7 Σεπ 2012

Τα καρύδια βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος






Τα καρύδια «γιατροί» του σπέρματος. 

Ο αστικός μύθος μιλάει για τις ευεργετικές ιδιότητες ορισμένων ξηρών καρπών στην σεξουαλική δραστηριότητα των ανδρών. Μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τον μύθο σε μια τουλάχιστον...πτυχή του. Οπως αναφέρει η μελέτη τα καρύδια βελτιώνουν την υγεία του σπέρματος των ανδρών. Μάλιστα όσο πιο νέος είναι σε ηλικία ένας άνδρας τόσο μεγαλύτερη είναι η ωφέλεια στο σπέρμα του από την κατανάλωση καρυδιών.

Η μελέτη

Ερευνητές στις ΗΠΑ μελέτησαν το σπέρμα 117 ανδρών ηλικίας 21-35 ετών οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα εισήγαγε στην διατροφή της καθημερινά για δώδεκα εβδομάδες καρύδια ενώ η άλλη όχι. Τα καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα τα οποία σύμφωνα με τους ερευνητές ενίσχυσαν την παραγωγή αλλά και την ποιότητα του σπέρματος των ανδρών που τα έτρωγαν. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη αν και σε τι ποσοστό αυτή η βελτίωση είναι και ικανή να βοηθήσει άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

«Εντοπίσαμε σημαντική βελτίωση σε διάφορες παραμέτρους του σπέρματος σε όσους έτρωγαν καρύδια και καμία σε όσους δεν έτρωγαν» αναφέρει η καθηγήτρια Γουέντι Ρόμπινς της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες, επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές εντόπισαν βελτίωση σε διαφόρους τομείς όπως την ποσότητα του σπέρματος, την κινητικότητα των σπερματοζωάριων, την συγκεντρωτικότητα τους και την ζωτικότητα τους. Εντόπισαν επίσης βελτίωση σε χρωμοσωματικές ανωμαλίες. H έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Biology of Reproduction».

«Είναι εύκολο για πολλούς να αστειεύονται με έρευνες όπως αυτή όμως όλο και περισσότερα ευρήματα δείχνουν ότι η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζεται από το διαιτολόγιο του» υποστηρίζει ο καθηγητής Αλαν Πάσει που διδάσκει ανδρολογία στο πανεπιστήμιο του Σεφιλντ και δεν ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας.


Θοδωρής Λαΐνας στο Βήμα 

Τα χωράφια δεν είναι μόνο τόπος για καλλιέργειες αλλά και παραγωγής ...τέχνης





Αγρότες με καλλιτεχνικές ανησυχίες,αγρογλυφικά,εξωγήινοι! 
Τα πιο γνωστά , βρίσκονται στο Περού τη χώρα των Ινκας, στη πεδιάδα της Νάζκα και στην Αγγλία των Κέλτικων παραδόσεων.
Εκδόθηκαν βιβλία πάνω στο θέμα και διάφοροι ερευνητές, όπως ο Κόλιν Αντριους, ο Πάτ Ντελκάντο, ο Τζόν Μακνίς ασχολήθηκαν με το φαινόμενο. Λόγω του μυστηρίου που εγείρεται με τα αγρογλυφικά και τις εξωγήινες επισκέψεις, αποκαλύφθηκε οτι διάφοροι φιλόδοξοι, σχεδίαζαν με σύγχρονα μέσα, συμβολικά σχέδια στα χωράφια με τα σπαρτά. Πολλές φορές είναι δύσκολο για τους ερευνητές να καταλάβουν πιο είναι το πραγματικό και πιο το αντίγραφο.


 
 
 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com


Απίστευτοι αναρριχητές






Είναι γνωστό ότι τα αγρικάτσικα είναι δεινοί αναρριχητές και τα συναντούμε στα πιο απόκρημνα μέρη. Το συγκεκριμένο βέβαια ξεπερνάει τα όρια, καθώς βλέπουμε κατσίκες στην πλαγιά ενός φράγματος, στην Ιταλία, με σχεδόν κατακόρυφη κλίση.









Περιπλανώμενος

Πως γίνεται η εξαγορά δημοσίων εκτάσεων






Οι κάτοχοι δημοσίων εκτάσεων, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση εξαγοράς τους, εφόσον η έκταση δεν υπερβαίνει τα δέκα στρέμματα και αποδεικνύεται η κατοχή αυτών πριν τις 5-6-1993.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όπως διευκρινίζεται «δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής δάση, δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, προστατευόμενες περιοχές, χώροι και ζώνες μνημείων που προστατεύονται από την αρχαιολογική υπηρεσία, αιγιαλός και παραλίες». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ακόμη «στην αίτηση το κατεχόμενο ακίνητο θα πρέπει να περιγράφεται κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο Ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς».
Οι αιτήσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών στη ταχυδρομική διεύθυνση: Δεληγιάννη 9 Τ.Κ. 22100 Τρίπολη.
Το τίμημα εξαγοράς ορίζεται στο ύψος της αντικειμενικής ή αγοραίας αξίας του ακινήτου, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και ασκεί σ’ αυτό αγροτική χρήση οπότε ορίζεται στο ένα τρίτο 1/3 της αξίας του.
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου 2012
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Πελοποννήσου στο τηλέφωνο 2710238103 και στα Τμήματα Τοπογραφίας-Εποικισμού και Αναδασμού των Περιφερειακών Ενοτήτων. Για ΠΕ Μεσσηνίας στα τηλέφωνα: 2721044219 (περιοχή Καλαμάτας) και 2761024287 (περιοχή Τριφυλίας).

ΦΑΡΜΑ ΠΤΗΝΩΝ





Ο κάθε ερασιτέχνης με αγάπη στα πτηνά και στα ζώα γενικά, έχει σαν όνειρο κάποια στιγμή να δημιουργήσει την δική του φάρμα πτηνών και ίσως και άλλων ζώων.
Πριν ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την εκτροφή και αναπαραγωγή των διαφόρων πτηνών που τον ενδιαφέρουν, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στον προγραμματισμό του και να βάλει κάποιους συγκεκριμένους στόχους πριν αρχίσει να κατασκευάζει τις εγκαταστάσεις στην φάρμα του.
Βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη κατάλληλων χώρων και να διαθέτει αρκετό χρόνο για την φροντίδα τους. Μην ξεχνάμε ότι όπως σε όλα τα χόμπι, συνήθως ξεκινάμε με μικρό αριθμό πτηνών και ειδών και στην συνέχεια θα θέλουμε να επεκταθούμε, οπότε πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη πρόβλεψη.
Είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις εάν θέλουμε να έχουμε μερικές κότες για να τρώμε φρέσκα αυγά και διαφορετικές εάν θέλουμε να έχουμε ποικιλία από υδρόβια, θηραματικά κ.λ.π. και ακόμα μεγαλύτερες εάν θέλουμε να εκκολάπτουμε τα αυγά και να εκτρέφουμε τους νεοσσούς τους.
Η εγκατάσταση μας, μικρή ή μεγάλη, θα πρέπει να μην δημιουργεί προβλήματα δυσοσμιών (κουτσουλιές), θορύβου (κακαρίσματα), υγιεινής (μύγες, ποντίκια κ.λ.π.), αποχέτευσης και γενικά οχλήσεως προς τους γείτονες μας.
Εάν θέλουμε να έχουμε λίγες κότες και κοκόρια για αυγά και κρέας, μια μικρή αυλή και ένα κοτέτσι είναι αρκετά. Εάν όμως θέλουμε να εκτρέφουμε διάφορες καθαρόαιμες ράτσες από διακοσμητικές κότες, τότε θα χρειαστεί να κάνουμε σοβαρότερες εγκαταστάσεις για να έχουμε κάθε ράτσα χωριστά.
Εάν πάλι θέλουμε να εκκολάπτουμε τα αυγά μας, θα πρέπει να έχουμε κατάλληλο χώρο στην φάρμα μας για τις εκκολαπτικές μηχανές, αναθρεπτήρια των νεοσσών, στεγασμένες αποθήκες για τις διάφορες τροφές κ.λ.π.
Το θέμα γίνεται πολυπλοκότερο εάν θέλουμε να εκτρέφουμε υδρόβια πτηνά, γιατί γίνεται απαραίτητη η δημιουργία κάποιας λιμνούλας η οποία απαιτεί συχνή αλλαγή του νερού (προβλήματα αποχέτευσης, υδροδότησης, δυσοσμιών κ.λ.π.) και ακόμα πολύ πολυπλοκότερο αν θέλει να εκτρέφει και άλλα ζώα στην φάρμα του, όπως κατσίκες, πρόβατα, ελάφια, άλογα, κουνέλια κ.λ.π. οπότε δημιουργούνται πολύ σύνθετα ζητήματα συμβίωσης, υγειινής, διατροφής, γειτνίασης, κατάλληλων χώρων κ.λ.π.
Μην ξεχνάμε ότι παρόλο το ήπιο κλίμα της χώρας μας, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε καύσωνες το καλοκαίρι και παγωνιές τον χειμώνα, συνεπώς θα χρειαστούν κατάλληλα καταλύματα και προστατευμένοι χώροι.
Η ιδανική εικόνα ενός κήπου της Εδέμ, όπου πολλά είδη πτηνών θα μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά είναι πολλές φορές επιθυμητή όμως είναι πρακτικά αδύνατη εκτός εάν υπάρχει μια φυσική τεράστια περιφραγμένη έκταση με θάμνους, δέντρα και λίμνες, αλλά και πάλι θα υπάρχει ο κίνδυνος των αρπακτικών πτηνών (γεράκια, αετοί κ.λ.π.) και θηλαστικών (κουνάβια, αλεπούδες κ.λ.π.).
Όσο αφορά στο θέμα συμβίωσης μεταξύ των διαφόρων ειδών, παρόλο που θεωρητικά αυτό εξαρτάται από την έκταση και την μορφή του χώρου, συνήθως μόνο προβλήματα δημιουργούνται από την μετάδοση ασθενειών και μολύνσεων, από τις έριδες μεταξύ των διαφόρων ειδών αλλά και από τις διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις για κάθε είδος.
Τέλος ένας βασικός παράγοντας είναι και ο οικονομικός, γιατί πέρα από τα έξοδα διατροφής και συντήρησης, το σημαντικό κόστος είναι το κόστος αγοράς των διαφόρων πτηνών που μας ενδιαφέρουν, το οποίο ειδικά για τα πιο εξειδικευμένα είδη μπορεί να είναι σημαντικό, καθώς στην πλειονότητα τους εισάγονται από εξειδικευμένους εκτροφείς του εξωτερικού.

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ - ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.





ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 1965 AΠO THN ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΖΕΪΜΣ ΣΛΑΤΕΡ, ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ SARLE. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
 ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΚΟΚΑ -ΚΟΛΑ, ΠΕΠΣΙ- ΚΟΛΑ, ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ, ΟΙ ΤΣΙΧΛΕΣ, ΟΙ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΣΑΪ, ΤΟ ΚΑΚΑΟ, Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΠΑΓΩΤΑ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ, ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΜΟ. ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΑΝ Ε951, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΤΗΣ ΦΕΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗΣ ( 50 % ), ΤΟΥ ΑΣΠΑΡΤΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ (40%) ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΘΥΛΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ ( 10 % ). Η ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 7,8 ml. ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ Η ΜΕΘΑΝΟΛΗ ΟΞΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ, ( ΦΟΝΙΚΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ). ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250 ml ΗΜΗΡΕΣΙΩΣ! ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟΥ ΜΕ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ΜΕΣΑ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ 56 ml ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ!
ΤΟ 1970 Ο ΝΕΥΡΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΤΖΟΝ ΟΝΛΕΪ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ FED,ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΠΑΡΤΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΥΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΡΑΣΕΛ ΜΠΛΕΪΛΟΚ ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΕΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ, ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΝΕΥΡΩΝ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΓΧΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!
ΘΕΡΜΕΝΟΜΕΝΗ ΔΕ Η ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΔΙΑΣΠΑ ΤΗ ΜΕΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ ΣΕ ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΙΚΟ ΟΞΥ.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΜΑΝ ΡΟΤΖΕΡΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ.
Η ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΝΤΑΪΑΝΑ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΕΓΚΥΟΥΣ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΒΡΕΦΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ " ΡΑΜΑΤΖΙΝΙ ", ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 1800 ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΛΕΜΦΩΜΑΤΑ, ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ, ΕΠΙΛΗΨΙΑ,ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ, ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ, ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΕΜΒΡΥΩΝ.
ΠΑΡΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ή ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΣ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΛΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ. (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ NEXUS ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ).
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ, ΑΦΑΙΡΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΑΝ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ, Ή ΣΑΝ Ε 951.
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΙΟ ΓΑϊΔΟΥΡΟΔΕΝΕ ΠΑΡΑ ΓΑΪΔΟΥΡΟΓΥΡΕΥΕ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ, ΣΤΕΒΙΑ, ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΑΝΤΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

http://vouzer.blogspot.com/

Με μυστική τεχνολογία Tesla προκάλεσαν βροχή στην έρημο;





Το περασμένο καλοκαίρι έβρεχε στην Μέση Ανατολή. Αλλά πολλή βροχή, που είναι ασυνήθιστο για μια έρημο. Η εταιρεία με το όνομα Meteo Systems υποστηρίζει ότι προκάλεσε όλη αυτή τη βροχή, χρησιμοποιώντας ένα μυστικό σύστημα ελέγχου του καιρού βασισμένο σε τεχνολογία που πρώτα αναπτύχθηκε από τον Nikola Tesla το 1890....

Αν και είναι μυστικό, ο τρόπος που δημιουργεί βροχή η Meteo Systems είναι με την χρήση από σειρές μέχρι 20 μεταλλικών πύργων ύψους 10 μέτρων στο σχήμα σαν ομπρέλα που στέλνουν στην ατμόσφαιρα αρνητικά φορτισμένα ιόντα όταν η υγρασία είναι πάνω από 30%.

Υποτίθεται ότι αυτά τα ιόντα προσελκύουν σωματίδια σκόνης, που με την σειρά τους προσελκύουν μόρια νερού και τότε έχετε σύννεφα και βροχή.

Χρησιμοποιώντας πέντε διαφορετικά σημεία σε τοποθεσίες κοντά στο Abu Dhabi, η Meteo Systems αναζητεί εύσημα για 52 καταιγίδες που συνέβησαν στην περιοχή τον Ιούλιο και Αύγουστο της περασμένης χρονιάς.


Όμως τι πιστεύουν οι ειδικοί?
Ο Roelof Bruintjes διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας λέει: “όσο αφορά εμένα δεν πιστεύω αυτούς τους ισχυρισμούς. Δεν υπάρχει επιστημονική βάση σε αυτό. Η φυσική δεν το υποστηρίζει”

Ο Joseph Golden μετεωρολόγος στην Εθνική Υπηρεσία καιρού λέει: “Πρόκειται για σκουπίδια, απολύτως σκουπίδια (τους ισχυρισμούς). Δεν το πιστεύω ούτε για μια στιγμή. Δεν πρόκειται να καταφέρεις να πάρεις κάτι με καθαρό ουρανό. Δείξτε μας τα στοιχεία”.

Φαίνεται πως οι καταιγίδες βροχής, για τις οποίες γίνεται ο λόγος, σχετίζονται με πολύ μεγαλύτερα υγρά καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή που ευθύνονται για τις πλημμύρες στο γειτονικό Πακιστάν, και πως η ενεργοποίηση των πύργων ήταν απλά σύμπτωση. Εκτός, βέβαια, αν η τεχνολογία λειτουργεί πολύ καλά…

Η Meteo Systems δεν βοηθάει την θέση της κρατώντας τα πάντα σε απόλυτη μυστικότητα, και μέχρι να κάνουν κάποιες δοκιμές με επίβλεψη και επιστημονική μέθοδο του συστήματος τους, θα πρέπει να κάνουμε μερικές θυσίες στον Δία για να βεβαιωθούμε ότι η ξηρασία στην Καλιφόρνια δεν θα χειροτερέψει.

Πηγές

Χυμός από κεράσι για ταχεία μυϊκή αποκατάσταση






ΛΟΝΔΙΝΟ. Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο χυμός του κερασιού είναι ένα φυσικό μυοτονωτικό και βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση των βλαβών που έχουν προκληθεί στους μυς έπειτα από σωματική άσκηση. Ειδικοί του Αθλητικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών του Πανεπιστημίου South Βank στο Λονδίνο πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία πήραν μέρος αθλητές που έπιναν έναν χυμό κερασιού σε συμπυκνωμένη μορφή πριν και μετά τη διάρκεια της προπόνησης. 


Πάντοτε οι αθλητές λόγω της έντασης της προπόνησης που κάνουν αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα μυϊκά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια ως μέσο θεραπείας των μυϊκών προβλημάτων χρησιμοποιούνται διάφορα είδη χυμών, αφού η αντιοξειδωτική δράση των φρούτων βοηθά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται στους μυς. Οι αθλητές οι οποίοι πήραν μέρος στην έρευνα έπρεπε να ακολουθούν αυτό το πρόγραμμα κατανάλωσης των χυμών του κερασιού για διάστημα μιας εβδομάδας. Οπως διαπιστώθηκε ο χρόνος αποκατάστασης των μυϊκών βλαβών ήταν ταχύτερος με την κατανάλωση του χυμού από κεράσι από τα υπόλοιπα είδη χυμών που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό. Οι αθλητές που αντιμετώπιζαν μυϊκά προβλήματα και έπιναν τον χυμό είχαν αποκατάσταση του προβλήματος σε ποσοστό 90% μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το μυστικό βρίσκεται στις ανθοκυανίνες, μια οικογένεια αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών συστατικών που περιέχονται στα κεράσια και τους προσδίδουν το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κεράσια διαθέτουν πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων για τον ανθρώπινο οργανισμό, που ξεκινούν από την προστασία της καρδιάς και καταλήγουν στη θεραπεία από την αϋπνία.

 Το Βήμα

Τα ευρωπαϊκά βιοκαύσιμα δεν είναι και τόσο «πράσινα»!






Ένα νέο επεισόδιο στις συζητήσεις σχετικά με τον οικολογικό χαρακτήρα των βιοκαυσίμων σηματοδοτεί η έρευνα Γερμανών επιστημόνων που ισχυρίζονται ότι το βιοντίζελ που παράγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καλύπτει τα κριτήρια αειφορίας που έχουν θέσει η Βρυξέλλες…
Δύο ειδικοί του Πανεπιστημίου Φρήντριχ Σίλλερ της Ιένα υποστηρίζουν πως οκτώ στις δέκα δοκιμές που διενήργησαν σε βιοντίζελ από σιναπόσπορο δεν έδειξαν εξοικονόμηση εκπομπών ρύπων 35% που προστάζει η ΕΕ, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων η εξοικονόμηση ήταν κάτω του 30%.
Όπως αναφέρει το euractiv, οι δύο επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η εργασία τους παραγνωρίστηκε από την ΕΕ, η οποία, λένε, υπεραμύνεται των τοπικών ενεργειακών καλλιεργειών.
Όπως δηλώνει ο ένας από τους δύο επιστήμονες, η «αειφορία» του βιοντίζελ από σιναπόσπορο όπως την καθορίζει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία είναι τουλάχιστον συζητήσιμη και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
Τα βιοκαύσιμα βρίσκονται στο στόχαστρο των Ηνωμένων Εθνών και άλλων οργανισμών, διότι πιέζουν προς τα πάνω τις τιμές των τροφίμων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η παραγωγή σιτηρών στις ΗΠΑ έχει πληγεί από το κύμα ξηρασίας.
Διάφοροι οργανισμοί και ΜΚΟ έχουν κατηγορήσει την ΕΕ για έλλειψη διαφάνειας στο ζήτημα των βιοκαυσίμων, την οποία αποδίδουν σε πολιτική παιχνίδια.
Σημειώνεται πως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ελαίου από σιναπόσπορο στην Ευρώπη και έδρες των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών της Γηραιάς Ηπείρου, οι οποίες υποστηρίζουν τα βιοκαύσιμα ως εργαλείο μείωσης των εκπομπών ρύπων.
Για την ιστορία, η ευρωπαϊκή οδηγία για την ανανεώσιμη ενέργεια, η οποία εισήχθη προ τριετίας, επιτάσσει για το βιοντίζελ εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον 35% χαμηλότερες από τα ορυκτά καύσιμα με τον στόχο να ανεβαίνει σε 50% για το 2017.
Στόχος είναι η βιοενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της βιομάζας, να αντιστοιχήσει στο 50% του μείγματος καθαρής ενέργειας της ΕΕ το 2020.
Το μεγάλο στοίχημα των Βρυξελλών είναι η εξεύρεση πηγών βιοκαυσίμων μη ανταγωνιστικών προς τους καρπούς (π.χ. αγριόχορτα, βλαστοί) που προορίζονται για τρόφιμα και ζωοτροφές, αλλά και η προστασία δασών και υγροτόπων από έμμεσες αλλαγές στη χρήση γης και η μετατροπή τους σε καλλιέργειες καρπών βιοκαυσίμων.

real.gr

Η Shell θα διαθέσει 1,36 δισ. δολ. για την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα






Η εταιρεία Shell θα διαθέσει1,36 δισεκατομμύρια δολάρια προκείμενου να δεσμεύει ετησίως 1 εκατομμύριο τόνους διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται κατά την παραγωγή πετρελαίου από πετρελαιούχο άμμο…
Εφαρμόζοντας τη μέθοδο αυτή, αναμένει μειώσεις από τις εκλύσεις θερμοκηπιακών αέριων κατά το 1/3. Πρόκειται για το πρώτο στο είδος του πρόγραμμα.
Η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που θα δεσμεύεται θα αποθηκεύεται σε ειδικές υποδοχές κάτω από το έδαφος και σε βάθος 2 χλμ.
Η εξόρυξη πετρελαίου από άμμο γίνεται σε τρεις κυρίως περιοχες της γης στη Σαουδική Αραβία, τη Βενεζουέλα και τον Καναδά και αποτελεί και εξαιρετικά ρυπογόνο δραστηριότητα με εκλύσεις εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Η SHELL επιλέγει αυτό τον τρόπο ως βασική περιβαλλοντική πολιτική αν και ως τεχνολογία εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη.
Στην κατασκευή της υποδομής θα συνεισφέρει και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά με 874 εκατομμύρια δολάρια προκείμενου να πετύχει τον εθνικό στόχο μείωσης των αέριων του θερμοκηπίου κατά 17% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.
Ήδη ασκείται δριμεία κριτική σε αυτή την απόφαση από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που εκτιμούν ότι το δημόσιο χρήμα θα έπρεπε να κατευθυνθεί σε πράσινες πολιτικές και όχι στην ενθάρρυνση χρήσης ορυκτών καύσιμων.

skai.gr

Στους φιναλίστ για «ολυμπιακό» βραβείο περιβάλλοντος οι Πρέσπες





Μία θέση στην τετράδα των φιναλίστ για το διεθνές βραβείο "Thiess International Riverprize", που θεωρείται το αντίστοιχο των Ολυμπιακών για το περιβάλλον, κατέκτησαν οι Πρέσπες, χάρη στο έργο «Αποκατάσταση Υγρών Λιβαδιών και Διαχείριση της Μικρής Πρέσπας» της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.
Οι Πρέσπες, μαζί με τον ποταμό Willamette των ΗΠΑ, το διασυνοριακό ποταμό Okavango (Ανγκόλα, Ναμίμπια και Μποτσουάνα) και τον ποταμό Nushagak, επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, διεκδικούν το διεθνές αυτό βραβείο, που απονέμεται από το International River Foundation της Αυστραλίας σε φορείς ή οργανισμούς που έχουν συμβάλει στην ορθή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο νικητής του βραβείου, που θεσμοθετήθηκε το 1999, θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο του διεθνούς συμποσίου "Riversymposium", που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του International River Foundation Μάθιου Ρέντι, οι τέσσερις φιναλίστ εκπροσωπούν τους υποψηφίους των μεταλλίων «στην Ολυμπιάδα του περιβάλλοντος».
Πηγή: ΑΠΕ

Επανένταξη για τέσσερις γερακίνες buteo buteo




Οι τέσσερις γερακίνες buteo buteo απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.000 στο στο Μελιδοχωρι Ηρακλείου Κρήτης.
Τα πουλιά είχαν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου, σε αδύναμη κατάσταση φέτος και μετά από τις διαδικασίες αποθεραπείας στο κέντρο, ήλθε η ημέρα επανένταξης τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων «Η Αλκυόνη» και «Ανιμα», το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιδοχωριου, το ΣΕΚΝΗ (σύλλογο κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου), το Δασαρχείο και την Θηροφυλακη.
Μια ομάδα αρπαχτικών απελευθερώθηκε και στα Χανιά και σε λίγες μέρες κάτι ανάλογο σε άλλη περιοχή του νομού Ηρακλείου, όπου θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Εξαφανίζονται οι πάγοι στην Αρκτική





Πιο γρήγορα από ότι ανέφεραν προηγούμενες εκτιμήσεις λιώνουν οι πάγοι της Αρκτικής όπως υποστηρίζεται στα δεδομένα που κατέγραψε ο δορυφόρος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) «CryoSat-2» που είναι υπεύθυνος για τη χαρτογράφηση των πάγων στις πολικές περιοχές.
Τα δεδομένα του δορυφόρου «CryoSat» που με τη χρήση ραντάρ μετράει το πάχος του πάγου και του δορυφόρου της NASA «IceSat» που χρησιμοποιεί λέιζερ, αναλύθηκαν από ερευνητές της ESA σε συνεργασία με Βρετανούς επιστήμονες.
Η έρευνα λοιπόν έδειξε πως από το 2004 η ετήσια απώλεια πάγου υπολογίζεται στα 900 κυβικά χιλιόμετρα, δηλαδή είναι κατά 50% υψηλότερη από ότι ανέφεραν προηγούμενες εκτιμήσεις για την Αρκτική.

Σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις η κλιματική αλλαγή από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχει μεγάλο αντίκτυπο στην περιοχή. Εκφράζονται λοιπόν φόβοι πως σε μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών δεν θα υπάρχουν πάγοι στον Αρκτικό Ωκεανό, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να σημάνει την εκμετάλλευση των ιχθυοαποθεμάτων και του ορυκτού πλούτου της περιοχής.

Είναι ενδεικτικό πως πριν από μία δεκαετία το πάχος των πάγων σε περιοχές βόρεια του Καναδά και της Γροιλανδίας ήταν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στα πέντε με έξι μέτρα ύψος και σήμερα το αντίστοιχο ύψος είναι στα τρία μέτρα. 

Ο Δρ. Seymour Laxon, από το Κέντρο Παρακολούθησης των Πόλων και Προσομοίωσης στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου, όπου αναλύθηκαν τα δεδομένα του δορυφόρου «CryoSat» επισημαίνει πως «η αρχική ανάλυση των δεδομένων μας δείχνει ότι ο ρυθμός απώλειας του όγκου του θαλάσσιου πάγου το καλοκαίρι στην Αρκτική ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι πιστεύαμε. Πολύ σύντομα ίσως βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία όταν μια ημέρα κοιτάξουμε τις δορυφορικές εικόνες και δούμε ότι δεν υπάρχουν πάγοι στην Αρκτική αλλά μόνο ανοιχτή θάλασσα».