλύνε τε καλά τους καρπούς ή τους σπόρους που έχετε επιλέξει.
• Bάλτε τους σε ένα γυάλινο δοχείο με νερό, σκεπάστε το με το τουλουπάνι και μουλιάστε τους για 6 έως 8 ώρες.
• Την επομένη, αδειάστε το νερό, ξεπλύνετε τους και στραγγίξετε τους καλά.
• Ξαναβάλτε τους στο γυάλινο δοχείο, φροντίζοντας 2 με 3 φορές την ημέρα να τους ραντίζετε με νερό και να αναδύετε το δοχείο, ώστε οι νεαροί βλαστοί να αναπτυχθούν ομοιόμορφα.
• Όταν οι καρποί βλαστήσουν και τα φύτρα μεγαλώσουν, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Φυτρώνουν σε 2 με 5 ημέρες ανάλογα και πάλι με τον καρπό που θα βάλετε.  Μην τα αφήσετε πάνω από 7 μέρες, γιατί οι ρίζες τους θα μεγαλώσουν πολύ και θα αποκτήσουν πικρή γεύση.
• Bγάλτε τα φύτρα από το δοχείο, βυθίστε τα σε ένα μπολ με νερό και ξεπλύνετε τα προσεκτικά.
Πώς θα τα συντηρήσετε
Για να επωφεληθείτε στο έπακρο από τα θρεπτικά τους συστατικά, το ιδανικό θα ήταν να τα καταναλώσετε αμέσως μόλις τα συγκεντρώσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε, αφού τα βγάλετε από το δοχείο, να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ημέρες σ’ άλλο γυάλινο δοχείο που σκεπάζει ή στις ειδικές σακούλες που χρησιμοποιούνται για το ψυγείο με μια ματιά.
 Χορταστικά τα φύτρα σιταριού. Και φυλάσσονται πάνω από 1 χρόνο.. Και δίνει 500 πιάτα φύτρα.
http://www.agrocapital.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.


Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης κινητού

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΑΠΟ 7000€ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δημοσίευση by Eordaia Real Estate.

Translate

Η φύση δεν γνωρίζει εξαφάνιση αλλά μόνο μεταμόρφωση! Αναξαγόρας, φιλόσοφος & αστρονόμος

Η Φύση δεν δαμάζεται παρά μόνο αν υποταχθείς σ’ αυτήν. Φραγκίσκος Βάκων, 1561-1626, Άγγλος φιλόσοφο

Αν το κλίμα ήταν τράπεζα, θα το είχατε ήδη σώσει. Ούγκο Τσάβεζ, Πρόεδρος της Βενεζουέλας

  • ►  2014 (5)
    • ►  Απριλίου (4)
      • ►  Απρ 11 (1)
      • ►  Απρ 04 (3)
    • ►  Μαρτίου (1)
      • ►  Μαρ 25 (1)
  • ►  2013 (53)
    • ►  Ιουλίου (1)
      • ►  Ιουλ 07 (1)
    • ►  Ιουνίου (1)
      • ►  Ιουν 03 (1)
    • ►  Απριλίου (1)
      • ►  Απρ 21 (1)
    • ►  Μαρτίου (3)
      • ►  Μαρ 14 (3)
    • ►  Φεβρουαρίου (19)
      • ►  Φεβ 24 (1)
      • ►  Φεβ 23 (1)
      • ►  Φεβ 17 (5)
      • ►  Φεβ 14 (3)
      • ►  Φεβ 09 (1)
      • ►  Φεβ 08 (2)
      • ►  Φεβ 03 (2)
      • ►  Φεβ 02 (3)
      • ►  Φεβ 01 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (28)
      • ►  Ιαν 30 (1)
      • ►  Ιαν 28 (1)
      • ►  Ιαν 27 (4)
      • ►  Ιαν 26 (1)
      • ►  Ιαν 25 (1)
      • ►  Ιαν 24 (3)
      • ►  Ιαν 22 (2)
      • ►  Ιαν 20 (3)
      • ►  Ιαν 19 (6)
      • ►  Ιαν 08 (1)
      • ►  Ιαν 07 (3)
      • ►  Ιαν 05 (2)
  • ▼  2012 (728)
    • ►  Δεκεμβρίου (5)
      • ►  Δεκ 29 (1)
      • ►  Δεκ 27 (1)
      • ►  Δεκ 09 (3)
    • ►  Νοεμβρίου (8)
      • ►  Νοε 28 (2)
      • ►  Νοε 22 (1)
      • ►  Νοε 21 (1)
      • ►  Νοε 20 (4)
    • ►  Οκτωβρίου (218)
      • ►  Οκτ 28 (6)
      • ►  Οκτ 27 (8)
      • ►  Οκτ 26 (7)
      • ►  Οκτ 25 (7)
      • ►  Οκτ 24 (8)
      • ►  Οκτ 23 (8)
      • ►  Οκτ 22 (7)
      • ►  Οκτ 21 (8)
      • ►  Οκτ 20 (7)
      • ►  Οκτ 19 (8)
      • ►  Οκτ 18 (9)
      • ►  Οκτ 17 (7)
      • ►  Οκτ 16 (7)
      • ►  Οκτ 15 (8)
      • ►  Οκτ 14 (8)
      • ►  Οκτ 13 (7)
      • ►  Οκτ 12 (7)
      • ►  Οκτ 11 (10)
      • ►  Οκτ 10 (13)
      • ►  Οκτ 09 (10)
      • ►  Οκτ 08 (10)
      • ►  Οκτ 07 (13)
      • ►  Οκτ 06 (10)
      • ►  Οκτ 05 (8)
      • ►  Οκτ 04 (8)
      • ►  Οκτ 03 (4)
      • ►  Οκτ 02 (2)
      • ►  Οκτ 01 (3)
    • ▼  Σεπτεμβρίου (250)
      • ►  Σεπ 30 (1)
      • ►  Σεπ 28 (9)
      • ►  Σεπ 27 (7)
      • ►  Σεπ 26 (7)
      • ►  Σεπ 25 (11)
      • ►  Σεπ 24 (11)
      • ►  Σεπ 23 (11)
      • ►  Σεπ 22 (10)
      • ►  Σεπ 21 (10)
      • ►  Σεπ 20 (7)
      • ▼  Σεπ 19 (8)
        • Ο «Μπλε Δράκος» των θαλασσών
        • Ζωή στο απόλυτο σκοτάδι κάτω από τον πάγο
        • Φύτρα σιταριού.
        • Πυρήνες βερύκοκου... το προϊόν είναι από τα σπάνια...
        • «φυσικά διαμάντια» Λιβελούλες και πρωινή δροσιά
        • "η ανθισμένη κορυφή ενός λάχανου" ή ... μπρόκολο
        • Ένα μήλο την ημέρα ....
        • Αυτό κι αν είναι «άλλο φρούτο», γεμάτο κρέας…
      • ►  Σεπ 18 (8)
      • ►  Σεπ 17 (7)
      • ►  Σεπ 15 (6)
      • ►  Σεπ 14 (9)
      • ►  Σεπ 13 (8)
      • ►  Σεπ 12 (6)
      • ►  Σεπ 11 (8)
      • ►  Σεπ 10 (8)
      • ►  Σεπ 09 (7)
      • ►  Σεπ 08 (11)
      • ►  Σεπ 07 (13)
      • ►  Σεπ 06 (14)
      • ►  Σεπ 05 (11)
      • ►  Σεπ 04 (12)
      • ►  Σεπ 03 (11)
      • ►  Σεπ 02 (12)
      • ►  Σεπ 01 (7)
    • ►  Αυγούστου (178)
      • ►  Αυγ 30 (1)
      • ►  Αυγ 29 (3)
      • ►  Αυγ 27 (2)
      • ►  Αυγ 26 (2)
      • ►  Αυγ 25 (4)
      • ►  Αυγ 24 (4)
      • ►  Αυγ 23 (8)
      • ►  Αυγ 22 (3)
      • ►  Αυγ 21 (2)
      • ►  Αυγ 19 (7)
      • ►  Αυγ 18 (3)
      • ►  Αυγ 17 (9)
      • ►  Αυγ 16 (7)
      • ►  Αυγ 15 (7)
      • ►  Αυγ 14 (11)
      • ►  Αυγ 13 (3)
      • ►  Αυγ 12 (10)
      • ►  Αυγ 11 (15)
      • ►  Αυγ 10 (8)
      • ►  Αυγ 09 (4)
      • ►  Αυγ 08 (3)
      • ►  Αυγ 07 (5)
      • ►  Αυγ 06 (7)
      • ►  Αυγ 05 (12)
      • ►  Αυγ 04 (12)
      • ►  Αυγ 03 (8)
      • ►  Αυγ 02 (7)
      • ►  Αυγ 01 (11)
    • ►  Ιουλίου (69)
      • ►  Ιουλ 31 (11)
      • ►  Ιουλ 30 (9)
      • ►  Ιουλ 29 (12)
      • ►  Ιουλ 28 (14)
      • ►  Ιουλ 27 (13)
      • ►  Ιουλ 26 (10)

Δημοφιλείς αναρτήσεις

  • Γαρδένια καλλιέργεια-συμβουλές-φροντίδα
    Η γαρδένια (Gardenia) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό της  οικογένειας των Ερυθροδανοειδών της τάξης των Ερυθροδανωδών . Υπάρχουν...
  • Φυτά για ... γούρι - Plants for ... luck
    Εάν σκοπεύετε να φέρετε στο σπίτι σας τη φύση, να έχετε στο νου σας ο,τι τα λουλούδια που θα επιλέξετε σημαίνουν πολύ περισσότερα από ...
  • Μπιγκόνια ή Βιγόνια
    Η  μπιγκόνια  είναι από τα ωραιότερα φυτά εσωτερικού χώρου.  Υπάρχουν πάνω από 1500 ποικιλίες. Οι περισσότερες ανθοφόρες ποικιλ...
  • DOBERMAN PINSCHER - ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ
    Ντόπερμαν Ο Ντόπερμαν πρωτοεμφανίζεται στη Γερμανία, σχετικά πρόσφατα, γύρω στο 1860. Δημιουργός του, ο φοροεισπράκτορας Luis Dobermann, ...
  • Το χαρούπι (ή αλλιώς ξυλοκέρατο, στα αρχαία κεράτιον)
    Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τα χαρούπια, λίγοι εκτιμούμε όμως την καταπληκτική αυτή τροφή. Το χαρούπι (ή αλλιώς ξυλοκέρατο, στα αρχαία κ...
  • Απήγανος, ένα βότανο που χρειάζεται προσοχή
    Ένα βότανο που συναντώ όλο και πιο συχνά σε διάφορα φυτώρια, είναι ο  απήγανος . Ιθαγενές της Μεσογείου, το φυτό αυτό είναι γνωστό ...
  • Lycopodium clavatum γνωστό (Μούσκλια ή Λυκοπόδιο, ή Νύχι Λύκου)
    Το Lycopodium ανήκει στην οικογένεια  φυτών Lycopodiaceae, μια οικογένεια με Πτεριδόφυτά (φτέρες). Το φυτό δεν έχει λουλούδια  και...

Νέες Αναρτήσεις

Πωλούνται Αγροτεμάχια

... Πωλούνται : Αγροτεμάχια - Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής από 7000 € , Πολλές Δόσεις !!! ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ - Πληροφορίες : F2G 6957178999 - What s Up 6980205040 ...
Περιβάλλον | Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα σας

Πληροφορίες

Unknown
Προβολή πλήρους προφίλ

Τα blog μου

  • Περιηγητής
    Θεόδωρος: Ο πρώτος Έλληνας άποικος στην Αμερική το 1528 - Ονομαζόταν Θεόδωρος και αποβιβάστηκε σε ακτή της Φλώριδας στις 14 Απριλίου του 1528. Ήταν μέλος ισπανικής εξερευνητικής αποστολής. Στις 17 Ιουνίου του 1...
    Πριν από 11 χρόνια
  • Περιβάλλον
    Aπίστευτα γεγονότα που ίσως δε γνωρίζετε για τη Γη - [image: gi1] Αν και η επιστήμη έχει προχωρήσει σε σημαντικές διαπιστώσεις ως προς θέματα που έχουν να κάνουν με τον πλανήτη μας, αλλά και το σύμπαν που τον ...
    Πριν από 11 χρόνια
  • Psili Kouveda
    Η ιστορία της δίαιτας: από το 500 π.Χ ως σήμερα - Προφανώς η απώλεια κιλών δεν είναι νέο ζήτημα. Τι κι αν υπήρχαν εποχές όπου το πάχος θεωρούνταν γοητεία και ένδειξη πλούτου, μάλλον οι άνθρωποι ανά τους αι...
    Πριν από 11 χρόνια
Θέμα Φανταστικό Α.Ε.. Εικόνες θέματος από Nikada. Από το Blogger.