13 Σεπ 2012

Σιρόπι από καρπούζι



Φωτογραφία για Σιρόπι από καρπούζι

Τον καιρό ακόμα χειμωνιάτικο δεν τον λες με τιποτα!

Επίσης ακόμα βρίσκουμε ωραιότατα και γλυκά καρπουζάκια!

Προλαβαίνουμε λποπόν να φτιάξουμε ένα σιρόπι με υπέροχο χρώμα, με φρουτένια γεύση, που γίνεται πανεύκολα!

Ιδανικό για να στολίσει το παγωτάκι μας, το γιαουρτάκι μας, αλλά και για να φτιάξουμε δροσερές καρπουζάδες!

Απολαύστε το!

Θα χρειαστούμε:

750 γρ. σάρκα από καρπούζι

120 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Πάμε να το φτιάξουμε:

Αφαιρούμε τα σπόρια από την σάρκα του καρπουζιού, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Την σουρώνουμε πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι, ώστε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό.

Βάζουμε το υγρό αυτό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με την ζάχαρη.

Βράζουμε για 20-25 λεπτά, ώστε να συμπυκνωθεί το σιρόπι.

Τα πρώτα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά, και στην συνέχεια χαμηλώνουμε λίγο και αφήνουμε να συνεχισθεί ο βρασμός.

Το τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Το σιρόπι φυλάσσεται στο ψυγείο μας για 4-5 μέρες.

Το χρησιμοποιούμε όπως είπα στα γλυκά μας, στο γιαούρτι μας, πάνω από τα παγωτά μας.

Για να φτιάξουμε καρπουζάδα, το αραιώνουμε με νερό όπως κάνουμε και με την βυσσινάδα.

Προσθέτουμε αν θέλουμε παγάκια και απολαμβάνουμε ένα δροσερό χυμό από καρπούζι!

Καλή επιτυχία!
Syntages Kardias



Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.